Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Upravo tako.

A i kada bi prodali svoj udeo u NIS-u, pare ne bi videli (idu na blokirani račun), niti bi ikada mogli da povrate taj svoj udeo.

Očigledno je da Rusiji nismo toliko značajan saveznik pa da vode brigu šta će biti sa našim građanima i radnicima u NIS-u.
Nismo im mi saveznici, to je sigurno. Mi bi voleli da jesmo ali svakako nas ne gledaju tako.

Ne znam što je NIS danas isplatio plate kada je već pod "sankcijama" i valjda bi bilo isto da je danas ili za mesec dana..

Elem.. Plan jeste u suštini rad do kraja meseca pa ćemo videti. Zaliha ima prvenstvo zato što su veliki klijenti otkazali porudžbine, ali ništa ne traje večno. Moja procena je i dalje nova godina kada krene da se oseća svuda u zemlji ovaj problem.

Problema će biti, ali mislim da NIS neće propasti, nego ćemo iz budžeta da dotiramo i održavamo blokirano preduzeće da nam (i Rusima) ne propadne.

Fascinantno je da on nista nece da uradi na stetu Rusije, bez obzira kolika je steta za Srbiju 😆
Prodaja NIS-a Rusiji 2008. je bila na štetu Srbije, a u korist privatnih džepova i političkih poena.

Realnost je takva da je rasprodaja državne imovine u Srbiji jedino bezbedna ako se proda zapadnim kompanijama.

Има по мало истине у свему: Само ми је фасцинантна логика Срба да није проблем што су нам Амери увели санкције - већ што нам Руси не продају/поклоне итд. Исто као она прича: Није проблем што нас је НАТО напао 1999. године већ нам Руси нису помогли...а опет су и Руси лицемери место јединог де факто "савезника" у Европи да заштите они нам праве проблеме...бићемо ј... како год. Враћамо се на политику политичке неутралности која је једина могућа - ни БРИКС ни ЕУ, већ само наш интерес.

Враћамо се на политику политичке неутралности која је једина могућа - ни БРИКС ни ЕУ, већ само наш интерес
Ne možeš danas biti neutralan kad je svet polarizovan i podeljen na dva dela.

Čak i "neutralna" Švajcarske je izabrala stranu.

Ko ovde i šta " prodaje" Rusi svoj deo Amerikancima ili Vučić Ruski deo Hrvatima?

1000079250.jpg

Још увек ниједна банка није активирала ништа али је изгледа транзиција ка Штедионици у току

Na Gazprom stanici na Novom Beogradu Mastercard ne prolazi.

Када сам пре две године отварао свој први рачун у Банци у Србији, тражио сам мастеркард, али су ми одмах дали, без мог захтева и дину. Питао зашто, каже, мора по закону...
Колико схватам, за сад може ДИНА?

Ne možeš danas biti neutralan kad je svet polarizovan i podeljen na dva dela.

Čak i "neutralna" Švajcarske je izabrala stranu.

Изабрала...

Dina je "loklana" kartica koju je NBS napravila i do skoro je radila samo u Srbiji i iskljucivo za fizicko placanje (ne online).

U poslednjih par godina je NBS sklopila ugovor sa UnionPay (CN) i Discovery (US) za placanje van Srbije.
Tako da ce Dina uvek raditi unutar Srbije i ne bi trebala da podleze sankcijama.

Sada će krenuti da skladište dizel veliki potrošači koji ne mogu da kupuju gorivo preko granice.

Cene će sigurno da narastu, a i pitanje je da li će biti dovoljno dizela u prodaji kada rafinerija Pančevo prestane da radi.

Sada će krenuti da skladište dizel veliki potrošači koji ne mogu da kupuju gorivo preko granice.

Cene će sigurno da narastu, a i pitanje je da li će biti dovoljno dizela u prodaji kada rafinerija Pančevo prestane da radi.
Da, i meni se čini da će sad krenuti masovno pravljenje zaliha, što će samo prouzrokovati bržem pražnjenju zaliha.

Setimo se korone i histerije oko WC papira.

Vrh