Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Osim skice stana koji smo dobili uz ugovor da li negde postoji dostupan detaljniji prikaz stana sa merama?

Meni je u Ugovoru skica stana sa dimenzijama, na sajtu nisam video skice sa dimenzijama. Inace stan mi je u broju 36 ul.Peke Dapcevica

1000019892.jpg
od danas

Molim Vas pomoc,jer vidim da ova grupa je mnogima( koji se ne razumeju dovoljno u sve detalje),veoma pomogla oko odluke.
Stan 3.3. Lamela C sprat sesti ili prvi
Stan 8.3.Lamela F.sprat drugi
Stan 1.4. Lamela A sprat prvi

Vase misljenje,prednosti i mane.
Hvala unapred svima!!

Po meni 1.4 na bilo kojem spratu. Dvostrano orijentisan, lep raspored stana. Ako bi se selio u Nemanjingrad onda bih izabrao upravo ovaj stan.

Poslednja izmena:
Meni su prioriteti da imam privatnost što veću(da mi ne gleda mnogo komšija u stan ili da su na većoj udaljenosti) i da delim zajedničke zidove sa što manje komšija.
Da sam dalje od buke i zagadjenja i ako može na sunčanijoj strani.
Čak mi je sunčanija strana naspram ovih prvih zahteva najmanje važna.
Trenutno sam čitav život na visokim prizemljima ili da kažem 1 spratu pa ima malo i subjektivnog, ali ovde sam vrlo objektivan.
Budući stan mi je poslednji na etaži koji sam kupio.
Buka i zaganjenje da kažem primarni, čak sam i parking mesta birao najbliža ulasku za lift koji me vodi u stan.
Ove stavke i predlažem prijateljima.

Poslednja izmena:
3.3 i 8.3 imaju jednu spavaću sobu manje. Ako zanemarite tu sobu onda je dobar predlog povučeni sprat.
Mozda pogledate i stan 5.9

Stan 3.3. Lamela C sprat sesti ili prvi
Stan 8.3.Lamela F.sprat drugi
Stan 1.4. Lamela A sprat prvi

1.4 verovatno ima najbolji, najzanimljiviji raspored, ali opet ti kosi zidovi nisu idealni, kao ni činjenica da se ta glavna spavaća soba levo naslanja na zid garsonjere na kojem je TV. Garsonjere i te manje stanove neretko iznajme neki klinci, ludaci, verovatno i prostitutke, uglavnom sloj društva koji baš ne ume da se ponaša i poštuje kućni red, i onda uvek gledam da budem što dalje od takvih stanova. U ovom kompleksu lamela B je jedina u kojoj nema garsonjera; najmanji stanovi su oni tipski 45m2 sa odvojenom spavaćom sobom. Mada ako zanemarimo to, jer sa komšijama se nikad ne zna, trebaš da imaš u vidu taj prvi sprat na raskrsnici, jer kao što neko reče, buka može biti problem.

8.3 ima meni lično najbolju, južnu orijentaciju, nije zaklonjen susednim zgradama, sunce tokom cele godine, leti nije prevruće. Sobe su prostrane, komforne za razliku od druga dva stana. Taj drugi sprat koji je preostao je svakako prednost u odnosu na 1. i 6. sprat.

3.3 isto ima super, jugo-zapadnu orijentaciju sa stanovišta sunca i toplote tokom hladnijih dana. Ta vertikala stanova u lameli C je najudaljenija od susedne lamele H, pa je to velika prednost po pitanju pogleda i privatnosti. Nemaš komšije na oba zida kao što je to slučaj sa druga dva stana, tačnije nemaš nikog na strani dnevnog boravka. E sad, 1. ili 6. sprat nisu idealni, to je jasno, i to je nešto što zavisi isključivo od tebe i tvojih preferenci, niži ili viši spratovi.

1.4 verovatno ima najbolji, najzanimljiviji raspored, ali opet ti kosi zidovi nisu idealni, kao ni činjenica da se ta glavna spavaća soba levo naslanja na zid garsonjere na kojem je TV. Garsonjere i te manje stanove neretko iznajme neki klinci, ludaci, verovatno i prostitutke, uglavnom sloj društva koji baš ne ume da se ponaša i poštuje kućni red, i onda uvek gledam da budem što dalje od takvih stanova. U ovom kompleksu lamela B je jedina u kojoj nema garsonjera; najmanji stanovi su oni tipski 45m2 sa odvojenom spavaćom sobom. Mada ako zanemarimo to, jer sa komšijama se nikad ne zna, trebaš da imaš u vidu taj prvi sprat na raskrsnici, jer kao što neko reče, buka može biti problem.

