Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Dajem 20€ da će sutra da izađe na TV i kaže: do kasnih sati sam razgovarao sa Trumpom i Putinom, uspeo sam da ih ubedim u slobodarske stavove Srbije, i oni su shvatili poziciju Srbije i odložili sankcije. Neizmerno sam zahvalan i svom velikom prijatelju Lavrovu, bez koga ovo ne bi bilo moguće. Živela Srbija.
Dosta ljudi kod nas je ubeđeno da je Srbija nekakav pupak sveta, ono čuveno "između Istoka i Zapada" i da se nama bave presednik USA i ne znam ko sve ne , umesto kojekakvih prišipetlja u State Department/OFAC-u.

Uzgred, od Trampa možemo da dobijemo samo nove veće carine i takse na čelik ili šta mu već padne na pamet kad Evropi bude uvodio nove carine.

Danas je ugašen dinarski račin u Banka Intesi.
Svi su im računi u Intesi aktivni i dalje
Screenshot_2025-02-26-22-47-45-364_com.brave.browser-edit.jpgScreenshot_2025-02-26-22-47-28-947_com.brave.browser-edit.jpgScreenshot_2025-02-26-22-47-15-310_com.brave.browser-edit.jpgScreenshot_2025-02-26-22-46-59-374_com.brave.browser-edit.jpgScreenshot_2025-02-26-22-46-17-885_com.brave.browser-edit.jpg

Elem, EU i Kina imaju čime da uzvrate i uvedu recipročne carine i kontra-mere , kad nas Tramp zakači možemo da se slikamo.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Nek ponude naši jeftin čelik amerima u zamenu za žmurenje na sankcije. Vidite da Tramp voli takve trampa dilove
:ROFLMAO:

Glavni "problem" sa američkim sekundarnim sankcijama je to što ih se banke i sve strane kompanije plaše k'o đavo od krsta jer su kazne za njihovo kršenje ogromne, često u milijardama plus krivično gonjenje rukovodstva tih kompanija pred američim sudovima.

Nijedna strana kompanija, a ni naša sa bilo kakvim međunarodnim poslovanjem, neće hteti da rizikuje tako nešto zbog NIS-a ( i Srbije ). Svi oni, a pogotovu banke, se u takvoj situaciji ponašaju kao veći katolici od pape.

Jesu prebacili pare :D
Dajem 20€ da će sutra da izađe na TV i kaže: do kasnih sati sam razgovarao sa Trumpom i Putinom, uspeo sam da ih ubedim u slobodarske stavove Srbije, i oni su shvatili poziciju Srbije i odložili sankcije. Neizmerno sam zahvalan i svom velikom prijatelju Lavrovu, bez koga ovo ne bi bilo moguće. Živela Srbija.
Sutra ima dva jokera za HEPI ili PINK

Dodika i NIS.

Bas nasuprot Kinezi uvoze rudu i koncentrat bakra, a izvoze katodni bakar.

Vrh