Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Boca/ica,i humanost se zloupotrebljava,jedom prekršena pravila za sve postaju standard,pa bi posle bilo;kad ste uveli vodu,može i struja a onda da im se izgadi zgrada,pa svima po auto pa po 5.000 eur. pa na letovanje,zimovanje i naravno rezultat svega toga je skriven ali više i nije mnogi bi se iz Evrope "otarasili" Roma samo im fali da im neko pruži udoban dom..eto čuli smo šta se desilo u susednoj Mađarskoj osnivaju se kampovi ,Romi beže a i samo čekaju da Amnesti int.smeni Đilasa postavi svog čoveka pa da ih pošalju na prvu destinaciju gde im je veoma udobno i gde postaju privilegovani,dakle postaje jasno da je sama iskrena pomoć Romskoj populaciji postala Evropska politička agenda "ko će kome pre da podvali"..ako im pomažete da se skuće ,oni će vam poslati još takvih slučajeva i krenuti da vas optužuju da "ne poštujete ljudska prava",jasno je šta god uradili njima ne valja.Treba videti primer Danske koja je bila najgrlatija u zaštiti Romskih nehigijenskih naseobina u Francuskoj a onda im Sarkozi rekao "odmah ćemo da ih smestimo u autobuse i pošaljemo u Dansku" naravno od Danaca više ni glasa i ode njihova doslednost.. ;)
 
Problem je u tome sto niko ne razmislja o nekom, bilo kakvom, dugotrajnom resenju. Niko ga u stvari ni ne zeli: ovo i jos hiljadu drugih problema samo se vrte u krug. Svi bi samo da pucnu prstima i da se sve resi: problem na jednom mestu, preseljuj na drugo, malaj, kreci, farbaj samo da se sto pre ratosiljamo bede. Na kraju sve ispadne isto ili jos gore.
 
Pa problem nije od juče i veoma je kompleksan,oni vekovima žive tako samo su ranije bili nomadi pa su bili stalno u pokretu,sada bi i oni da žive kao ljudi oko njih ali sa 10 dece koje treba svi da izdržavamo,jednostavno treba im postaviti uslove i ograničenja jer oni su sami sebi neodgovornošću krše ljudska prava,planiranje porodice mora postati obaveza svakog pojedinca bez obzira na rasu,pol,veru i ostalo.. :kafa: a o javnom redu u jednoj metropoli da postavite sebi sklepanu kućicu tamo gde vam najviše odgovara,a potom se proglasite socijalnim slučajem i tražite da vam se poštuju ljudska prava o tome nema ni govora ni pregovora tu država mora da bude jaka i bez pardona da raščisti bilo kakvu iliuziju da možete šta vam se hoće,kada budu isterali građane koji su nelegalno zauzeli javnu površinu u sred centra grada,da krene komunalna policija da češlja Nbg i ako bilo koga ponovo zateknu da je zauzeo javnu površinu odmah u kombi pa pravac u policiju..javni red zavisi od srovođenja istog sve ostalo vodi u anarhiju..nema alternative..:kafa:
 
Problem je u tome sto se "nomadima" dopusta da zidaju svoje dvorce od djubreta gde im padne napamet. Kada nesto slicno pokusaju u Nemackoj ili Francuskoj, u roku od nedelju dana dolazi policija sa bagerima i rasciscava.

Neka dobiju svoja montazna naselja, neka im se obezbedi tekuca voda, wc, bazicna higijena i osnovno obrazovanje, pa ako im se ni to ne svidja, pasos u ruke i pravac azil, da probaju svoj nomadski stil zivota u Europi.
 
U to naravno van kruga dvojke to jest blize obilaznici,a ne centru grada kao sto je sada.
 
Jasno primeniti Evropske standarde, a planiranje porodice nametnuti kao uslov, ako želite da postanete stanovnik Beograda..država treba da ovima da ponudi kontejner na lokacijama koje grad odredi i pod uslovom da nemaju više od troje dece..svi koji žele da imaju više od troje dece ili ih imaju trebalo bi da im država to omogući ali na selu gde bi tu decu mogli da izdržavaju što poljoprivredom ili stočarstvom svako drugo rešenje je na teretu države i bezsmisleno je..
 
