Ne znam, mene trenutna situacija možda i više baca u depresiju. Ovo je bio živahan i korišćen trg. Sećam se da ni ja nisam najradije tu provodio vreme, ali je tu očigledno bilo života za mnoge ljude, a sad je to ispoliran, ali mrtav prostor, doslovno kao preterano reprezentativan ulaz u neki gated community koji se javnim novcem održava ni za koga. To je baš tužno.Zeleznicka zajedno sa BAS je bacala u tesku depresiju.
Ma to je bio najgori deo beograda kao i sto sad nije mnogo bolji. Spomenik Nemanji koji je veci od trga neskladno i bzv. Bilo je zivota za taksiste muljatore, opskurne kafane, prodavnice bureka i slicnih specijaliteta,BAS koji naplacuje "stanicnu uslugu" da preskocis motku, i naravno ostale hrane koje pas lutalica ne bi pojeo, nemas za cim da zalis.Ne znam, mene trenutna situacija možda i više baca u depresiju. Ovo je bio živahan i korišćen trg. Sećam se da ni ja nisam najradije tu provodio vreme, ali je tu očigledno bilo života za mnoge ljude, a sad je to ispoliran, ali mrtav prostor, doslovno kao preterano reprezentativan ulaz u neki gated community koji se javnim novcem održava ni za koga. To je baš tužno.
Baš tako, da bude kao Palilulska, pijaca bez pijace!Да, на Зелењаку би пијаца са празним тезгама спасла ствар
Bravo, dopada mi se. Odlican predlog.Moj predlog:
Pretvoriti u pijacu sa mali standovime/restoranima i malim radnjama.
Primer Lisabona. Funcionise vrlo dobro i trg ispred bih bio ziv i pun.
Druze da li si primetio kako su vec prazni gradovi u Srbiji? Ja jedem svoje carape ako u Srbiji zivi 4.5 milionaBaš tako, da bude kao Palilulska, pijaca bez pijace!
Najbolje iz celog grada da izbacimo ljude, da ostane samo spektakularna ljuštura, jedno veliko Potemkinovo selo, spektakl kapitala i ništa drugo nam ne treba.
Mi imamo dovoljno muzeja, ali ih ne cuvamo kako treba. Pogledajte muzeje sirom Srbije, napusteni, zapusteni, ruse se (naravno ne svi, ali vecina).Значи пијаца уместо музеја