Šta je novo?

Nekadašnja Glavna železnička stanica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=769675#p769675:zikravrl je napisao(la):
DzonTravolta » 27 Авг 2020, 13:14[/url]":zikravrl]Hajde da se vratimo na temu.

то је Игоров посао, не твој :p

Slika sa Vesićeve fb stranice
Reklo bi se da zgrada ima podosta celulita :mrgreen:
FB_IMG_1598889041186.jpg

Mogli bi ili da malterisu ponovo ili da ugrade rasvjetu...

ovakvu situaciju je imao jedan investitor iz mog komsiluka skoro...čim je upalio svoju fensi rasvetu videlo se koliko ne isfušerisao fasadu.

Odlučio je ipak da skloni rasvetu barem dok ne proda stanove.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osuo sam kritike na izgled dekorativnih stubova na njegovom profilu jer je javni i svako moze da pise a posto samo vidim komentare hvalospeva ne ocekujem da ce moj komentari dugo da ostanu tu kao konstruktivna kritika.

Исто као зграда Команде Одбране Града у Немањиној после "реконструкције" две хиљаде и неке.
Изгледа да је боље фасаде не дирати него овако.

Штета што није сређена станица док је била у функцији.

Jesu li Zeleznice Srbije ikada, ista ulagali u poslednjih 50 godina? Najgore JP

Не да нису улагали, већ им и јавни ВЦ затворили због непријављених радника
.

Stanica je renovirana kad su uradili elektrifikaciju i uklonili kule 70 tih od tad cekaju preseljenje na prokop...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772618#p772618:21znhqzq je napisao(la):
Вожд » Pon Sep 07, 2020 6:19 pm[/url]":21znhqzq]Исто као зграда Команде Одбране Града у Немањиној после "реконструкције" две хиљаде и неке.
Изгледа да је боље фасаде не дирати него овако.

Ne bih se baš složila. Deluje kao da se svetu ne može ugoditi.
Neke fasade izbeđu ostalog i zbog bezbednosti moraju biti rekonstuisane.

Poz

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773298#p773298:kjh5okr5 je napisao(la):
DzonTravolta » Sre Sep 09, 2020 3:22 pm[/url]":kjh5okr5]Evo još jedne novajlije, koja bi nešto rekonsTUIsala.

Pa ne možete poreći, da grad izgleda bolje :)
A ja sam uvek za kvalitetnu rekonstrukciju.

Kako može grad da izgleda bolje kada imamo onakav Trg republike, pa polusređenu Skadarliju, pa raskimatane i poispadale kocke na potezu Vuk - Zoo vrt (deo koji se vodi kao završen), pa fijasko sa Karađorđevom (u funkcionalnom smislu) i loše odrađeni delovi šetališta uz Karađorđevu, pa onda raspad sistema u Ruzveltovoj, pa da nije bilo pobune stanovnika okolnih ulica, park vojvode Vuka bi postao u potpunosti još jedan plato koji je pogodan za izdavanje, pa sad ovii planovi sa prostorom oko Hrama, gde se drveće onako reda radi meće na jednu malu površinicu, a ostatak treba da postane još jedan plato u nizu pogodnih za idavanje, pa onaj nesretni nakrivljeni plato kod Narodne banke na Slaviji, gde se maltene niko ne zadržava, a prostor ispod njega i dalje nedovršen...

I šta stimm što živimo u Srbiji? Jel treba da prihvatamo sve što nam se servira dok vi i drugi koji živite u inostranstvu uživate u uređenim i sređenim gradovima?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773344#p773344:32waj0m5 je napisao(la):
IrinaPavlovic » Sre Sep 09, 2020 4:48 pm[/url]":32waj0m5]Zivite u Srbiju... ne u Švajcarskoj.

Ako se budemo vodili time, onda samo treba da se pomirimo, slegnemo ramenima i sedimo skrstenih ruku? :bash:

Има она песма од Аце Лукаса, није ти ово Америка.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773304#p773304:d57nc79g je napisao(la):
IrinaPavlovic » Sre Sep 09, 2020 3:29 pm[/url]":d57nc79g]
Pa ne možete poreći, da grad izgleda bolje :)
A ja sam uvek za kvalitetnu rekonstrukciju.
Evo ja se prvi slazem da grad izgleda bolje i nemam problem da pohvalim ono sto je dobro. Ali problem je sto su neki projekti u toku svog izvodjenja kostali gradjane previse. Ne mislim na troskove izvodjenja nego na troskove u vremenu, ometanju saobracaja i prevoza, ometanju stanara i lokalnih preduzetnika i lokala... Zatim tu behu i razna cukanja cevi od strane bagera i radnika, poplave, fijasko sa jednom kaldrmon koja je unistavala vozila mesec dana pa onda zamenjena drugom, razni fuserajski radovi (27. marta), probijeni rokovi uprkos dovodjenju strane radne snage... Sve u svemu, svaka od dosadasnjih rekonstrukcija je donela dosta boljitaka ali i po nekoliko cena i/ili promasaja. Neka manje, neka vise.

U konkretnom slucaju gradjevinskih radova na zgradi GZS, za sada moja jedina zamerka je sto joj je fasada sredjivana pre ovih radova i kopanja na Savskom trgu. Jer mislim da je logicno da se to radi posto prodju velika kopanja i oblaci prasine koji se s njima dizu. No dobro, to nije sad neki veliki propust.

Ali i inace kad ljudi ukazuju na nesto, ne mora da znaci da ne vide boljitak nego da daju predlog kako nesto moze da bude jos bolje. Da bude lepse, ili isplatljivije, prakticnije, humanije... To i jeste jedna od svrha ovog foruma.

Ovde su obicni ljudi iznosili ideje i predloge koje su bolje cak i od onih koje bi donosili struka ili gradski celnici. I bogami nekoliko njih je na kraju i bilo usvojeno i sprovedeno u delo ili je bar posluzilo kao tocak zamajac za neko alternativno resenje.

Као што је приказано на сликама на градилишној огради на Тргу, засадили су живу ограду између издигнутог платоа и тротоара око Станице. Тако је наглашено њихово одвајање постигнуто већом висином платоа испред.

Nekako (o)tužno izgleda bez vozova.. A ova živa ograda će lepo da zagradi prostor budućih kafića ispred stanice, da napravi intimniju atmosferu za goste.. Evo već vidim stotinu stolova i konobare kako žure niz ove stepenice.. :oops:

Vrh