alexa_ndar
Beginner
- Učlanjen(a)
- 28.08.2010.
- Pohvaljen
- 0
ne, nego da ga centriraju malo u odnosu na naroni muzej
Ma sigurno imas proverenu informaciju, pa svi Srbi uvek imaju proverene infomacije! Medjutim, moja proverena informacija je suprotna od tvoje... Po mojoj proverenoj informaciji konkurs nije bio namesten. Kakve su to vise gluposti, dokle ce svaki konkurs i projekat otvarati sumnje i teorije zavere...? Prosao je zreo rad, koji je pre svega bio drustveno i ekonomski opravdan. Da je neko drugo vreme, mozda bi intervencija bila drugacija, ali je ova kriza samo pomogla da se konacno okrenemo sustini problema, a ne podizanju spomenika samom autoru. Mozda je bilo boljih radova, ali ovaj rad je stvarno zreo, nenametljiv i sluzi svrsi - a to je da daje mogucnost moderne prezentacije muzejskih eksponata, a to je, koliko mi se cini, za jedan muzej najbitnije. Sve ostalo je manje bitno...stf":23phrdga je napisao(la):Dobio sam proverenu informaciju, konkurs je namesten.
Sva sreca pa ne dobismo sranje projekat, ali sam ubedjen da je postojao i bolji.
E pa ovako kolega.gradjanin":3q20lpj2 je napisao(la):Ma sigurno imas proverenu informaciju, pa svi Srbi uvek imaju proverene infomacije! Medjutim, moja proverena informacija je suprotna od tvoje... Po mojoj proverenoj informaciji konkurs nije bio namesten. Kakve su to vise gluposti, dokle ce svaki konkurs i projekat otvarati sumnje i teorije zavere...? Prosao je zreo rad, koji je pre svega bio drustveno i ekonomski opravdan. Da je neko drugo vreme, mozda bi intervencija bila drugacija, ali je ova kriza samo pomogla da se konacno okrenemo sustini problema, a ne podizanju spomenika samom autoru. Mozda je bilo boljih radova, ali ovaj rad je stvarno zreo, nenametljiv i sluzi svrsi - a to je da daje mogucnost moderne prezentacije muzejskih eksponata, a to je, koliko mi se cini, za jedan muzej najbitnije. Sve ostalo je manje bitno...stf":3q20lpj2 je napisao(la):Dobio sam proverenu informaciju, konkurs je namesten.
Sva sreca pa ne dobismo sranje projekat, ali sam ubedjen da je postojao i bolji.
Pa njegov cale.vucko":1zgeecm0 je napisao(la):Oh ne...Srpski nepotizam.
Lojanica mladji???A ko je stariji?
Matori je isto kao i sin bio profesor na arh, Blok 19A ( stari deo) je jedan od njegovih vecih projekata koje pamtim.vucko":12b7zxba je napisao(la):Znam bre,nego mislih jel on isto arhitetka?
pajaci...vucko":maocqhqo je napisao(la):Koji je senirov connection sa Bradicem i ostalim pajacima?
- ko nije pajac u ovoj zemlji, pa mu je bilo mesto u ovom žiriu?Vladimir Veličković, slikar, arhitekte Goran Vojvodić, Vasilije Milunović, Branislav Mitrović, (predsednik UO Narodnog muzeja), Vladimir Lalo Nikolić, Vasa Perović, Borislav Petrović, Miroslav Timotijević, profesor na Filozofskom fakultetu, Tatjana Cvjetićanin, direktorka Narodnog muzeja i profesor Toma Šola, muzeolog iz Hrvatske, Ranko Božović, inženjer mašinstva i prof. Dr Dragan Buđevac.
Narodni muzej u Beogradu najavio je da će tender za izbor za izvođača radova na rekonstrukciju zgrade muzeja najverovatnije biti raspisan u aprilu ili maju.
JT GDE sam ja to rekao?! Ali da budu u starom dvoru mi se cini totalno neprimerenim. Ta zdanja su po meni puno prikladnija za muzej, a i tim ustanovama su bolje namenske zgrade i zbog obezbedjenja (ovo je bre na glavnoj dzadi u gradu) i zbog kancelarijskog prostora, i zbog parkinga. Nemoj mi stavljati u usta nesto sto nisam rekao, to je nedostojno ovog foruma.sizif":3diy0cce je napisao(la):По теби, значи, Председништво и Скупштина града не би требало да буду у репрезентативним здањима. Оригинално размишљање, у светским оквирима.
Једино су Црвени Кмери крајем '70-их били на путу да на сличан начин раселе "бирократију".
Извини, али ово си написао ти, а не ја. Свуда у свету седиште шефа државе и градска кућа налазе се у репрезентативним здањима. За тебе је то срамота и такав став је потпуно легитиман. Ја само кажем да је неуобичајен у традиционалним друштвима, али и истичем да ниси усамљен, тј. да су поједина егзотична друштва имала слична гледања.JohnyBgood":19vyl1d6 je napisao(la):Sramota je da se u takve dve reprezentativne siri birokratija (znaci zive a i ponasaju se kao kraljevi) umesto da se to otvori za javnost a i turiste.
JT, da li ti umes da citas, gde ja tu kazem da ih treba proterati u barake ili dati im neke nereprezentativne zgrade?! Skupstina je skupstina a ne dvor, i dvorska zgrada jednostavno nije namenska. U "tradicionalnim" drustvima koja su nekada bila kraljevine ali vise nisu, dvorovi su uglavnom pretvoreni u muzeje i otvoreni za posetioce. Moguce da moderna drustva zele da drzava bude vise servis gradjana nego da cinovnici umisljaju da su nekakvi naslednici kraljevskih loza. Reprezentativno a pre svega funkcionalno DA, ali kraljevski dvorovi NE. Da li si ti nekada cuo za Versaj, Senbrun, Francusku, i Austriju, zasto mi stavljas u usta Pola Pota i Kambodzu? Prvo nekome imputiraj nesto sto nije rekao pa ga onda pljuni. Bravo.sizif":c6w08sgl je napisao(la):Извини, али ово си написао ти, а не ја. Свуда у свету седиште шефа државе и градска кућа налазе се у репрезентативним здањима. За тебе је то срамота и такав став је потпуно легитиман. Ја само кажем да је неуобичајен у традиционалним друштвима, али и истичем да ниси усамљен, тј. да су поједина егзотична друштва имала слична гледања.JohnyBgood":c6w08sgl je napisao(la):Sramota je da se u takve dve reprezentativne siri birokratija (znaci zive a i ponasaju se kao kraljevi) umesto da se to otvori za javnost a i turiste.