Šta je novo?

Nekadašnja Glavna železnička stanica

Једна главна. Топчидер није био главна ако се на њега мисли.
 
Samo za Barske autovozove, jer je jedino tu moago da se vrši utovar vozova, obzirom da je Zemun bio pod radovima, a Prokop neuslovan. Za rakovicu ne znam kakva je bila situacija.​
 
Мислим да ни Раковица нема рампу за утовар кола у вагоне.
 
U slučaju da ste nostalgični...

Foto: Roni (https://www.railforums.co.uk/threads/cornfield-express-35-avala-50-p.212521/)
(https://www.railforums.co.uk/threads/cornfield-express-34-belgrade-50-p.209689/)

heck3504.jpg


heck3403.jpg


Ima više fotografija kada uđete na dva linka koje sam okačio gore...
 
Nekada je postojala i stanica Sajam, negde u zoni starog ulaza (onog koji je postojao do izgradnje Bulevara Vudroa Vilsona).
 
Koliko mi je poznato Donji grad se nije koristio za putnicki saobracaj,a Zemun i Zemun-Gornji grad su nestali izmenom trase a tada smo dobili Novi Beograd i Tosin bunar. To stajaliste kod Sajma cini mi se da se zvalo Senjak.
 
Baš super - zgrada je bar dobila neku jasnu namenu, da pruži krov nad glavom onima koji to nemaju.
Ovo je pravi primer histeričnih, nasilnih i nepromišljenih odluka ove vlasti, kao i njenih halucinacija da na tom mestu mora da bude "novi centar grada" - veliki trg sa spomenikom kome i dalje ne znamo cenu, pošta koja će da liči na manastir, železnička stanica koju bi da pretvore nekakav muzej...kao, sve će da vrvi od turista i ostalih znatiželjnika...a ustvari sve će da bude jedna pustara.
 
Хеј! Одлична идеја! Зграду железничке претворити у Убожницу.
 
На силу су истерали железницу из зграде без јасног плана шта с њом после. Слично је и са поштом и ложионицом. Само што је овде због естетике трга прво сређена фасада.
 
Само никако да крену радови на музеју.
 
Odlicna je emisija.
Samo, ovo je snimamo na leto, a sada vidimo fotografije razvaljenih vrata i smeca
 
Pa sad verovatno rade projekat rekonstrukcije i skupljaju pare.. nije mi samo jasno zašto Istorijski muzej ne postavi čuvare zgrade.. to je sada ipak njihov objekat i red je da o njemu vode računa.
 
Vrh