Šta je novo?

Nebessa kvart, Bežanijska kosa

Ljudi, znam ja koliko EMS opada i koliko je slabiji od kućnih instalacija, ali uzmite poređenje sa mikroplastikom.

Mi do pre par godina nismo umeli da detektujemo mikroplastiku (a naročito nanoplatiku) u našem telu.

Sada kada postoje načini da je detektujemo, shvatamo da je ona u nama već decenijama i tek treba da se utvrdi da li ona utiče na neke pojave koje su se pojavile u tom periodu.

Nije ovo teoretisanje o zaverama, ovo je realna stvar koja vrv ne utiče na ljude u blizini trafo stanica, ali opet, zašto gurati kvadrate tamo gde ne mora.

Vraćamo se na ono već rečeno - taj deo je već prenatrpan i gužve su velike jer tuda prolaze skoro svi koji idu na Bežanijsku kosu.

Grad mora da donese politiku da se izgradi potpuno novi deo grada, Novi Novi Beograd i treba prestati sa ovom praksom ubudživanja zgrada. I to juče, a ne danas!

Ljudi, znam ja koliko EMS opada i koliko je slabiji od kućnih instalacija, ali uzmite poređenje sa mikroplastikom.

Mi do pre par godina nismo umeli da detektujemo mikroplastiku (a naročito nanoplatiku) u našem telu.

Sada kada postoje načini da je detektujemo, shvatamo da je ona u nama već decenijama i tek treba da se utvrdi da li ona utiče na neke pojave koje su se pojavile u tom periodu.

Nije ovo teoretisanje o zaverama, ovo je realna stvar koja vrv ne utiče na ljude u blizini trafo stanica, ali opet, zašto gurati kvadrate tamo gde ne mora.

Vraćamo se na ono već rečeno - taj deo je već prenatrpan i gužve su velike jer tuda prolaze skoro svi koji idu na Bežanijsku kosu.

Grad mora da donese politiku da se izgradi potpuno novi deo grada, Novi Novi Beograd i treba prestati sa ovom praksom ubudživanja zgrada. I to juče, a ne danas!
Opet, u potpunosti te razumem, ali kažem da smo onda u mnogo većem problemu jer svi imamo makar frižider u kući 🥹

A i samo zračenje npr. EMS 4G mobilne mreže je jače od te trafostanice na toj udaljenosti tako da opet 👀

U potpunosti se slažem se tobom ali onda bi morali da napravimo Faradejev kavez od stana i da izbacimo svu belu tehniku iz istog pre negoli dođemo do trafostanice

Smesno je sto na slikama prikazuju lokaciju kao da je su mestu nekadasnje jave a oni udaljeni skoro kilometar. Po toj logici jajinci su dedinje

Meni su jos smesniji oni sto veruju tim slikama, brate ako se razmisljas da das par stotina hiljada E dodji na lokaciju, prepesaci uzduz i popreko, ne kupujes valjda preko interneta.
Tek kad osmotris iz svih pozicija, obidjes ceo kraj, pocni da razmisljas o kupovini.

Ispada da ce ovde 100-ak kvadrata kostati kao karingtonka u komsiluku.
Jesu to kuce u koje treba ulagati, ali je prosto neuporedivo.
Ali Karingtonku u komšiluku možete kupiti samo za keš, nikako na kredit. Uložićete još dosta novca da je sredite i opet ćete imati kuću sa 90 upisanih kvadrata u najvećem broju slučajeva bez ličnog parkinga.

Dobro, nije sigurno ovo namenjeno za svakog.

Ali mora se prestati sa praksom "budženja" novih stambenih kompleksa u već prenatrpane delove grada, naročito tamo gde ne postoji način da se saobraćaj rastereti.

Gledajući slike sve izgleda extra. Jedino što mnogi znaju da je blizu trafostanica (koja po prihaćenim naučnim saznanjima ne utiče na čoveka na toj razdaljini).

Nisu baš morali da toliko ulepšavaju okolinu, mada možda i sponzorišu sređivanje staze na uzbrdici :)

Pogledajte prilog 257328

edit: ne vidim problem u kačenju linka ka projektu https://www.nebessa.rs/
Treba im tražiti da obnove biciklističku stazu. Sigurno čitaju ovo.

Ovo je bila tema oko Luxa 51, i zaključeno je nakon merenja da nema nikakve opasnosti. Tada je neko objavio istraživanje koje su oni bili okačili na sajtu. Bili smo u Emezeti pre neki dan - baš se ništa ne čuje. Više se čuje saobraćaj iz Partizanske avijacije, ali i to nije ništa u poređenju sa centrom grada.
Mislim da je tema zračenje koje proizvodi a ne buka koju generiše.

Mislim da je tema zračenje koje proizvodi a ne buka koju generiše.
Na to sam i mislila u prvom delu rečenice - mereno je tada. Planiram duže da kupim stan - pa sam pratila situaciju oko Luxa 51, odustala sam jer su se ljudi žalili i čak raskidali ugovore. Na tim stranama je priča o zračenju od strane ljudi na forumu zaključena kao netačna - postoje tamo i izveštaji o tome.

Vrh