Šta je novo?

NCR regionalni centar Blok 42 [ Poslovni objekat | 55.000m2 ]

Гоје, то сам отприлике и написао, само на други начин:) На основу спољног дојма, на први и други поглед, очекивања су била веома ниска, међутим, тип има резоне, тј. природно је поприлично интелигентан. То, теоретски, значи да би могло да му буде важно какав ће траг (повелики) оставити у главном граду.
Уосталом, да се не играмо Баба Ванге, видећемо.
 
7.11.2019.
d2796af65eb923d10f0fc271490f23b6.jpg


Послато са SM-A600FN помоћу Тапатока
 
23. Blok, iako prevaziđen, tj. pre propao od neodrzavanja je fantastično osmišljen, sa sve divnim parkovima za dečicu, sa sve onim tunelima kuda se deca provlače, sa ogromnom i modernom školom, fantastičnim sportskim terenima za fudbal, košarku... , 2 vrtića, malim trgovinskom centrom itd itd...Cak i teniskim terenima

Sve što nijedan od ovih fancy Blokova nema... a vi sami procenite zašto nema i šta je bolje... Uz sve to blok 23 odiše prostorom sa puno staza za pešake za razliku od klaustrofobicnog A bloka gde je borba provuci se kroz sve one zgrade. I ne, ne živim u tom bloku, niti imam plan da tu zivim, ali samo sagledavam stvari koje sam iskusio i iznosim stav koji se ovde nekim botovcicima i plaćenici a nekih agencija neće svideti :)
 
Današnja foto-reportaža sa ovog „bezimenog” gradilišta. Na tabli ispred još uvek je navedena samo privremena građevinska dozvola, nema imena projekta, početka ni završetka radova. S jedne strane ozbiljno gradilište koje izuzetno brzo napreduje, a s druge strane ovakva aljkavost oko dozvole i obične građevinske table koju bi trebalo da ima svako gradilište.

Pogledajte prilog 17
Pogledajte prilog 16
Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
На једној од слика Кинез изводи неки ритуал.
 
Objekat je dobio gradjevinsku dozvolu 1.11.2019., koji predvidja i izgradnju saobraćanice "Nova 1" iz koje je planiran pristup objektu.

gradjevinska dozvola se može videti na portalu "CEOP"-a
http://tiny.cc/g8sggz
 
Prolazim tuda svakog dana na putu za posao. Ovo gradiliste kida od broja radnika i dinamike izgradnje.
Prate ih u stopu ovi kod west 65 ali imam utisak da su nesto sporiji.....mada radovi na westu su malo kompleksniji pa mozda zbog toga
 
To se i da razumeti ako se uzme u obzir da drzava daje 14 miliona evra NCR-u za ovaj ,,kampus" a kad drzava placa izvodjac radova ,sasvim opravdano,gleda da sto pre zavrsi posao.

Samo li uporedimo ovo i gradiliste Sirius pored,gde ipak investitor mora na ekonomskim osnovama da kalkulise,i sve je jasno.
 
Zato na projektima koje finasira grad I koji su od javnog interesa ima 5 radnika koji pricaju viceve.

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka
 
A najgore što su svi ti izvođači na većim gradskim projektima i bolje plaćeni nego ovi na privatnim, problem je isključivo što grad svesno dozvoljava takvo ponašanje izvođača jer se neko tu utalio da bi te firme dobile posao.
 
Bukira svaka cast za slike, svi zelimo da ceshce posecujes ove vece projekte i darujes nam odlicne fotke i u 2020god.
 
Нови Београд, Градилиште "NCR" - 5. Спрат


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oA5DzjrnuYQ[/youtube]
 
Krmačetina na kub, tu je trebao da bude plato ispred ZS NBG a ne ovo čudovište.
 
Kad pogledas niz hodnik ljude na drugom kraju zgrade, a oni maleni kao mravi.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695836#p695836:pmqva396 je napisao(la):
spatiotecte » 05 Jan 2020, 23:08[/url]":pmqva396]Krmačetina na kub, tu je trebao da bude plato ispred ZS NBG a ne ovo čudovište.
Spatio, sta mislis o hotelu Jugoslaviji?
 
Vrh