Dragi svi,
Možda možete da mi(nam) pomognete. Teatar Le Studio (
http://lestudio.rs/) je potpuno nezavisno pozorište, i trenutno funkcioniše u jednoj kući koju iznajmljujemo u Venizelosovoj. Uskoro ćemo morati da se selimo odatle i u potrazi smo za prostorom. Mi prostor plaćamo od karata, od svog rada (nismo na budžetu) tako da ne možemo plažati tržišne cene, i pokušali bi da napravimo neki dogovor sa vlasnikom.
Da li znate neke prostore koji su napušteni i pripadaju državi/gradu? Ili nekom privatnom licu koje ne bi imalo problem da izda po povoljnoj ceni prostor na nekoliko godina? Mi smo dosta već istraživali, i kontaktirali neke vlasnike i sl, ali za sada bez veće nade.
Trenutno istražujem prostor u Bulevar Despota Stefana 111. Koliko znam to je neka napuštena bolnica. Pored nje je ogroman (industrijski?) objekat (i prema gradu i prema Pančevačkom mostu), i deluje mi baš zanimljivim. Ali na katastru mi ništa ne izbacuje kad ukucam tu adresu. Postoji neki broj na kapiji, ali niko se ne javlja. Jel znate nešto o tome?
Nama je potreban prostor širine min oko 10m, dubine min 20m, visine bar 4-5m, bez stubova i prostorije koje ga opslužuju (u okviru pozorišta imamo mini bar za publiku, funduse za kostime, scenografiju i materijal, kancelariju i toalete).
Bilo bi nam važno takođe da nije daleko od centra grada.
Ako možete da nam pomognete u potrazi, bili bi vam zahvalni.
Sanja