Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Dok mi vidimo, ostade NIS bez nafte. :ROFLMAO:

I dalje mi je fascinantno koliko brzo je ta vest isparila iz medijskog ciklusa.

Dok mi vidimo, ostade NIS bez nafte. :ROFLMAO:

I dalje mi je fascinantno koliko brzo je ta vest isparila iz medijskog ciklusa.
Reče nam čovek ovde da je planiran remont od mesec dana kad se nafta potroši.
Tako da imamo još mesec dana privida da je sve ok.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Podaci o BDP-u za četvrti kvartal izlaze tek posle nove godine, tako da u tom smislu privid može još neko vreme da traje.

Mislim da poslednje 35 godine živimo u nekoj simulaciji.

Podaci o BDP-u za četvrti kvartal izlaze tek posle nove godine, tako da u tom smislu privid može još neko vreme da traje.

Mislim da poslednje 35 godine živimo u nekoj simulaciji.
Wow, ti si piskarajući ovde na forumu došao do velikih spoznaja u životu.

Oho

Ovo je bilo očekivano.

Kakav bi tek bio šou da OFAC doda NBS na listu sankcija.
Mogli su to lagano da urade umesto što su im poslali cease & desist pismo.

Verovatno će i banke kod kojih NIS ima otvorene račune dobiti isto upozorenje.

Btw. pravnim licima je Dina bila poslednja opcija za sipanje goriva na NIS-ovim benzinskim stanicama.

Ljudi, rafinerija staje po 2-3 meseca kada je kapitalni remont, za to vreme se troše rezerve i povećava uvoz. Posle 3 meseca uvoz postaje suviše mali da bi nadoknadio pad rezervi. I verujte mi pokušali su da se održe uvozom i nisu uspeli.

Ja samo znam da ja i kolege tražimo alternative za posao. A ako dobar deo nas ode zato što nam ne isplaćuju plate ili zbog stresa, proizvodnju ne pokrenu do sledeće zime.

Pravna lica koriste Nisovu karticu.ceo iznos se fakturiše kasnije nakon obračuna. Ne koriste Dinu. Veći će problem biti za ostale ljude...jer će onda raditi samo keš.

Ako banke zaustave platni promet NIS-u, njihove rezerve goriva mogu komotno da se otpišu jer niko neće ni smeti ni moći da ih kupi.

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Tu je i dalje keš, zar ne? Radi i dalje i fora sa IPS Pokaži opcijom na mbanking aplikaciji.

Moja greška, ne pročitah lep da se pominje platni promet. Da, to će biti ozbiljan udarac.

Meni je i dalje neverovatno da su oni mislili da Ameri neće izvaliti tu "foru" sa dina karticama🤣

Kao glupi ameri šta oni znju, daj da mi furamo dinu🤣

Sa druge strane to govori koliko nemaju nikakav plan šta i kako da rade osim da čekju da se situacija sama reši od sebe ili da urade šta im Rusi kažu.

Meni je i dalje neverovatno da su oni mislili da Ameri neće izvaliti tu "foru" sa dina karticama🤣

Kao glupi ameri šta oni znju, daj da mi furamo dinu🤣

Sa druge strane to govori koliko nemaju nikakav plan šta i kako da rade osim da čekju da se situacija sama reši od sebe ili da urade šta im Rusi kažu.
Moguće da su mislili da dinarski platni promet neće biti sankcionisan, pa ni Dina kartice.

Sa druge strane, ni banke još uvek nisu aktivirale menice. Moguće da su inicijalno procenile da situacija sa NIS-om može da se reši pa nisu žurile, jer im je ipak to najveći klijent. Kada aktiviraju menice, to je to, firma ostaje bez keša.

Verovatno će morati da puste NIS niz vodu u naredom periodu, ako stigne naredba iz centrale ili ako dobiju pismo od OFAC-a, ali to verovatno neće čekati da se dogodi.

Nije mi jasno zašto Rusi ne žele da prodaju NIS nama a žele nekom drugom?

Nije mi jasno zašto Rusi ne žele da prodaju NIS nama a žele nekom drugom?
Taj voz je prošao, nikome neće NIS biti prodat. Sankcije su stupile na snagu 9. oktobra i kompanija više nema nikakvu vrednost na tržištu.
Kod nas očigledno i dalje traje neverica, svi se prave kao da je još uvek sve normalno i da nije kasno za neki dil.

Opomena NBS-u od OFAC-a je znak da više nema šale i da moramo da se pomirimo sa novom situacijom.

JANAF izračunao u cent koliko će izgubiti od propalog posla sa NIS-om, dok kod nas se samo serviraju laži i obmane.

Oho

Ni sledećeg dana ne postoji vest na državnim medijima(uključen i RTS)

Bio bi red NBS da se oglasi, mada više verujem da će samo jednog dana prestati da primaju Dina kartice na NIS-ovim pumpama bez ikakvog saopštenja.

Rešenje tipa čekamo da se Trump i Putin dogovore u Budimpešti i sve će biti ok.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Za ove poznavaoce bugarske politike, sankcija itd, kako će Putin da preleti do Madjarske? 😂

Vrh