2012 је погодио суштину.
Роми у Србији имају једнаку шансу у животу, као и остали. Проблем код Рома је стихиско настајање породица са много чланова. Основна здраворазумска логика каже да плнираш онолико деце, колико можеш да изведеш на нормалан пут.

Својим понашањем, Роми праве, првенствено проблем себи, а онда и држави.
 
@2012
Dozvoli dva minuta otvorenog uma sebi za ovih par redova...

Cigani-romi i kojekakvi nevoljnici iz raznih zemalja koj su sada ovde ,,bez dokumenata,, je čista laž i prevara

Granica se ne prelazi ilegalno naročito ne od tako neukih . Postoji Ciganski pasoš koj vredi u nekim evropskim zemljama za ne smetano lutanje ali ne važi i kod nas Granicu prelaze legalno ...kako.. ajmo redom

Prvo tamo ih pokupe u neki ,,azil,, pritvor ,gde se izjasne čiji su.
Potom dođe n a š čovek iz ambasade koj utvrdi identitet ili bolje rečeno reši da prizna-odluči da su naši
Izda im se putni list kao kad ti izgubiš pasoš u stranoj zemlji .
Putni list nije samo putna isprava u jednom pravcu nego i dokumet koj potvrđuje identitet ali samo na gradničnom prelazu a za ulaz u Srbiju

Kad je dobio putni list to je potvrda da ga mi p r i z n a j e m o za našeg državljjanina kome je na osnovu putnog lista, određena prisilna
mera izlaska iz te zemlje . Udaljenje može biti uz pratnju policije ili samostalno sa vremenskim rokom izvršenja.

Dolaskom na naš granični prelaz, putni list se oduzima uz mali dobijeni papirić o tome i samostalno upučuje se u mesto prebivbališta gde treba da vadi dokumetnaciju kao da je sve izgubio
Svi koj su ovde iz inostranstva silom ,,uvaljeni,, su priznati državljani Srbije a ne mogu nikome to da ture pod nos,
jer im je oduzeto na granici.
Zašto ne idu u mesto rođenja , pa to je jasno tek tamo nema ni korice leba za njih a mlađi nisu ni rođeni u Srbiji

Mi smo ih priznali i naši su ,
U razgovoru sa bilo kakvim međunarodnim ekonomskim , političkim, ratnim izbeglicama lako se utvrdi da li iko laže od njih, to je jedna mala posebna oblast-tehnika za rad sa izbeglicama (bez sile, samo rzgovorom)

Šta sad, mi smo ih priznali da su naši i šta čes sa njima ,
Pa kad si priznao da je nešto tvoje moraš i da se onda o tome i pobrineš
( zucka se da su svaku deportovanu crnu glavu Nemci a verovatno i ostali lepo platili državi još ranije kad je počelo čišćenje evrope)

Izvoli, proveri da li iko od njih deportovan bez putnog lista protiv volje Srbije ,
navedi jedan primer unazad 20 god. da je bilo koja evropska policija sa svoje strane bez papira izbacivala iz zemlje ikog, naročito porodice,
a sa druge strane Srbija tek tako primala na časnu reč deportovane ljude.
Nemoj mešati to sa azilantima sad pričamo o deportovanima

Ovo ti je iz naših i međuarodnih propisa (seti se našeg mladog ,,Boksera,, sa putnim listom )
Ako nađeš i jedan slučaj jedno slovo nikada necu više pisati na Beobuildu, ok :)

Pa nije naša granica mačiji kašalj pa tek tako svaka buva da može da je preskoči .Bez obzira na sva dešavanja u unutar Srbije granica je 99,99 posto odlična pa u nekim istraživanjima jedna od boljih u Evropi još uvek.
Proveri .... i šta onda ... utvrdiš da su n a š i a jesu i šta , pravicemo da ne postoje...

Nadam se da nije veliki of
 
stf":1nbza1v0 je napisao(la):
2012 је погодио суштину.
Роми у Србији имају једнаку шансу у животу, као и остали. Проблем код Рома је стихиско настајање породица са много чланова. Основна здраворазумска логика каже да плнираш онолико деце, колико можеш да изведеш на нормалан пут.

