Šta je novo?

Nekadašnja Glavna železnička stanica

Pogledajte prilog 140166
Како је лепа ова похабана калдрма, стари гиздави град под наслагама прегажених искустава.
 
Screenshot (375).png
 
Чак ни фантомке ни нове зграде ни празна места где су били перони нису успели да отерају за стално? Битно је да имам поглед на уговњану Саву, а ђубре? Па није ми на тру страну прозор. Далеко од очију...
 

Za rekonstrukciju Glavne železničke stanice još 4,5 miliona​

Istorijski muzej Srbije povećao je za 4,5 miliona vrednost ugovora za idejni projekat i projekat izvođenja adaptacije i rekonstrukcije Glavne železničke stanice u Beogradu.

Razlog za veća izdvajanja je to što je povećana površina za projektovanje, jer je u međuvremenu Istorijskom muzeju na korišćenje dodeljen celokupni objekat Glavne železničke stanice.

Ugovor za posao izrade projekata početkom godine dodeljen je firmama Mašiniprojekt Kopring, DBS i Institut za ispitivanje materijala.

Vrednost ugovorenog posla tada je iznosila 13,8 miliona dinara (bez PDV-a), dok je nakon ovog povećanja vrednost 18,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Takođe je i rok za izvođenje posla produžen sa 90 na 105 dana.

Izvor: Nova ekonomija

Samo da razjasnimo, pošto je naslov malo neprecizan, za izradu projekta rekonstrukcije je izdvojeno još 4,5 miliona dinara. Građevinski radovi ko zna kada će.
 
Ово је стварно срамота, пролаз за све путнике који иди са и на БАС, близина новог центра града на Савском тргу, да буде ово легло заразе.
 
Значи МУП их испалио за обезбеђење, а БнВ доо је сасвим ок да ту прави привремену депонију, у новом центру града.
 
Može li neko da mi objasni kako to parcela iza nije u nadležnosti Republike kad je u katastru upisana kao javna svojina bez upisanog prava korišćenja (BNVa)?

Takođe, kako to da se ugostiteljski objekat useli za mesec dana, a muzej još nije ni počeo useljavanje. Ja ne znam da li su oni ljudi u nekom svom svetu (jer znam da zaista aktivno rade na stalnoj postavci i trude se), ali moraju malo jače da poguraju da dobiju više prostor.
 
A kao, muzej ne može da postavi neko FTO?
Nema para, ne sme ili neće?

Ovi koji rade po muzejima su najveće lenštine. A sujetni su više od lekara.
Znam ih više.
Osim kad pasionirano rade na nekom projektu, ne rade ništa i ni za šta ih nije briga.

Ne volim da generalizujem, ali jedini normalan koga znam od njih je hausmajstor... Toliko
 
Нажалост то је сурова истина. Тако су и нпр. експонати железничког музеја у старој ложионици страдали пошто су се играли пребацивања одговорности међусобно музеј, железница, МУП и БнВ. Овде је слична ситуација само је у питању смеће.
 
Sekundarci odneli vrata za potpalu? 😂

Bilo bi lepo da vrate originalna vrata, ali pretpostavljam da će samo da poprave ova posleratna.
 
Kako mogu da dozvole da zgrada tako stoji neobezbeđena i da svako ulazi kako hoće i uništava unutrašnjost. Ako su je dodelili Istorijskom muzeju, onda neka zaposle čuvare i počnu da brinu o objektu koji im je poveren.
 
Kako mogu da dozvole da zgrada tako stoji neobezbeđena i da svako ulazi kako hoće i uništava unutrašnjost. Ako su je dodelili Istorijskom muzeju, onda neka zaposle čuvare i počnu da brinu o objektu koji im je poveren.
Druže, a ko da se brine? Šta se održava u gradu? sve je prljavo, čađavo, popišano, flekavo. Niko se ni za šta ne kažnjava. sve može, sve je dozvoljeno. Na šta liči podzemni prolaz na Terazijama, Vukov spomenik? Kao u najgoroj kasabi prljavoj.
 
Vrh