Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Donesemo odluku i prinudno kupimo njihove akcije za 540mil evra, jer toliko vrede na berzi. A oni neka se žale kome hoće.
Jedino pošteno rešenje. A oni ako nisu zadovoljni berzanskom cenom, možda sledeći put neće da mufljuze sa berzom.

I to se novac stavi na poseban escrow račun koji će ih čekati kad završe rat i kad im amerika skine sankcije.

ево Мали и Дубравка траже национализацију на седници.

Evo rekao je da "odluka mora da bude doneta u narednih sedam dana".
"Rafinerija i NIS moraju da rade, a platićemo koliko treba za otkup vlasništva".

Poslednja izmena:
Rece Zoka 2.0 juce
građani treba da shvate da je nemoguće da se za "sedam dana" promeni vlasništvo
Znaci nema nista od resenja jos bar mesec dana.

dizel.png
Brte kupi dizel, Skoda je na rezervi
vucic mali dizel.jpg

Poslednja izmena:
Dakle, još uvek čekamo i ne radimo ništa.

Kao tobože se pregovara sa Rusima i njihovim evropskim "partnerima" (čitaj MOL) i azijskim "partnerima" (čitaj SOCAR) da kupe od Rusa njihov udeo u NIS-u

Ako to ne uspe, onda će Srbija da pretplati daleko veću cenu od tržišne kako bi postala većinski vlasnik.

Nacionalizacija želi da se izbegne po svaku cenu.

Toliko sam razumeo od Vučićevog baljezganja.

U svemu što sam čuo, najveći problem vidim u NBS i potencijalnim problemima sa PŠ. Veliki je rizik da se sankcije prošire, a rizik je i da ne plate ljudima plate. Rafinerija ne može da radi bez ljudi svakako.

Iako goriva ima dovoljno za 2-3 meseca kao što rekoh, ja nemam 2-3 meseca fore da živim bez plate. j*** mi se ko će da startuje proizvodnju u martu ako me ne plate do tad. Idem da radim nešto drugo.

+ pitam se kako će pumpe da nam rade ako ukinu i DINA i neće da prime keš u banci..

Dok je rezervi bice i plate, to moze i na ruke. Samo kes, pa transport kesa do firme i tamo solarno radnicima, kao u stara dobra vremena.

Na kakve ruke.. Nije to trafika sa jednim zaposlenim i fiksnim platama. Niti smo cigani da nam daju gomilu bruto plate na ruke pa da idemo da se zezamo sa raznim uplatama.

Trebao bi jedan kombi pun para svakog meseca da se šalje šacici direktora..

U svemu što sam čuo, najveći problem vidim u NBS i potencijalnim problemima sa PŠ.

Da, izgleda da zato i mora da se rešava u narednih 7 dana iako je rok promenu vlasništva 13.02.2026.

Mislim da za 7 dana mora da se postigne dogovor ko i za koliko novca preuzima ruski udeo u NIS-u da Ameri ne bi dirali banke, a onda da se do 13.02.2026. preuzimanje u potpunosti okonča.

Ne, 7 dana je zato sto do tad zvanicno rafinerija moze da radi.
Na kakve ruke.. Nije to trafika sa jednim zaposlenim i fiksnim platama. Niti smo cigani da nam daju gomilu bruto plate na ruke pa da idemo da se zezamo sa raznim uplatama.

Trebao bi jedan kombi pun para svakog meseca da se šalje šacici direktora..
Nego sta, povratak u 80e/90e, pun ceger para. Direktorima moze i u devizama, da stane u tasnu. Moze i svakog petka, da se resi problem skladistenja.

Ne, 7 dana je zato sto do tad zvanicno rafinerija moze da radi.

Nego sta, povratak u 80e/90e, pun ceger para. Direktorima moze i u devizama, da stane u tasnu. Moze i svakog petka, da se resi problem skladistenja.

Možda nisi gledao live ali rečeno je da banke imaju neku spec. dozvolu da rade s NIS-om još 6-7 dana. Rafinerija kad stane svakako postoje rezerve pa će moći da se šljaka još mesec dana, možda i malo preko.

Ono što sam na skapirao iz izlaganja je da će država probati da da bolju cenu ukoliko se Gazprom dogovori sa nekim od svojih partnera (jer ako se ne varam ima klauzula u prečoj kupovini). S obzirom da Srbija očigledno nije opcija ni u kakvom scenariju za Ruse to onda može biti dodatni kamen spoticanja da se napravi bilo kakav deal/kombina.

Ono što sam na skapirao iz izlaganja je da će država probati da da bolju cenu ukoliko se Gazprom dogovori sa nekim od svojih partnera (jer ako se ne varam ima klauzula u prečoj kupovini). S obzirom da Srbija očigledno nije opcija ni u kakvom scenariju za Ruse to onda može biti dodatni kamen spoticanja da se napravi bilo kakav deal/kombina.
Ja sam razumeo da hoće da ponude bolju cenu ako dogovor ne uspe, tj rusi ne pristanu na to što im se nudi.

Da, rečeno je da će država da ponudi bolju cenu ukoliko dogovor sa drugim ponuđačima ne uspe.

Kojim drugim ponudjacima, Rusi moraju da prodaju svih 56% ili svojih 11.3%, mi svojih 30% plus ostatak od akcionara ili Rusa.
Možda nisi gledao live ali rečeno je da banke imaju neku spec. dozvolu da rade s NIS-om još 6-7 dana. Rafinerija kad stane svakako postoje rezerve pa će moći da se šljaka još mesec dana, možda i malo preko.

Nisam ih gledao 13 godina pa necu sad poceti. Znam da kukaju vec 2 nedelje da rafinerija staje 24. ili 25. novembra (a pre mesec dana su kukali da staje 1. novembra).

Moguce. Ili samo razmisljam o onom sta procitam. Dok su vama glavni problem kartice i kako ce sektasi dati bolju ponudu iako vlasnici uopste nisu ni razgovarali o ponudi za vecinski udeo, pogotovo ne sa nama.

Vrh