Својим понашањем, Роми праве, првенствено проблем себи, а онда и држави.
Nisam siguran da je to iskljucivo odlika roma, generalno siromasniji imaju vise dece, takodje muslimani nemaju problem sa natalitetom.
Kinezi su tome pristupili najradikalnije, pa se niko ne zali od evropskih zemlja(a i ostali), naprotiv.
 
У Словачкој има према неким проценама више од пола милиона Цигана. Већина њих живи на истоку земље, где имају они своје "osady", које се топе у ђубрету. Е, за сада нису дошли да окупирају Братиславу. Но сви знамо, какав имају они наталитет. Ако се деси, да ће окупирати и мој град као што станују у Београду где им се ћефне, ја одлазим одавде. Е сад, за колико година то може да се деси, тешко рећи, али мени кида живце, да се држава деценијама, ма и столећима, не уме изборити са овом проблематиком. Нека их тамо на истоку земље, тамо имају осаде, па лепо нека остану онде. Ја нећу да ми они кваре моју Братиславу, град у којем сам се родио.
 
@Boca/ica,Procedura koju si naveo je takva u potpunosti, i jasno je da je neko "uvezao" određeni broj Roma iz Nemačke posebno uz potpis da jesu naši državljani ,ali to je čista politika iza vrata, ali odakle god da s Romi recimo u Belvill stigli sa juga ili severa mora se uspostaviti red šta je dozvoljeno ili ne, i preselti ih na dostupne lokacije a da je politika i tu umešala prste jasno se vidi iz mešanja nekih organizacija koja navodno štite ljudska prava a cilj im je da kada ove zbrinu još uvezu ovih.samo im Đilas smeta pa da to i ostvare, odlično što je javnost obaveštena o određenim pritiscima sa strane pa im se zajedno uz podršku građana lakše odupreti..i šta je još bitno tu polulaciju koja je sada tu kontrolisati na način da mi tj. država njima kaže šta će i gde će a ne oni nama. :kafa:
Bulevarac,Tako je imaju i druge nacije veći natalitet ali oni sami izdržavaju svoju decu i muslimani i kinezi i imaju dovoljno pristojne uslove za njiho odgoj.ja ne videh ni jednog kineza da je okupirao javnu površinu napravio deponiju i zatražio stan ,naprotiv oni zarađuju i plaćaju smeštaj
Rocker SVK, Da kada vide Romi u regionu da u glavnim gradovima mogu dobiti smeštaj eto ih tamo,evo danas javili da je ugrožena grupa Roma u Mađarskoj smeštena u Budimpešti..
 
2012":2c43c77s je napisao(la):
@Boca/ica,Procedura koju si naveo je takva u potpunosti, i jasno je da je neko "uvezao" određeni broj Roma iz Nemačke posebno uz potpis da jesu naši državljani ,ali to je čista politika iza vrata, ali odakle god da s Romi recimo u Belvill stigli sa juga ili severa mora se uspostaviti red šta je dozvoljeno ili ne, i preselti ih na dostupne lokacije a da je politika i tu umešala prste jasno se vidi iz mešanja nekih organizacija koja navodno štite ljudska prava a cilj im je da kada ove zbrinu još uvezu ovih.samo im Đilas smeta pa da to i ostvare, odlično što je javnost obaveštena o određenim pritiscima sa strane pa im se zajedno uz podršku građana lakše odupreti..i šta je još bitno tu polulaciju koja je sada tu kontrolisati na način da mi tj. država njima kaže šta će i gde će a ne oni nama. :kafa:
Bulevarac,Tako je imaju i druge nacije veći natalitet ali oni sami izdržavaju svoju decu i muslimani i kinezi i imaju dovoljno pristojne uslove za njiho odgoj.ja ne videh ni jednog kineza da je okupirao javnu površinu napravio deponiju i zatražio stan ,naprotiv oni zarađuju i plaćaju smeštaj
Rocker SVK, Da kada vide Romi u regionu da u glavnim gradovima mogu dobiti smeštaj eto ih tamo,evo danas javili da je ugrožena grupa Roma u Mađarskoj smeštena u Budimpešti..
Dobro si primetio to za kineze, da oni ne prosjace, i meni se tako cini. Oko muslimana, mislim da je dosta njih pronaslo obecanu zemlju u Evropi, iskoristili su kao sto bi i mi (da nam je bilo omoguceno tada, i bilo toliko lose) sve "rupe" u njihovim nepripremljenim zakonima.
Tako su dobili hiljade, pa desetine hiljada, a onda i stotine hiljada ljudi koji zive od socijalne pomoci i nista ne rade, osim stancovanja dece, na koju opet dobijaju socijalnu pomoc. Savrseno se uklapa u idilican zivot muslimanske porodice, gde zena samo treba da radja.
Posle 20 godina , ako ne i vise, doslo je vreme treznjenja. Sada ce ti isti kojima je davano vise nego sto je trebalo, dobiti manje nego sto zasluzuju.
 
