Ok, fin je savet, hvala, ali to nije odgovor na moje pitanje… ono je nevezano za ovaj projekat.
U NS-u koji nema takav problem sa parkingom i gde nisu potrebna kola za život(može i bajsom sve) , sam umesto četvorosobnog stana kupio trosoban ali sa dva parkinga.
To jest jednim parking mestom i jednim garažnim mestom sa elektro priključkom u podzemnoj garaži.
Na više tema sam pisao o benefitima parkinga kao investiciji.
Takodje sam i pisao da u velikim kompleksima nisu presudni za kupovinu za život barem u izgradnji, zato što imam stan u takvom kompleksu i vidim da uvek postoji ok cena za rentiranje parking mesta kao i za kupovinu parkinga u budućnosti, to jest kada se izgradi kompleks.
Da me sada neko pita da li bih pre uzeo dvosoban stan ili 8 parking mesta morao bih da razmislim, ali iskljucivo ROI ili investiciju da gledam verovatno bih uzeo parkinge.
Savetovao sam drugara da kupi parking mesta umesto kuće na Tari- fun fact što bi rekli.
U današnje vreme zbog boljeg standarda u jednoj porodici imamo više automobila i svi koriste automobil - trenutno i tako će biti narednih godina.
Parking većini štedi vreme(kruženje i traženje parkinga troši gorivo i vreme).
Kao investicija nema održavanje osim onog što ste u obavezi kao investiciono za kompleks da plaćate oko 5-7eur po parking mestu.
Ovaj kraj ne znam lično, ali vidim da ima potrebe za parkingom, to jest nema ga u blizini.
Meni je na primer žao što nisam uzeo još jedno garažno mesto u mom kompleksu sa elektro punjačem jer mi je to pun pogodak.
Neće biti teret parking mesto za buduću prodaju, a svakako alo i dodje taj neko ko prihvata sve osim parkinga, ostaje vam parking kojeg mozete ili izdavati ili prodati posebno.