Šta je novo?

Nekadašnja Glavna železnička stanica

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745239#p745239:2cy1tf2o je napisao(la):
Tikvica » Sub Jun 06, 2020 4:35 pm[/url]":2cy1tf2o]

Da li oavj voz ostaje ovde kao eksponat ili ga negde premestaju?

Pojavljuje se na jednom od rendera, mada po izgledu ne odgovara.

12914811485edf6c13c0426479859375_w640.jpg

Znaci ostaje...malo bi mi bilo nelogicno da stoji maketa lokomotive ispred, a unutra se nalazi muzej neke druge namene ili bar deo njega.

glupo je da ostave ovde lokomotivu... bice kao mala srfan nemanja lokomotiva... ko zna sta jos iza zeleznicke

За мене је ово зграда железничке станице и локомотива треба да остане ту као споменик глупости, можда нам потомци буду паметнији.

Исто као оних 5 стубова бивше Земунске железничке станице.

Не знам да ли је било раније качено - ГЖС, октобар 1944. године.

Prilozi

• ГЖС_октобар 1944.jpg
    ГЖС_октобар 1944.jpg
    44,1 KB · Pregleda: 5.751
Ova stanica je više oštećena od pošte pa su je ipak rekonstruisali. Medjutim neko je spomenuo da su stanicu hteli da premeste. Ostaje pitanje zbog cega je zgrada rekonstruisana ako su stanicu hteli da isele.

U to vreme nisu još doneli odluku da je isele.
Istina je da je bila više oštećena u odnosu na poštu.

С постављеним плочама на издигнутом делу Трга његов ниво је сада виши од улаза у Станицу:

Ne razumem ovo sa uzdignutim platoom. Voleo bi da mi neko da razumno objasnjenje. Plato iza ledja spomenika. A ispred spomenika travnjaci i staze po sasvim nelogicnim hodnim linijama. Jos suma oko trga koja zaklanja pogled na trg, spomenik i buduci muzej.

Слика на огради градилишта приказује издигнути плато с парапетом (?) према Станици:

Данас:

..................................................

Дивље паркиралиште код долазне аутобуске станице; а има онолика слободна површина иза ње, само да се наспе шљунком - ако уопште треба, ту је већ насут дебео слој песка:

Зашто је ова тема одвојена од теме о обнови простора око станице? Дискусије на двема темама се често поклапају..

Зато што је оригинално тема била на подфоруму посвећеном железници и саобраћају и отворена је док је станица имала намену. Са њеним гашењем изгубило је логику да буде тамо више. Сада се тема бави самом зградом.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751515#p751515:2dyri0af je napisao(la):
Дошљак » 25 Јун 2020 23:39[/url]":2dyri0af]Зато што је оригинално тема била на подфоруму посвећеном железници и саобраћају и отворена је док је станица имала намену. Са њеним гашењем изгубило је логику да буде тамо више. Сада се тема бави самом зградом.
Разумем. Теоретски, нема смисла да се теме споје, ништа више него што би имало смисла спојоити теме о реконструкцији Народног музеја и трга, али у пракси се дискусије које се воде на двема темама јако преплићу, до те мере да је практично немогуће пратити једну без праћења друге.

Било би лепо да ставе позлату на ”4С” и крст.

Pojavila se informacija da ce u zgradi biti istorijski muzej ili muzej nauke. Jedna od te dve opcije.

Vrh