Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Kad konstantno bockaš prstom u oko svetskog policajca to nikad neće izaći na dobro.
Crveno-Crna koalicija ima taj neki fetiš da konstantno provocira svetsku silu.
Deluje kao da im je bitna samo njihova pozadina a da ih za Srbiju baš zabole. Sankcije/Bombardovanje koga briga kada je bankovni račun sve puniji.
Zato Srbija i prolazi kako prolazi od kad su oni uzjahali 90tih. A oni sve bogatiji i sve bahatiji

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Pa kako sad to ?

Pa mi smo braća !!!!
Pa eto dešava se. I ti vidim na ovoj temi pominješ Karadjordja a na drugoj kako ces da zbrises da ne sluzis vojni rok. E sad zamisli da se ti takav pozivas na Karadjordja koji je takve probleme rešavao bez milosti.
Licemerje svuda moj Qaxentiuse.

Narativ je dakle da nije neka frka što ne radi rafinerija, “bože moj”. Biće derivata, samo malo manje pumpi će da radi. To što neće raditi Petrohemija, što ćemo uvoziti sve produkte nafte uključujući bitumen za asfalitranje “šta sad”, uvoznička ekipica je spremno dočekala krizu. I tih 13000 radnika i njihovih porodica, plus desetine ako ne i stotine manjih preduzeća koja direktno zavise od NIS-a šta sad, loša sreća. Biće malo zeznuto za ruralne sredine gde postoje samo NIS pumpe u krugu od par desetina km, ali “završiće se nešto i tu”. Uglavnom problem zapravo i ne postoji, samo se mediji bezveze utrkuju sa naslovima zbog klikova.

Videćemo kakav će narativ da bude kad se zalihe istroše a uvoz ne bude mogao da pokrije potrebe, a to će se brzo desiti. Možda i brže nego što kalkulišu ako NIS zbog prekida platnog prometa zatvori pumpe od ponedeljka (jer cenim da su njihove zalihe bar 50% svih zaliha u zemlji)…

Pa kako sad to ?

Pa mi smo braća !!!!
Slučajno...dešava se

Srbija je u proteklih pet godina obezbedila dva nova gasovoda iz pravca Bugarske: Turski /Balkanski tok kapaciteta 13 milijardi kubika godišnje, koji je tranzitni i ide do Mađarske, i interkonektor Niš-Sofija, kapaciteta 1,8 milijardi kubika.

Da smo ovako pametni bili i za naftovod.

Pa mi smo braća !!!!
Јесмо.

Цар Николај улетео у фајт због Србије. Не би било "Лађе Француске да се он лично није заузео"
Црвена Армија ослободила Београд и Југославију од нациста
У време ембарга, једина валута је стизала од српске грађевинске кооперативе која је радила у Русији

А за то време:
Аустрија анектирала Босну
Аустрија створила Албанију
Аустрија напала на Србију, Егзодус преко Албаније
Немачка напала на Србију Крагујевац, Краљево, Панчево
Америка и Енглеска бомбардовали Србију
Америка, Енглеска и остала НАТО мафија бомбародовала Р Српску, и СРЈ

Онај Форестов IQ89 схвата, а вишим IQ је изгледа проста логика недоступна.

Pa eto dešava se. I ti vidim na ovoj temi pominješ Karadjordja a na drugoj kako ces da zbrises da ne sluzis vojni rok. E sad zamisli da se ti takav pozivas na Karadjordja koji je takve probleme rešavao bez milosti.
Licemerje svuda moj Qaxentiuse.

Logika ti nije jača strana, služenje ovakvoj vlasti je ravno odlasku u janičare a ne pobuni i ustanku Karađorđa i Miloša.

Јесмо.

Цар Николај улетео у фајт због Србије. Не би било "Лађе Француске да се он лично није заузео"
У време ембарга, једина валута је стизала од српске грађевинске кооперативе која је радила у Русији

А за то време:

ja mogu da kontam, da nam je neko manje pomegao, neko vise, nego nam se zamerio, ali bilo koji narod nazvati bracom (makar bili i crnogorci) je suludo

Јесмо.

А за то време:

Pa za politički Zapad je kristalno jasno da nije naklonjen Srbiji, to je valjda jasno svima ali propagandna priča o Rusiji i Putinu kao nekim saveznicima i braći je ona druga, podmukla priča koja se ne prozire u većini stanovništva a to je ono što meni smeta.

Druga stvar, mi živimo u sadašnjem momentu / trenutku i treba tome da se prilagođavamo i gledamo šta je za nas korisno i profitabilno a ne da se držimo legendi, mitova pomešanih sa istorijom kao osnovom i suštinom sveukupnog bivstvovanja i postojanja.

Па то само Вучићева пропагандна машинерија прича. Узгред, променили су плочу.

(makar bili i crnogorci) je suludo
Па мени Мило није брат, али зато брат Младен јесте. Тако и код Руса.

Logika ti nije jača strana, služenje ovakvoj vlasti je ravno odlasku u janičare a ne pobuni i ustanku Karađorđa i Miloša.
Pusti moju logiku, i trudi se da citas malo vise. Obavezno pravi razliku izmedju te dve istorijske ličnosti i dva ustanka.
Prvi je podigao najveći medju Srbima i najcistiji revolucionarni duh koji smo imali.
Milos je ustanak podigao kada su mu Loma, braca Katici i Drincic poručili da će da ga ubiju ako ne stane na čelo ustanka, plašeći se da će da pridje turcima protiv srba kao što je to uradio i u Hadži Prodanovoj buni kada je pobio sa turcima nekoliko stotina srba.
I to je naša istorija.
Izvinjavam se za off.

Ma zapadni čovek, umesto da se sastaje sa zapadom i eu da traži gas on opet od rusa traži gas

Nezvanično Knez Petrol je dobio da snabdeva neka bg preduzeća gorivom.
А Кнез ће добијати деривате од кога тачно? С обзиром да НИС иде у вечна ловишта а да ће остали увозници вероватно своје капацитете резервисати за сопствене потребе?

1. Откуда таква вера у светлу будућност? Зашто Јенкији не би окренули ћурак?
2. Дакле мртво блато.
3. Јасно. А даље шта? Нова омча?
1. Zato sto nemaju koristi
2. OK ako mislis da su sankcije mrtvo blato :D
3. Dalje:
a) NIS uspesna kompanija u nasem vlasnistvu
b) Caci uniste i pokradu NIS
c) NIS na prodaju (ceo ili u delove, sa ili bez prethodnog unistavanja)
Da smo ovako pametni bili i za naftovod.
Naftovod nije problem, rafinerija jeste.

А Кнез ће добијати деривате од кога тачно? С обзиром да НИС иде у вечна ловишта а да ће остали увозници вероватно своје капацитете резервисати за сопствене потребе?

Od MOL-a. Knez inače radi i prevoz derivata za MOL pumpe po Srbiji. Na MOL pumpama često viđam Knez cisterne da tankaju.

Vrh