Takođa kakav je lamela D prvi sprat.
Evo moje analize lamele D...
Lamela D je fensi,

jedina čiji će hodnici zgrade (ne samo stepenište) imati prozore, a ako investitor ispoštuje projekat do kraja, imaće i lep ambijent u unutrašnjosti, to stablo drveta, klupe, rasvetu, itd.
Možda treba imati u vidu da će zbog ovoga troškovi održavanja u ovoj lameli biti veći.
Što se tiče izbora stanova, tu je situacija nešto kompleksnija i zavisi od dosta faktora i ličnih preferenci...
Ovo je lamela D što se tiče orijentacije stanova:
1. SEVERO-zapad: odličan pogled, osim ako se ne izgradi nešto preko puta, ali manje sunca - biće lepog poslepodnevnog sunca (pod uglom) leti i zalazaka sunca tokom proleća i jeseni. Kružni put je prometna ulica, te na nižim spratovima problem može da predstavlja buka.
2. JUGO-istok: ušuškana strana, pogled na dvorište, osunčanost tokom skoro cele godine veoma dobra jer je pored jakog istoka i južno orijentisan. Mana može biti u smislu privatnosti jer ste sa obe strane okruženi prozorima drugih stanova.
3. severo-ISTOK: još jedna strana koja gleda na dvorište, osunčanost nešto lošija u odnosu na 2, ali slično kao kod 1, biće opet lepog, u ovom slučaju prepodnevnog sunca tokom leta i proleća. Što se tiče privatnosti i buke, opet imate susedne lamele nasuprot ovih stanova, a u podnožju na ovom atrijumu ja pretpostavljam da će biti zakupci lokala biti kafići i restorani, tako da to može da pravi buku.
4. JUGO-zapad: odlična strana što se tiče osunčanosti u najvećem delu godine, s tim što sunca praktično uopšte neće biti od drugog dela novembra, pa sve do drugog dela januara, kada će krenuti jutarnje sunce. Tokom ovog perioda je sunce niže na horizontu, a lamele E, F i G, koje su za metar-dva više od lamele D u ovom periodu bacaju veliku senku. Što se pogleda tiče, nije idealan jer gledate pravo u lamele preko puta.
Ako bih morao da biram, moji favoriti stanova su sledeći:
- 5.9 - 85m2, veći i prozračan dvostrano orijentisan stan
- 4.1 - 76m2, na samom uglu, dvostrano orijentisan
- 4.6 - 76m2, na strani 4, ali nekako dovoljno blizu i daleko Kružnog puta
- 4.4 - 49m2, dvostrano orijentisan, manji stan zanimljivog rasporeda
Naravno i stan 6.8 dolazi u obzir, ko može da priušti i ako nekome uopšte treba takva kvadratura.
@Nemnik Napomenuo si eksplicitno prvi sprat, kao što možeš da zaključiš iz mojih poruka, što zbog pogleda, buke i sunca, u lameli D su spas viši spratovi, od 4. pa na dalje.