Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Da li stvarno pitate ko će mi biti komšije? I da li stvarno očekujete da će investitor reći isto, prvo što je tako nešto zabranjeno, obligacioni odnosi, drugo iako Vam kažu sigurno će reći sve naj o komsijama
Ja znam ko su mi buduće komšije 😉
Rekao sam, pitaš pa sada šta da ti kažem, sigurnije po zakonu sa se otkrivaju detaljI.

Danas...
1000022460.jpg
1000022459.jpg
1000022465.jpg

Prilozi

• 20250623_192506.jpg
    20250623_192506.jpg
    298,4 KB · Pregleda: 184
Поздрав свима! Ако има неко ко је купио или планира стан, а да му не треба гаража, заинтересован сам да уз договор ту гаражу ја купим. Може приватном поруком контакт..

Поздрав свима! Ако има неко ко је купио или планира стан, а да му не треба гаража, заинтересован сам да уз договор ту гаражу ја купим. Може приватном поруком контакт..
Znam da si neki članovi ovog foruma zbog kupovine te obavezne garaže i odustali od kupovine, tako da su ovakve poruke svima dobrodošle

S obzirom da je kupovina mesta bila obavezna, cini mi se da ce po zavrsetku projekta biti pregrst garaznih mesta za izdavanje ili prodaju

S obzirom da je kupovina mesta bila obavezna, cini mi se da ce po zavrsetku projekta biti pregrst garaznih mesta za izdavanje ili prodaju
Moj drug je bio izričito protiv garažno mesta, ne u Nemanjinom gradu i sada mu je dobro došlo, sačuvao je pare ali sa druge strane čeka po 45-90 minta za parking. Na kraju je uzeo u zakup parking za 45 eur ali 5 min niz Vojvode Stepe

Moj drug je bio izričito protiv garažno mesta, ne u Nemanjinom gradu i sada mu je dobro došlo, sačuvao je pare ali sa druge strane čeka po 45-90 minta za parking. Na kraju je uzeo u zakup parking za 45 eur ali 5 min niz Vojvode Stepe
Ne govorim to jer mislim da je kupovina mesta suvusna. Vodim se logikom da su investicioni kupci bili primorani da ga kupe, pa ce verovatno biti i njih koji ce hteti da ga prodaju.

Jeste pitali dal mozete da kupite garazno mesto bez stana?

Stanova je 617, a garaznih mesta preko 1000 mada je verovatno deo njih predvidjen i za poslovnu zgradu.

Zdravo svimaaa! 🙌
Moze li mi neko reci da li sam dobro razumela agenta prodaje da se iznos koji bi isao preko kreditnog finansiranja uvecava za 8%?

Dobro ste razumeli. Ukoliko se čeka 80% izgradnje cena se uvećava za 8%, ali samo za iznos koji se uplaćuje tada. U pitanju je povećanje cene radne snage i materijala na tržištu. Iskreno cena betona je skočila za 25% za poslednje 2 godine.

Dobro ste razumeli. Ukoliko se čeka 80% izgradnje cena se uvećava za 8%, ali samo za iznos koji se uplaćuje tada. U pitanju je povećanje cene radne snage i materijala na tržištu. Iskreno cena betona je skočila za 25% za poslednje 2 godine.
Nama su uvecali 8% na celokupni iznos.

Vi ste verovatno racunali 20% od cene sa sajta? Ali, s obzirom da to nije cena koju vi placate, to ispadne manje od 20% stvarne cene.

Evo da pojasnim… 😅
Mi smo mislili da uplatimo 20% odmah, a 60% negde pred 80% izgradjenosti jer bismo prodali stan u kome zivimo, a ostatak, znaci nekih 20% iz kredita.
Prosto, mozemo stan vrlo brzo prodati ali em negde iz sigurnosti ne bih uplacivala ceo taj iznos (iako ajde verujem da ce to sve biti ok sa njihove strane jer po kolicini prodatih stanova mora biti) em bismo bili podstanari narednih pa skoro 2 godine. Ali me je ta informacija dosta pokolebala. Apsolutno nekorektno i diskriminisuce prema kreditnim kupcima. 🙈 Obisli smo par kompleksa i nigde nismo naisli na takve uslove. Ok, moze im se, ali sto je mnogo mnogo je. 🥴

Možda sam nešto propustio ali inicijalni narativ investitora bio je da ih ne zanimaju kreditni kupci osim ako nisu spremni da založe drugu nekretninu kako bi investitor dobio odmah novac i to do maksimalnih 70% iz kredita. Sada je priča, može kredit na 80% ali 8% "penal". Ovo mi govori da je investitor sva potraživanja dosadašnjom prodajom namirio pa može da "odahne" ili je potražnja učinila svoje te su shvatili da ima dosta kreditnih kupaca koji su zainteresovani. Obrni okreni, očigledno je da se uslovi vremenom menjaju, ko zna, možda za 6-12 meseci budu kreditni kupci više nego poželjni. Na kraju dana niko ne gradi zgradu jer mu je dosadno nego da bi zaradio ali isto tako niko ne želi da ostane sa neprodatim stanovima.

Jel se i dalje prodaju stanovi po prvobitnim cenama ili su skočile?

Vrh