8.3 ima meni lično najbolju, južnu orijentaciju, nije zaklonjen susednim zgradama, sunce tokom cele godine, leti nije prevruće. Sobe su prostrane, komforne za razliku od druga dva stana. Taj drugi sprat koji je preostao je svakako prednost u odnosu na 1. i 6. sprat.

3.3 isto ima super, jugo-zapadnu orijentaciju sa stanovišta sunca i toplote tokom hladnijih dana. Ta vertikala stanova u lameli C je najudaljenija od susedne lamele H, pa je to velika prednost po pitanju pogleda i privatnosti. Nemaš komšije na oba zida kao što je to slučaj sa druga dva stana, tačnije nemaš nikog na strani dnevnog boravka. E sad, 1. ili 6. sprat nisu idealni, to je jasno, i to je nešto što zavisi isključivo od tebe i tvojih preferenci, niži ili viši spratovi.
Hvala!!
Za prvi 1.4. Ja nisam ni primetila da ima kose zidove,tj. Ne vidim to po slici.

Meni su prioriteti da imam privatnost što veću(da mi ne gleda mnogo komšija u stan ili da su na većoj udaljenosti) i da delim zajedničke zidove sa što manje komšija.
Trenutno sam čitav život na visokim prizemljima ili da kažem 1 spratu pa ima malo i subjektivnog, ali ovde sam vrlo objektivan.
Buka i zaganjenje da kažem primarni, čak sam i parking mesta birao najbliža ulasku za lift koji me vodi u stan.
Slicno i kod mene, sve se slazem, osim sto ja ne volim suncanu stranu tj. direktno sunce pa bih birala sever ili eventualno severoistok. Sada sam u potkrovlju, stara gradnja, uzivancija, nit kog cujem nit kog vidim😁

Garsonjere i te manje stanove neretko iznajme neki klinci, ludaci, verovatno i prostitutke, uglavnom sloj društva koji baš ne ume da se ponaša i poštuje kućni red, i onda uvek gledam da budem što dalje od takvih stanova.
Ovim ste uvredili sve dobre studente koji iznajmljuju garsonjere i manje stanove, kao i druge ljude koji ne mogu da priuste vece ili im nisu potrebni pa cak i ljude koji kupuju takve stanove.

Ja planiram da u toj garsonjeri živi moj otac a ja sa porodicom u 5.9. Mislim da će moj otac da organizuje penz.žurke 24 sata dnevno.

Ja planiram da u toj garsonjeri živi moj otac a ja sa porodicom u 5.9. Mislim da će moj otac da organizuje penz.žurke 24 sata dnevno.
Ovo potvrdjuje koliko su neka misljenja subjektivna. Cinjenica je da se manji stanovi cesto kupuju kao investicija, al kao sto vidite ne mora da znaci. Kupuju ih i roditelji za studenta. Mnogo su problematicnija izdavanja stan na dan nego dugorocni najam, a mislim da ovo nije bas lokacija za stan na dan.

Takodje, za one koji misle da ce u vecim stanovima uvek imati fine komsije, znajte da nasi influenseri iznajmljuju i kupuju vece, lux stanove i lajvuju nocu, bucni su, cesto im je drustvo tu i sl.

Ovo potvrdjuje koliko su neka misljenja subjektivna.

Naravno da je subjektivno i iz ličnih iskustava, ne znam zašto te to čudi.

Živeo sam u zgradi gde je jedan manji stan od 38m2 korišćen kao kupleraj. I tada nisu bile ugrožene samo najbliže komšije, već ceo ulaz zgrade. Do kasno u noć zgrada prometna, mušterije ulaze, izlaze, neki u drogiranom, alkoholisanom stanju, nema lifta, sve odzvanja.

Ulaz do mog, garsonjera, koju je stanodavac iznajmio nekom probisvetu, klincu, kojeg je jedva izbacio iz stana jer nije plaćao račune, tekuće i investiciono održavanje zgrade, ali je zato imao para za marihuanu i opijate koje je delio sa sumnjivim glavama koje su stalno cirkulisale do njegovog stana i motale se po ulazu u kasnim večernjim satima.

Čuo sam za još ovakvih primera, i po pravilu su to manji stanovi, ali svejedno, ako pročitaš pažljivo moj post, napisao sam "neretko". Dakle čast izuzecima, ali statistika iz iskustva koja sam ja imao, a i moji poznanici idu u prilog tom mom kontra-argumentu za stanove u blizini garsonjera.

Naravno da je subjektivno i iz ličnih iskustava, ne znam zašto te to čudi.

