RockerSVK
Higher intermediate
И моја земља има државни грб на таблицама и ја сам поносан Али ме интересује како ће изгледати "апгрејд"
Што ће много кичастије да изгледа. Грб је леп, али је претерано турати га на таблице. Штит са оцилима (значи, не грб) је довољно препознатљив и једноставан за таблицу.vucko":3v2s328k je napisao(la):Vidite koja je prevara u pitanju.SpS i Dacic napravise ovaj karambol da bi se nakrali para...
Dačić otkriva i da će zbog toga 2012. biti ponovo štampane registarske tablice na kojima će umesto starog štita sa ocilima biti kompletan grb Srbije.
Postoji jedan problemcic s tim...registarska podrucja pokrivaju cesto vise od jedne opstine.kopmania":3prauvcl je napisao(la):Meni bi bilo lepse da svaki grad stavi svoj grb
Da li ti mozes da razlučiš da je taj dizajner, dizajnirao jedino font, a ne celu tablicu.Kartograf":2xpt9f8x je napisao(la):Mene i dalje zanima ko je dizajnirao tablice i uzeo ogromnu lovu za to? Kako da saznamo?
Slovenci su to vrlo elegantno resili. Posle dva slova registarskog podrucja nalazi se oznaka samog grada. Na primer registarsko podrucje Koper ima znak Pirana, ali i Izole i samog Kopra. Jako lepo izgleda, a i ljudi iz mesta koja imaju registarske oznake drugih gradova ipak ih nekako predstavlja njihov amplem. Siguran sam da bi za svaki grad ili opstinu u srbiji nasli neki manji amblem koji bi mogao da dodje na tablice. A da izgleda da su Slovenci nekakvi vanzemaljci jer se njihovi amblemi na tablicama lepe kao nalepnice, nisu i to nekakvim intergalaktickim lepkom koji se opere u auto peionici.Wile E. Coyote":21w07ef1 je napisao(la):За све постоји решење, о чему сам причао: свака општина/град може да има своје таблице (што отвара и питање трословних ознака, што здушно подржавам), ако не, онда ставити грб главног места у регистарском подручју (додуше, тада ће Бела црква и имати ознаку и грб Вршца, мада, уосталом, и сада има ознаку Вршца). У обе варијанте, може се узети штит од грба, ако је постојећи непрактичан. На београдске таблице се сигурно не би ставио комплетан грб, већ само штит.
http://i53.tinypic.com/izz5mp.jpg
Jeste najbolja - to je pre svega REGISTARSKI BROJ VOZILA, jedna čisto praktična i tehnička stvar, a ne nacionalni/državni simbol niti predmet kojim se dokazuje nacionalna posebnost ili posedovanje nekakvog nasleđa.stranac":14rr009t je napisao(la):Tako sam protiv tih bezdušnih dizajnova a ispada da je to još i najbolja varijanta.
Osnovna namena je upravo ta. Ali, sudeći da je to prilično vidljivi deo na vozilu, treba i da izgleda dopadljivije od suvoparne serijske oznake.relja":2yvbm62k je napisao(la):Jeste najbolja - to je pre svega REGISTARSKI BROJ VOZILA, jedna čisto praktična i tehnička stvar.stranac":2yvbm62k je napisao(la):Tako sam protiv tih bezdušnih dizajnova a ispada da je to još i najbolja varijanta.
Q није предвиђено. Без обзира, мешање наших и страних слова је ноторна идиотарија.Матеја Бељан":2zlqojtf je napisao(la):Ne svidja mi se sto postoje slova Š Đ Č Ć Ž Y X W Q... zaista je moglo bez toga. Sto se nasih slova tice, ona su OK, ali kako iz daljine razlučiti da li je Z ili Ž, kako će stranci da beleže ta slova u službene beleške etc...