beli labud
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 31.08.2020.
- Pohvaljen
- 1.390
Belorusija je u savezu sa Rusijom koji je na nivou blaženopočivše državne zajednice Srbije i Crne Gore , tako da nije za poređenje. Zašto cena ne bi bila manja? Pa upravo sam ti napisao u prethodnoj poruci. Kako misliš da dobijemo nižu cenu od Mađarske, ako pored troškova ukrajinskog tranzita koji plaćaju Mađari treba još da platimo i troškove mađarskog tranzita. Već ti napisah - akciza kod Mađara je niža nego kod nas. Do duše, porez je viši, ali na kraju opet dođe na ukupno niže dažbine nego kod nas.
Koliko znam Rusi su nas već zvali u njihovu zajednicu, onda skoro u BRIKS itd itd...nije to problem, to je samo do nas jer nam je u tom smislu već otvoren put.
Trebalo bi znati po kojoj ceni Mađari dobijaju naftu od Rusa? Ali ja verujem po berzanskoj ceni, jer su im dali sankcije pa nisu "prijateljska" zemlja kako to Rusi kategorišu. A Rusi "prijateljskim" zemljama daju znatne popuste
Što se tiče tranzita koji bi plaćali mađarima, treba napomenuti da sa njima već imamo ugovore oko gasnih skladišta kao i tranzit koji mi njima naplaćujemo za gas kroz našu zemlju, onda tu postoje indicije da se troškovi anuliraju. Takođe ionako smo do sada plaćali tranzit kroz Janaf
Imamo sasvim realne šanse za jeftino gorivo na pumpama. Treba tražiti od Kineza i Rusa da nam pomognu oko tog naftovoda do mađarske