Živeo sam u zgradi gde je jedan manji stan od 38m2 korišćen kao kupleraj. I tada nisu bile ugrožene samo najbliže komšije, već ceo ulaz zgrade. Do kasno u noć zgrada prometna, mušterije ulaze, izlaze, neki u drogiranom, alkoholisanom stanju, nema lifta, sve odzvanja.

Ulaz do mog, garsonjera, koju je stanodavac iznajmio nekom probisvetu, klincu, kojeg je jedva izbacio iz stana jer nije plaćao račune, tekuće i investiciono održavanje zgrade, ali je zato imao para za marihuanu i opijate koje je delio sa sumnjivim glavama koje su stalno cirkulisale do njegovog stana i motale se po ulazu u kasnim večernjim satima.

Čuo sam za još ovakvih primera, i po pravilu su to manji stanovi, ali svejedno, ako pročitaš pažljivo moj post, napisao sam "neretko". Dakle čast izuzecima, ali statistika iz iskustva koja sam ja imao, a i moji poznanici idu u prilog tom mom kontra-argumentu za stanove u blizini garsonjera.
Naravno da ima svacega, a kupleraj spada u krivicnu odgovornost.
Ne retko znaci cesto, a po vasoj izjavi u manjim stanovima cesto zive cudaci, ludaci i sl.

A iz mog subjektivnog stava u garsonjerama i manjim stanovima zive: kolege sa fakultetа, kolege sa posla, komsinica studentkinja, rodjaka...

Jedan od tih sto je ziveo u garsonjeri mogao bi ovde da kupi 70m2 u kesu.

Poštovani, da li može mišljenje za stan 10.6 na drugom spratu? Hvala puno unapred

10.6 ako Vam ne smeta što je sa unutrašnje strane onda je odličan. Ako bude ispod vašeg stana kafić može da bude malo bučno. Ali mi je ok.
Ja sam izabrao da stan bude spolja, na trećem spratu.

Apropo diskusije o problematičnim komšijama, mislim da je ovo najsigurniji pristup :)
Sve ostalo je lutrija, naročito ako uzmemo u obzir da zvučna izolacija uglavnom nije sjajna u novogradnjama.

Apropo diskusije o problematičnim komšijama, mislim da je ovo najsigurniji pristup :)
Sve ostalo je lutrija, naročito ako uzmemo u obzir da zvučna izolacija uglavnom nije sjajna u novogradnjama.
Ja tako gledam i moju rodbinu sam tako svetovao kada su kupovali stanove.
oni me pitaju šta da gledaju i koji je dobar Investitor, a ja im kažem otprilike obo, osim ako je baš loš Investitor pa neću to da komentarišem itd...
Ta mikrolaokacija ti baš znači, pa zbog toga neko bude nezadovoljan celim kompleksom.
Malo so se adaptirali neki Investitori pa promeene cen zbog mikrolacije stana, znam da je kdo BNV isti stan i kvadrature i spratnosti ali druge pozicije drugačije cenovnp vrednovan.
Poslednju stavku pre potpisivanja Ugovora za prodaju, to jest rezervacije prema Investitoru je bila ko su mi komšije i zbog čega su kupile stan(deca, renta, ulaganje itd...). Nakon tih informacija mi je bilo samo lakše da potpišem rezevaciju i Ugovor.
U gradjevini su logične stvari i svi bi trebalo logikom da se vode, neke detalje mogu svi izguglati i naravno treba imati viziju i gledati par poteza unapred poput šaha.
Verovatno nikad neću biti neki profesor ali volim da delim neka saznanja i znanja 😉
Problem kod kupaca je što ne pitaju mnogo stvari i ne znaju da ti kažu pa čak i osnovne stvari, nekako im je glupavo tako sam stekao utisak.
Imam finu rekli bi ljudi gospodsku ženu koja je urgirala kada malo propitam agenta za nekretnnine ili prodavca za BNV, kaže grub si nemoj tako, a iskreno ja od njihovog neznanja moguće da malo više propitujem i detaljnije pitam.
Što se tiče komšija ja ne volim kada moram da reagujem, zato mi i jeste kuća u glavi 😉

Ako si u kesu fico sine da se javis da pazaris stan… sunce ti, sa koliko energije daješ doprinos ovom forumu…respect bro…

Jel imaš barem neku konstruktiivnu misao na moje postove?
Otvori oči svima 😉
EDIT: @Igor dodješ mi barem sendič 😉
Da li stvarno pitate ko će mi biti komšije? I da li stvarno očekujete da će investitor reći isto, prvo što je tako nešto zabranjeno, obligacioni odnosi, drugo iako Vam kažu sigurno će reći sve naj o komsijama

Vrh