Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

Samo da nebude 1 aprilska sala mogli bi zavrsiti i na ledinama tamo isto ima naselja :/

vucko":297rtau7 je napisao(la):
Ne sporim to,ali sporim sto stavljaju rome samo na desnu obalu Save.Ne bi im nista falilo ni da su u surcinu ili Batajnici.

Jes', pa kad na to reaguju lokalni Romi i njih ima da proglase za raiste :D

cimbur milan":28v2duwh je napisao(la):
Doseljavanje novih porodica u barake Progresa je intenzivirano odmah posle Uskrsa. Ipak u njima ima puno praznog prostora,a zna se ko ce to da popuni.U tim barakama ima mesta za 500 ljudi,najopustenije.

Naravno da ne zelim da 20 metara od moje zgrade bude nehigijensko naselje,bez vode i kanalizacije.Zar je to losa zelja?

Da li treba da volim ljude koji ce se u roku od narednih 10 dana toliko naseliti tu,da ce brojcano duplo prevazici ljude koji decenijama zive u ulici Marine Velickovic?Svi ti ljudi su bez posla,niko ne ide u skolu,samo skupljaju djubre,prose,biju se medjusobno i deru se po ulici.

.

Ovo je bio moj post s kraja aprila 2011.
Baraka u kojoj je bilo 40-ak Roma je srusena i prostor ogradjen,a Romi su raseljeni(ko zna gde).To se desilo recimo 17.maja 2011.Dakle mesec dana sam imao romvil 20 metara ispod zgrade.Najteze je bilo ljudima koji zive u prilicno brojnim zgradama na dnu moje ulice i jos par ulica koje su vezane za moju,jer su na putu do kuce stalno prolazili pored Cigana koji su ih samo saletali u fazonu-daj neki dinar...
Pored drvene barake u koju su se tada uselili,postoje jos dve velike zidane zgrade,na istom placu,namenjene kolektivnom,privremenom smestaju radnika.Posle rusenja ove barake 17.maja,pokusali su da se usele u duplo vecem broju u te zidane barake.Tada je nastupio haos.Ljudi su bukvalno hteli da lincuju te Cigiće koji su tu pokusali da se usele,policije je bilo u velikom broju,ali nije bilo nikakvih fizickih obracuna.Epilog-Romi su definitivno isterani,a vrata i prozori na te dve zgrade zakovani metalnim plocama.

Ako je meni bilo ovako za 20 dana blikog komsiluka sa Romima,onda mogu da zamislim kako je ljudima na NBG,Zemunu i periferniom opstinama sve ove godine.Moje saucesce.
Nadam se da se Romi koji ce biti isterani iz Ivana Ribara i Romvila nece opet setiti Progresovih baraka.

Милане, ти си им сад задњом твојом реченицом дао идеју ! Односно дао си идеју разноразним и такозваним "душебрижничким невладиним и амнестираним организацијама" да саветују Алфа вође овог насеља, где сад да преселе и населе своје сународнике.

Protest stanovnika Krnjače »

19. Mart. 2012 | (18:17 -> 18:55), Izvor : Studio B, Komentari: 0

Oko stotinak stanovnika Krnjače blokiralo je na kratko Pančevački put protestujući zbog najavljenog naseljavanja stanovnika iz nehigijenskog naselja kod Belvila.

Posle informacije da će u tom delu opštine Palilula biti formirano naselje slično onom koje je formirano posle raseljavanja stavnovnika ispod Gazele, oni traže da se u svim beogradskim opštinama ravnomerno organizuje smeštaj stanovnika nehigijenskih naselja.

ALi ja uopšte ne razumem to "raseljavanje" svih ljudi na istu lokaciju. Samo se problem seli. Uopšte ne vidim šta je problem da se umesto (lupam) 100 ari u Krnjači odvoji po 25 u (opet lupam) Krnjači, Železniku, Slancima, Boljevcima

Odgledao sam prilog po kom je pisano u 24 h
,,. . . da svi Romi imaju putne isprave i u svakom trenutku mogu da krenu na put,. . . ,,
u TV prilogu jasno se kaže
,,. . . . da svi Romi imaju putni list i u svakom trenutku mogu da krenu na put,. . . ,,
novinari , novinari , - putni list -
Kao i sva predhodna deportovanja lica bez dokumenata a koja su se završila u Karton sitiju i sl. . . . .
jasna je nj. briga
Pih. . . Ne laje kera sela radi . . . .
Hoće isto kao što su Nemci, Austrijanci, Italijani i dr koj su nam vec uvalili i one koj su u međuvremenu
(pre 5-10 god) tamo rođeni .
Eto ih, mladi bez dokumenata u Karton sitiju a Bgd trlja glavu
a odakle i na osnovu čega su dobili naše putne listove, ipak je bolje zamazati i reci putne isprave jer tako sigurno nece niko ništa da pita . . .
Srecom (za razliku od njihove EU-noge po turu) Bgd ima veliko srce i za takve nevoljnike
malo gunđamo ali grad ipak im vidno pomaže :kk:

U Kotežu/Krnjači već ''geto'' i postoji. Iako nisam niti šovinista, niti rasista, dosta nam je jedan geto.

