Ko je ovde pominjao Putina osim tebe? zaj*** nas tih fora na mentalnom nivou zabavišta. Da sam na tvom mestu ne bih pisao na ovoj temi dok gorivo ne poskupi na 600 dinara, kako si predvideo.
Koristim izraz "putinofili" umesto "rusofili" jer ogromna većina "rusofila" u Srbiji, 90% ili više, ne zanima Rusija kao Rusija već Putinova politika prema Srbiji i političkom Zapadu koju pogrešno percipiraju kao pozitivnu po Srbiju dok je realnost sasvim suprotna ali vešto zamaskirana.
Dakle, putinofili u Srbiji (u ogromnoj većini) ne vole Rusiju i Ruse već zato što su im mozgovi isprani jeftinom propagandom kako je politički Zapad kriv za sve u Srbiji i gleda da nas iskoreni skroz naskroz, kako nas sabotira da uvek budemo kolonija itd pa su se uhvatili Rusije kao sile koja je protivteža tom političkom Zapadu.
U skladu sa time, putinofili kako ovde na ovom forumu tako i na ostalim mestima brane opstanak ruskog udela u vlasništvu NIS-a po svaku cenu, makar mi trpeli sankcije do poslednjeg Srbina, ne sagledavajući da je naš nacionalni, državni interes da izbacimo Ruse iz vlasničkog udela NIS-a kako bismo izbegli negativne posledice koje bi bile veoma vidljive.
E sad, druga je stvar što imamo vlast kakvu imamo, koja se evidentno već sve dogovorila i sa političkim Zapadom a i sa Rusima u formi nekog muljanja da izbegnu sankcije praktično ako ne i pravnoformalno, što ćemo saznati uvek tek u poslednji momenat kada će Vučić izaći i glumiti spasioca "stabilnosti" i "prosperiteta".
Ja sam predviđao da
UKOLIKO se Rusi ne izbace iz vlasništva a
SANKCIJE NASTUPE U PUNOM KAPACITETU, da ćemo imati nestašice goriva i da će cena otići u nebesa, moguće do 500-600 dinara. Dakle, ukoliko se desi najgori scenario, a ne da će zasigurno tako biti.
Evidentno je da to toga neće doći jer se Vučić već sve dogovorio, samo ćemo u zadnji momenat saznati šta tačno.