Šta je novo?

NCR regionalni centar Blok 42 [ Poslovni objekat | 55.000m2 ]

Bukira":35nkm3uy je napisao(la):
Slikano danas:

Pogledajte prilog 2
Bahato presečen trotoar, svi moraju na ulicu, zamislite kako je majkama sa kolicima:

Pogledajte prilog 1
Тешко замислити мајке са колицима овуда иду,али ако се нека и одлучу онда вероватно има и обезбеђење наоружано до зуба,они ће јој помоћи..

Послато са SM-G9500 помоћу Тапатока

Такође, тешко ми је да замислим да се мајке са децом у колицима уопште крећу туда, без обзира на ове радове, није баш крај куда би се нека мајка одлучила у шетњу.

meni je tesko da zamislim da ti izlazis iz kuce bez obzira na radove, jel mogu da ti iskopam rupu ispred gajbe?

Имам доста рупа и овако :D Да ли мислиш да би нека мајка водила бебу у шетњу поред оног сметлишта испод железничке станице НБГ? И куда би га водила, у Јурија Гагарина до новог БАСа? Такав амбијент одбија већину шетача. У близини сваки стамбени блок има пристојне зелене површине.

Savetujem svim brižnicima za majke sa kolicima da izađu malo iz stana i pogledaju na šta liči grad. Gde god da podižu zgradu tu zauzmu ceo trotoar. Pa sa jedne strane imaš parkirane automobile, sa druge gradilište, a ulica uska i prometna. E to je pravi problem, tu ja jedva prođem da me ne pregaze, a kamoli majke sa decom ili stariji, a ne ovo ovde u vukoje*******ini gde ide samo ko mora. Ako vam je stvarno stalo, prošetajte se malo po Vračaru, Zvezdari, Paliluli, pa prijavljujte.

A što se ovoga sa slika tiče, rekao bih da prave podvožnjak? Pretpostavljam da će preko ići stanična zgrada jednog dana...

Apsolutno. Ne mora da se ide ni tako daleko...može i na Stari Grad ili Dorćol...npr u rekonstruisanom deonici zvanom "Zeleni bulevar" dva pešaka ne mogu da se mimoiđu...da ne pričam o majkama sa decom, invalidima, biciklistima, slepim osobama...

Sent from my iPhone using Tapatalk

90% улица на Звездари је непроходно за пешаке. Слично је и на Врачару.

ncr-DJI-0241-HDR.jpg

Iskreno se nadam da će srediti zeleni pojas između zgrade i bulevara, da to liči na nešto pristojno... i da će ga održavati...
Bez toga - džaba... ode sva estetika samog objekta...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=845860#p845860:3syt1ply je napisao(la):
Perkan » Сре Апр 28, 2021 11:14 pm[/url]":3syt1ply]E jbg... a ja se nadao lepom parku... :(
Није баш пожељан парк уз будућу БАС.

Pa ima park i pored starog BAS-a. Tj. dva, od kojih u jednom sada setno prizivaju stare korisnice prostora umesto sadašnjih:)

Budući da živim tu, ne sviđa mi se mogućnost 'internacionalizacije' susedstva, tj. nadam se da neće biti migracije migranata naovamo.

Ovo zadnja fotka je bas mocna... taj klaster zgrada kao pravougaonik

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=846262#p846262:2m08x5ak je napisao(la):
Пантограф » Пет Апр 30, 2021 11:17 am[/url]":2m08x5ak]Pa ima park i pored starog BAS-a. Tj. dva, od kojih u jednom sada setno prizivaju stare korisnice prostora umesto sadašnjih:)

Budući da živim tu, ne sviđa mi se mogućnost 'internacionalizacije' susedstva, tj. nadam se da neće biti migracije migranata naovamo.
Нажалост већ користе железничку станицу Нови Београд, иду БГ возом ваљда из неког кампа до овде па преседају на трамвај до БАС.

Prelepe fotke, ajmo nešto više od 20 spratova da razbije tu horizontalnu monotoniju u bloku :gobb:

Ииии управо смо изгубили сваку могућност нормалног станичног трга, што се најбоље види на другој фотографији. :violina:

Није ни потребан, и онако је оријентација станице ка Антифашистичке борбе, где путници чекају 95 и трамвај.

Чек, овај патрљак као скретање ка станици је значи саобраћајница која ће ићи из степеништа станице?

Glavni ulaz u Železničku stanicu "Novi Beograd" više neće biti ispod nadvožnjaka, iz Antifašističke borbe, već sa platoa ispred NCR-a (zeleno na slici). Naime, prema važećem PDR-u, planirana je izgradnja novog objekta Železničke stanice (crveno na slici), između NCR-a i buduće "Merin kule" (plavo na slici). Zato je ova interna saobraćajnica denivelisana u tom delu, kako bi bila pretvorena u tunel kad se izgradi objekat stanice iznad nje.

žs nbg.jpg

Jedini problem je što izgradnju nove železničke stanice niko živi više ne pominje. Vesić je par puta promrmljao da bi BAS trebalo i taj objekat da gradi kroz JPP sa gradom, ali on ionako sve laže, a i BAS ovu novu autobusku gradi na mišiće, a tek za železnicu mislim da ih zabole.

Мислим да је та позиција зграде железничке станице Нови Београд у потпуности погрешна. Много боља локација је испод саме плоче, пошто су онда и трамвај и пешачки прелаз и улаз у станицу у истој равни. Овако ће се беспотребно кружити.

Vrh