Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Mene samo plasi ovo nase kockanje i ono "ma nece".

Sta ako jednog dana negde tamo oko 2-3 popodne stigne vest od nocas u 00:00 NBS je pod sankcijama.

Mene samo plasi ovo nase kockanje i ono "ma nece".

Sta ako jednog dana negde tamo oko 2-3 popodne stigne vest od nocas u 00:00 NBS je pod sankcijama.
Mislim da su krenuli da peglaju situaciju sa advokatima da zaista ne bi popili sekundarne sankcije i da je zapravo 15. decembar taj "predviđeni rok."
Ameri znaju da su sankcije NBS-u atomska bomba za finansijski sistem, a nije im cilj da unište Srbiju već da NBS otkači NIS.

Verujem da će se to zaista dogoditi i da vlast upravo priprema teren.

Ovako, u sredu sam natocio i platio na NISu sa IPS pokazi. Sad mi kolege kazu da su sipali i platili kesom u subotu na NISu. Nije moglo da se plati drugacije.

Lici mi na to da se sprema zatvaranje NIS pumpi za koji dan, da ne bismo popili sekundarne sankcije za NBS.

I saznali smo sa sastanka jedno veliko nista hahahahaha
Da 51 mesto u Srbiji nema alternativu NIS- ovim pumpama. Ok to smo i znali.

Ja bih citirao Aleksandra Olenika iz danasnjeg Danasa:
Putina gleda kao boga, kao nekada Seselja: Ropski odnos Srbije prema Rusiji je ropski odnos Vucica prema Putinu. Patoloski odnosi jednog coveka postali su zvanicna politika Srbije.

„Danas je 60. dan otkad su sankcije stupile na snagu, a tržište to nije osetilo. To je velika podrška države u smislu da smo se dobro spremili. Građani mogu biti uvereni da država čini sve i da ćemo nastaviti tako da se ponašamo. Situacija nije laka, sve je složenija“, rekla je Đedović Handanović.

Hahaha, nije osetilo tržište sankcije zbog države, kako da ne. Pre će biti da nije osetilo jer NIS pumpe i dalje rade i imaju svoje rezerve, kad one stanu onda ćemo videti. Kao i poljoprivrednici što će videti gde će da uzimaju dizel po 179 din.

Putina gleda kao boga, kao nekada Seselja: Ropski odnos Srbije prema Rusiji je ropski odnos Vucica prema Putinu. Patoloski odnosi jednog coveka postali su zvanicna politika Srbije.
Ја сам попио бан због лика који мртав озбиљан цитира Александар ЦИА Оленика?

Ја сам попио бан због лика који мртав озбиљан цитира Александар ЦИА Оленика?

Ne nego cu da citiram FSB agente.

Neka je i vanzemaljac, covek je rekao istinu. Drzava ne preduzima nista apropo NIS-a, a da je u korist Srbije. Zato sto NE SME.

Zato sto je upravna zgrada NIS puna operativaca FSB-a i GRU-a. Koje BIA ne hapsi nego im je Srbiju predala na tacni.

Čak su i to slagali. Navode Preljinu i Sokoliće, a to nisu pumpe na kojima meštani tih sela nabavljaju gorivo već pumpe na autoputu. U Preljini ima Evoil pumpa. Onda navode Mrčajevce gde ima Mol pumpa na 4 km dalje magistralom, u Sevojnu ima Euro Petrol, na Kolovratu takođe ima Mol pumpa. To je što znam ovako kad sam bacio pogled na spisak, kad bi se udubio ko zna šta bih još našao.

Edit: U Preljini imaju čak tri pumpe koje nisu nis. Kakvi su to prevaranti.
1000052997.jpg

Poslednja izmena:
Zadnjih nedelju dana je osetno više vozova sa naftnim derivatima koji pristižu u Srbiju. Šid, Subotica, Vršac...
U proseku 4-5 kompozicija sa oko 1000t goriva u svakoj.

Ma on je zapadni čovek šta ti je🤡

Гледам мало модулне рафинерије, пишу да је рок за израду 2-3 месеца. Пројектовање исто тако. Тј, за пола године, могли би смо да имамо мању рафинерију, која би могла да помири потребе војске и пољопривреде. Сматрам да је ово некакв стратешки минимум који мора држава Србија да обезбеди. И то невезано за ситуацију са НИСом. Рафинерија у Новом Саду ми делује као идеална локација за размештање нове мини рафинерије.
За рафинерију типа Панчево, је већ много више врмена потребно, пишу 2-5 година. То је већ исувише дуг период за самостално покретање.

Ова сага са НИСом може на дуго да се затегне, мислим да је више него јасно, да ће бити онако како се Руси и Амери договоре.

Čak su i to slagali. Navode Preljinu i Sokoliće, a to nisu pumpe na kojima meštani tih sela nabavljaju gorivo već pumpe na autoputu. U Preljini ima Evoil pumpa. Onda navode Mrčajevce gde ima Mol pumpa na 4 km dalje magistralom, u Sevojnu ima Euro Petrol, na Kolovratu takođe ima Mol pumpa. To je što znam ovako kad sam bacio pogled na spisak, kad bi se udubio ko zna šta bih još našao.

Edit: U Preljini imaju čak tri pumpe koje nisu nis. Kakvi su to prevaranti.
Pogledajte prilog 260508
Евоил, Авиа и слична екипа су се до сад по правилу снабдевали преко НИС-а. Нема НИС-а, нема ни њих, јер сумњам да ће ОМВ, Шел, МОЛ и остатак увозничке дружине имати довољно да подмире своју мрежу (која ће бити под још већим оптерећењем) и још да раде велепродају на истом нивоу као и до сад.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Nije spomenuta Sokobanja. Osim NIS-a postoje samo Knez Petrol i dve male pumpe koje verovatno nabavljaju gorivo od NIS-a.

Poljoprivreda, turisti, meštani, svi samo na jednu pumpu.
sb.png

sb2.png

Spisak je prilično netačan, deluju random odabrana imena stanica koje su u manjim mestima. Npr. Crvenka je pomenuta, a tamo ima MOL.
Majdanpeka i Donjeg Milanovca nema, a tamo su samo NIS pumpe i nije baš da je blizu naredno naselje... Takodje stavili su neke autoputske stanice koje lokalcima i ne znače puno jer moraju da izadju na autoput pa voze do sledeće rampe i okrenu nazad. Neki referent je baš traljavo odradio posao.

11 meseci od uvođenja sankcija a oni ne mogu još uvek ni pravilno da identifikuju problem.

Vrh