Dolazimo do tabula raste i uticaja sredine.Ako te uce nesto od malena 95% dece i postati to,dok ce ostatak izbeci taj nacin zivota koji im je planiran.Recimo,kao sto sigurno znate ljude cija deca su iste profesije kao i oni jer su od malena pripremani od strane roditelja da budu isto kao i oni.

Tako mozemo povuci paralelu i sa romima u divljim naseljima i.t.d.
 
Novčane kazne za uznemiravanje Roma u Mađarskoj

Beta | 22. 04. 2011. - 23:59h | Foto: AP, AFP | Komentara: 0
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada saopštila je danas da će učesnici patrola ekstremno desničarskog pokreta biti kažjnavani sa po 100.000 forinti (400 evra). Ta odluka je doneta posle najave esktermista da će tokom vikenda u blizini jednog romskog naselja uspostaviti logor za obuku.
136436_madjarska-romi2-ap_f.jpg


Romske porodice prebačene su autobusima Crvenog krsta u kamp kod Šileberca
"Održavanje reda je isključivo pravo države. Država to pravo neće prepuštati drugima", rekao je portparol premijera Mađarske Viktora Orbana.

Iz sela Đonđiospata na severoistoku Mađarske 300 romskih žena i dece izbeglo je zbog povratka ekstremno desničarske "milicije" koja u blizini želi da organizuje "logor za obuku", rekao je za AFP predstavnik romske zajednice.
136435_madjarska-romi-desnicarska-milicija-ap_f.jpg

Mađarska policija hapsi pripadnika "milicije Vedero"

Nakon prošlonedeljne zabrane vlasti da patroliraju ulicama, "milicija Vedero" je saopštila da će tokom vikenda imati "logor za obuku" nedaleko od naselja od 2.800 stanovnika od čega je oko 450 Roma.

Romi su odlučili da ostanu u naselju, ali su žene i deca odvezeni u pet autobusa Crvenog krsta. Žene i deca su smeštena u kampu u mestu Šileberc pokraj Budimpešte.
"Oni su u strahu i verujemo da će biti bezbedniji ako odu", rekao je predstavnik Roma Janoš Farkaš.
136433_madjarska-romi-afp_f.jpg

Žena i deca prebačeni u kamp kraj Budimpešte radi bezbednosti

"Milicija Vedero", deo ekstremno desničarske organizacije Jobik i čiji članovi nose uniforme nalik vojnim, patrolirala je prošlog meseca ulicama Đonđiospate da bi, kako su rekle njihove vođe, uspostavili red. Lokalna policija nije htela da reaguje, što je izazvalo proteste zastrašenih Roma.

Država je posle tih incidenata zabranila patrole, a minister unutrašnjih poslova Šandor Pinter dao uveravanja da se uznemiravanje neće ponoviti. Jako prisustvo policije je danas očuvalo mir, te nije došlo do sukoba desničarske "milicije" i Roma.

info sa - http://www.blic.rs/Vesti/Svet/249888/Novcane-kazne-za-uznemiravanje-Roma-u-Madjarskoj
 
