Šta je novo?

Nove registarske tablice

Da dam neko svoje misljenje.

Graficki gledano mislim da nase tablice spadaju u solidnije u Evropi koja je inace kontinent ocajnih tablica. Svaka cast Englezima samo.

Nejasno je zasto BG posle tablice BG 999 ZZ nije krenuo sa recimo BG A01 AA itd? Umesto toga krenulo se nepotrebno sa 4 cifre. Medjutim BG je vec dobrano zagazio u 3 za samo 14 godina.

E sad neko kaze ajde da BG bude B pa ce onda biti mesta za 3 cifre. Vazi, ali recimo prvi sledeci grad koji ce stici do 999 je normalno NS po mojoj proceni pocetkom 2027 godine. A Novi Sad ne moze da se skrati na N jer grad ime dve reci.

Moj predlog je da izbacimo oznaku mesta. Ako je nekom bas bas stalo da se zna odakle je neka stavi natpis na okvir tablice.

Mi smo mala zemlja i kombinacija 3 broja tri slova je sasvim ok. Recimo DNS-235.

Onda otvoriti konkurs za neki lep font i to bi bilo to.

Фонт је већ леп. Београд као престоница треба да има једнословну ознаку. За растерећење треба увести службене таблице где би шаблон био град(седиште) - једнословна скраћеница која указује на оснивача установе (Г - град, О - општина, П - покрајина, Р - република) па 4 цифре. Сасвим довољно за све службе.

Vrh