Šta je novo?

Nova ambasada Japana



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us
20130522101325.jpg

20130522101217.jpg
 
Покушао сам на сајту јапанске фирме "Тобошима корпорација" www.toboshima.co.jp, која ће бити главни извођач радова, да пронађем нешто о изградњи амбасаде, али још нема ништа.
 
Cisto da znate iza ograde je teritorija carevine Japana cisto da imate na umu
 
@direktor

hoces da kazes da je iza te ograde jedino parce zemlje u Srbiji gde nece biti korupcije, kriminala, zaposlenost ce biti 100%, efikasnost pri radu 150% i potpuna organizacija ce da vlada? :D
 
parce zemlje u Srbiji ali fora je bas u tome sto nece biti u SRB vec u Japanu bez krupcije i svega nabrojanog sa malo jakuza nisu ni oni savrseni
 

Јакузе на територији Тријада, какво освајање...далеко од домова.
 
Nedavno sam primetio da je ograda oko zemljišta gde je bila kineska ambasada oslikana japanskim motivima, i pomislio da to nije ni malo taktično, u diplomatsko političkom smislu. A i sramota je.
Ne znajući za ovo da se tu gradi japanska ambasada, pomislio sam da je to neka promotivna aktivnost u sklopu popularno-kulturne manifestacije "Japanizam" koja trenutno traje.

A onda sam saznao da se tu gradi japanska ambasada, i shvatio da je u pitanju proračunat gest političke lojalnosti,
od koga prema kome - zaključićete sami. Koliko je to pametan, dalekovid, i koristan potez, osetićemo svi kad tad.

važan podatak (izvor citata):
Kinezi presuđuju o gradnji u Ulici trešnjin cvet
Po međudržavnom ugovoru, nova namena prostora gde se nalazi bombardovana ambasada mora da uvaži „čast i ugled kineske države”, što znači da ne može doći u ruke, recimo, investitora iz Japana, Amerike ili drugih zemalja sa kojima nemaju dobre odnose.
 
Japanska ambasada se ne gradi na mestu gde je bila kineska ambasada, već na lokaciji pored te. Vlada Japana je pribavila zemljište u bloku 11A mnogo pre nego što je kineska ambasada bombardovana. Zapravo, svojevremeno je bilo planirano da Japanci i Kinezi budu komšije na Novom Beogradu.

Nije sve teorija zavere...
 


Да, све је завера, као да неможе ништа случајно 8)

Јуче су фарбали опет део ограде који је прескочен у првој кампањи.
 
To nisu dva ista placa sto se moze videti na osnovu brojeva parcela,dosta vise sa teorijama zavere.
 
Pretpostavljam da je na ovom forumu neprihvatljiva politička diskusija, pa je neću ni počinjati.

Ali ovaj slučaj nije tek svakodnevna niska politika, već se može posmatrati i kroz dalekosežne posledice koje
se stvaraju nepoštovanjem, ili čak uvredom nacionalnog osećanja jednog (velikog i uticajnog) naroda.

Na zemljištu na kojem je bombardovana kineska ambasada i tom prilikom ubijeni kineski državljani, i uvređen i ponižen kineski narod/država,
(to što su katastarski to dve podeljene parcele ne igra nikakvu ulogu u ljudskom i emotivnom viđenju situacije)
diže se japanska ambasada koja će u budućem vremenu obeležiti to mesto tako da će svako govoriti i misliti "prolazim pored japanske ambasade" , a ne "prolazim pored mesta gde je bombardovana kineska ambasada, i ubijeni ljudi".
Na tom mestu će se vioriti japanska zastava, biće japanski vrt, možda i neki kulturni centar...

Samo ću dati jedan primer da biste shvatili kako ja vidim ovaj slučaj.
Kako biste vi videli situaciju da se tik pored (par metara razdaljine) nekog skromnog i praktično neprimetnog spomen obeležja pobijenim Srbima, podigne nesrazmerno veći objekat koji će biti nacionalno/kulturno obeležje države i/ili naroda koji su u bližoj istoriji načinili zločine protiv srpskog naroda i/ili države ? (i neko vam kaže, "nema to nikakve veze jer su to katastarski dve različite parcele..." :dil: )
Neće vam biti teško da to zamislite, jer se takve stvari konkretno i događaju par stotina kilometara južno ili zapadno.



Pominjete teorije zavere. Nije ovo teorija zavere, nego nacionalno poniženje i izraz političke poslušnosti i podaništva prema određenom bloku svetske moći. Možda je to "moralo tako" , mada sumnjam, ali sigurno ne moramo i ne smemo da to previdimo.
 
@jedan bata
želim da ovo shvatiš najdobronamernije:
Beograd i Srbija ne mogu da spreče Japan da gradi svoju ambasadu na placu koji se nalazi pored srušene ambasade Kine, koji je kupljen pre nego što su je SAD bombardovale.

Imamo dobre odnose i sa Kinom i Japanom koji su na vrlo visokom nivou, a i te dve zemlje imaju svoje, takođe razvijene odnose i nije naše da se uplićemo i podsećamo na rat koji se vodio pre 70 godina, a da to niko od nas - i ne očekuje.
Zar nam nije dovoljno što se naš narod i dalje deli na simpatizere četnika i partizana?
 
Postavljen je kran, pre neki je bila i pumpa za beton. Pretpostavljam da je izliven samo oslonac za kran, da jos nisu krenuli sa izlivanem temelja, jer bi po pravilu na zemljustu NBG-a trebalo da se izvrsi duboko fundiranje objekta, tj da se pobijaju sipovi.
dsc02947.jpg
 
Ne znam da li je samo slučjanost, ali zanimljivo je da je kran u bojama japanske zastave :)

Google Earth nam je dozvolio da zavirimo i iza ograde:

big-in-japan.png
 
Relja, imam samo jednu malu primedbu. Koliko su mi informacije proletale kroz glavu, ta lokaciju gde se gradi japanski konzulat ili ambasada, nije kupljena pre bombardovanja, već mnogo kasnije. Ako se ne varam, to je bila Peconijeva lokacija, na kojoj je svoj poslovni objekat trebala da podigne njegova matična kompanija Invej. Mislim da je bio i raspisan konkurs za projekat i da je izabran neki projekat, medjutim, izgleda se od svega odustalo i lokacija je zavaljena. Da li Japancima direktno ili nekome drugome, pa taj Japancima, opet nebitno.

Što se tiče političkog konteksta, treba prokomentarisati. S jedne strane, ne možeš uticati na privatnog vlasnika ili zakupca ili korisnika da to svoje pravo prenese tj proda bilo kome. S druge strane, potpuno je opravdana kritika da pored bombardovane kineske ambasade nema potrebe graditi japansku ambasadu. Upravo to je japansko pokazivanje mišića i premoći Kinezima. Kod nas vlada stravična hipokrizija, pa ovakve brljotine prolaze ko dobar dan. Medjutim, to jeste idiotizam prve vrste. Japanci, ako hoćete da gradite ambasadu, evo vam u Beogradu petsto lokacija, nemojte tu aman, zaman. Ali, mi nikada nećemo propustiti priliku da ispadnemo id***, nikad. Usput, misleći da smo pametni. I nemoj misliti da Kinezi to neće primetiti. O, hoće itekako. A to što uz to ide komentar nekog idiota iz vlasti da ga za to boli uvo, to samo još više govori kakvi smo debili.
 
Vrh