Za nepoverovati! Ekstremno desničarska milicija je oraganizovala "kampove" i patrolira a onda su ih priveli i naplatili novčanu kaznu???!!! A mogu da zamisli kako bi Mađarska vlada reagovala da su te kampove osnovali Rumuni,Srbi ili Slovaci blizu sela Mađarske manjine..dakle povratak rajhu u 21.veku...strašno..! :kafa: Šta se to desilo EU ?,nije joj dobro...
Moguće Rešenje..
A da ne bi ovakve fašističke grupe ne bi preuzimale inicijativu nalazeći razna opravdanja,zato je važno da to uradi država,planiranje porodice trebalo bi postaviti kao agendu 1,da bi ravnopravnost bila garantovana trebalo sve socijalno ugrožene građane obavestiti da će socijalnu pomoć ili smeštaj moći da ostvare s početkom naredne godine samo ako imaju dva do tri deteta a ko se ogluše na takve uslove izlaze iz zone socijalne brige, time bi socijalno ugroženi se privoleli na planiranje porodice,a također disperziju ugroženih treba uraditi i oformiti privredne zone oporavka gde bi u ruralnim područijima porodice do troje dece dobijale mogućnost da se bave poljoprivredim ili stočarstvom do ekologije..
Na regionalnom nivou bi trebalo oformiti međudržavnu kontakt grupu koja bi bila u sastavu Mađarska,Srbija,Rumunija,Bugarska,Slovačka,Hrvatska,Češka,Makedonija gde bi ove zemlje zajednički dale smernice rešavanja agende manjinskih socijalno ugroženih grupa, na taj način bi se zaštitile od uplitanja zemalja ili organizacija koje dolaze iz zemalja gde to pitanje nije problem..Glavna tema bi bila planiranje porodice i kada prestajete da budete državna obaveza ako ne poštujete pravila društva u kome živite ili vršite hiperprodukciju socijalnih slučajeva,ovi problemi ne mogu se rešavati stihijski i bez pogleda u blisku budućnost..predstavnicima Roma treba dati do znanja da ne mogu živeti u anarhiji i vikati da su im ugrožena ljudska prava..
 
Јобик је партија, која директно подржава Хитлерову политику у 3. Рајху, дакле ништа ту није чудно у њиховим поступцима. То су обични нацисти, који и данас виде Словачку у оквирима Велике Мађарске. И само због овога треба да им се стане на пут, а о другим стварима и да не причам...
 
Zbog naše teške opšte situacije najvažnije je sprečiti bilo kakve nacističke iskre , jer tada najviše najslabiji pa i ne dužni krvare....
Đilas ide dobrim pravcem :)

Iznenađen sam tako malom podrškom iznetom programu grada, naročito naših privrednika.

,,Privrednička,, strašna uskogrudnost, malodušnost i sebičnost je sramotna prema gradu koj rešava jedan on najvažnijih problema ljudi

Kada im treba lokacija i dozvole grada, trče da se ulizuju i dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima
nije sve u parama mogu da daju podršku kao svoj proizvod ili uslugu iz gotovo svih oblasti

Naravno čast svetlim izuzecima ali vecina naročito ,,malih privrednika,, je takva i ne zaslužuje da privređuje u ovom gradu. :notok:
.
 
Ok,ovo o privrednicima ne razumeh baš najbolje,ali mi nije jasno da grad za sve ove godine nije ogradio lokacije tlj.parcele na Nbg posebno ove velike, duž pruge i pored stanice Nbg i postavio kućicu sa obezbeđenjem na svakoj,možemo zamisliti koliko bi se para uštedelo umesto da raseljavamo kako jedna grupa ode tako druga dođe..ti ljudi ne bi ni došli na Nbg da je vođena politika obezbeđivanja atraktivnih lokacija. :kafa:
a kao povrdu da bi to funkcionisalo vidimo čistu površinu ispd stanice Nbg od dana kada je ograđena i postavljena kućica sa radnika obezbeđenja...inače taj predlog sam ja tada dao u "politici" i srećom da je neko pametan iz železnica srbije to pročitao i posle dva dana se kućica pojavila a parcela ogradila..
 
Šta reći bezobrazluk, ali imam utisak da i tamo neko očigledno manipuliše sa njima..tu igru treba zajednički razbiti osnivanjem kontakt grupe zemalja sa istim problemom, kako sam i naveo u predhodnom postu..
 
Zanimljivo je da se i karton siti sada isto zove Belvil... mozda ime dize cenu kartonskog kvadrata?
 
Eto vidite dim, čista manipulacija,šta je sledeće paljenje vatre ispred Delta C. ili preseljenje u hram sv.save.. :kafa:
 
Vrh