Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Kad konstantno bockaš prstom u oko svetskog policajca to nikad neće izaći na dobro.
Crveno-Crna koalicija ima taj neki fetiš da konstantno provocira svetsku silu.
Deluje kao da im je bitna samo njihova pozadina a da ih za Srbiju baš zabole. Sankcije/Bombardovanje koga briga kada je bankovni račun sve puniji.
Zato Srbija i prolazi kako prolazi od kad su oni uzjahali 90tih. A oni sve bogatiji i sve bahatiji

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Pa kako sad to ?

Pa mi smo braća !!!!
Pa eto dešava se. I ti vidim na ovoj temi pominješ Karadjordja a na drugoj kako ces da zbrises da ne sluzis vojni rok. E sad zamisli da se ti takav pozivas na Karadjordja koji je takve probleme rešavao bez milosti.
Licemerje svuda moj Qaxentiuse.

Narativ je dakle da nije neka frka što ne radi rafinerija, “bože moj”. Biće derivata, samo malo manje pumpi će da radi. To što neće raditi Petrohemija, što ćemo uvoziti sve produkte nafte uključujući bitumen za asfalitranje “šta sad”, uvoznička ekipica je spremno dočekala krizu. I tih 13000 radnika i njihovih porodica, plus desetine ako ne i stotine manjih preduzeća koja direktno zavise od NIS-a šta sad, loša sreća. Biće malo zeznuto za ruralne sredine gde postoje samo NIS pumpe u krugu od par desetina km, ali “završiće se nešto i tu”. Uglavnom problem zapravo i ne postoji, samo se mediji bezveze utrkuju sa naslovima zbog klikova.

Videćemo kakav će narativ da bude kad se zalihe istroše a uvoz ne bude mogao da pokrije potrebe, a to će se brzo desiti. Možda i brže nego što kalkulišu ako NIS zbog prekida platnog prometa zatvori pumpe od ponedeljka (jer cenim da su njihove zalihe bar 50% svih zaliha u zemlji)…

Vrh