Ako hoće da reseljavaju Rome, onda to nek' bude po svim BG opštinama gde je to moguće, a ne samo na teritoriji jedne.

Pa ...ista kuhinja koja je ih je dovela tu i pokušala da nas galamom nvo ubedi da dobiju stanove, s obzirom da su namere otkrvene kao i adresa s koje dolaze ovoga puta će se samo završiti na reportaži.A možda neki od ovih roma odu i do ljubljane..bliže je od belgije ;)
A Slovencima poslati ekipu da napravi reportažu ,kako su prekrojeni i uzurpirani rezultati izbora i izabranog Srbina da predvodi vladu prekrojeni samo zato što nije Slovenac i to 100%čist.
Naši mediji ovoga puta treba da, minimiziraju sve pokušaje da se napravi neka nova priča od ovog dislociranja.
I mi na forumu kao i novinari trebamo dati doprinos,da ne prenosimo članke i reportaže posebno ne TVSLO,već samo početak krajnji rezulat raseljavanja ...neka idu odakle su i došli..

^ To je zvučalo grozno, prva asocijacija su mi dešavanja u đonđošpati u Mađarskoj. Obratite pažnju kako se izražavate, ovo je osetljiva tema.

Па зависи у ком светлу ко гледа на реченицу.
Ја сам је одмах схватио како је Шоми и написао. А то је значило да ће побећи јер нема гвожђа, бакра, сливника, канализације(шахтова)....тј. немају од чега да "живе". Има само воћарство и пољопривреда, тј. области у којима има да се ради од јутра до сутра, а то њима не одговара.

Наравно, ко је хтео, тај је реченицу схватио из угла насиља, тј. да ће становници Заклопаће да их прогоне док не побегну.

Eto šef misije Eu odao priznanje Đilasu i Beogradu za način inkluzije roma u normalan život i reciklažne pogone kao i način stanovanja u kontejnerskim civilizovanim naseljima..rekoše da cela Evropa ima isti problem i da je ovo model koji će se primeniti svuda..ukratko prepričah reportažu sa STB.. :kafa:

Odmah sam otrčao na sajt da vidim o čemu se radi. To je ovaj prilog: http://studiob.rs/info/vest.php?id=74638

Ne mogu da verujem da je neki zvaničnik UN tako nešto izjavio. Da se samo Điki hvalio bio bih skeptičan, ovako mi deluje realnije da je uspeh zaista postignut! :kk:

He he pa imaju oni to i u svom dvorištu,a predstavnik UN je Francuz... :kafa:

Nakon punih 5 dana spartanja uzduz i popreko po Novom Sadu, kasnije istog dana - juce, video sam istu zapregu jos jedanput na Temerinskom putu i to je sve za ovih nekoliko dana sto se u N.S. moglo videti:

cigani-novi-sad-2627.jpg

U medjuvremenu na NBGu pred najavljeno raseljavanje pocelo je zauzimanje 'stek' pozicija, prostor
iza masinske i ruske skole preko puta IDEE i RODE u Oml. Brigada, a odmah naspram raifaisen banke u Djordja Stanojevica :

ciganidjstanojevica2149.jpg

ciganidjstanojevica2151.jpg

ciganidjstanojevica2152.jpg

ciganidjstanojevica2155.jpg

ciganidjstanojevica2156.jpg

ciganidjstanojevica2157.jpg

b92.net
"Romi iz Belvila se sele u aprilu"
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će u aprilu početi iseljavanje romskih porodica koje su nastanjene pored naselja Belvil.
Đilas je dodao da će se to sprovoditi po istim principima kao i raseljavanje ispod mosta "Gazela" i drugih romskih naselja.

Đilas je sa ministrom za ljudska prava Milanom Markovićem i zaštitnikom građana Sašom Jankovićem obišao romsko naselje u Makišu, gde u kontejnerima živi 41 porodica, koje su u prethodnom periodu raseljene ispod Gazele, Pančevačkog mosta i Bloka 72.

Đilas je naveo da je do pre tri godine kod Belvila živelo 50 porodica, a da ih danas ima 250 i da će oni, pored smeštaja, dobiti lična dokumenta, zdravstvene knjižice i socijalnu pomoć, poput ostalih raseljenih.
Gradonačelnik je kazao da je prošle godine 18 romskih porodica dobilo stanove i da će i porodice iz Belvila moći u budućnosti da konkurišu za socijalne stanove.

On je napomenuo da je Beograd uradio mnogo u poboljšanja života Roma i da očekuje da se na tome i dalje radi.
Osvrnuvši se na primedbe pojedinih nevladinih organizacija, Đilas je rekao da misli da uz komunikaciju sa njima vlast u gradu može da objasni šta je sve do sada urađeno.

Đilas je ukazao na to da bez obrazovanja ta deca nemaju nikakve šanse u budućnosti. U poseti romskim porodicama u Makišu bili su i zaštitnik građana Saša Janković i ministar za ljudska i manjinska prava Milan Marković.

Znači u vreme Đilasovog mandata grad je dozvolio da se još 200 porodica tamo nastani?

Gde nestade bolje sprečiti nego lečiti?

Vrh