Хвала Хомере! Сликао сам јер је неко спомињао зграду иза графита, па је и објашњено већ то што си написао. Знам да је Карић и са том фирмом муљао, па потом Мишко, па ко зна ко ће. Та хронологија ми некако има јаку симболику. Моћници се отимају, све је већ опљачкано а за преко хиљаду судбина и њихових породица већ је давна прошлост, од свих заборављена. Све ове слике на теми су, кад се замислиш, ретроспектива нехуманог злочина који се на много начина рефлектује и умножава. Као и за бим Славију, И. К. Л. који је у отимачини и запаљен, многе друге фирме у којима су се ковали планови, гајиле наде, стварао живот, храниле породице, испољавао труд, амбиција, креација ,симпатије, прославе, празници... Није чудо што смо после свега овакви и што смо паралисани и све више отуђени, неповерљиви, депресивни... Тешко је, али ако се из овога морално, материјално, духовног понора дигнемо опет, као и преци небројено пута... Сигуран сам да нам ни небо није граница, да нас више ништа не би задржало у животу и напретку и да ћемо тек онда показати право, темељно, морално, и стваралачко лице. Ми то морамо да документујемо, анализирамо, осмислимо даљи пут и будућност бољу.
Ово је једини форум на који сам се у животу регистровао, а ненормално много читам, никада ме овај виртуелни живот није привлачио, па ни сад, човек сам који не може да клоне па хоћу да допринесем колико могу и ако се из авиона види да нисам из бранше. Ако ништа, да охрабрим вас који имате квалитет, да не посустанете, да се никада не предајете, да имате челичне живце, вољу, да вучете и друге горе из овог муља.
То вам је обавеза, за то вас је бог даровао, за рад и жртву. А то сам ја овде препознао, да можете, фантастичан потенцијал који даје наду. Изузетном снагом, знањем и маштовитошћу, да се све дигне на виши ниво... то нема ко други... ви сте младост, снага и памет. Невероватне особе које само треба да се пробуде и фанатично да загризу, па и мање обдарени понекад могу да направе додатну вредност уз вас. Ово му дође као јавна похвала и подстрек за све овде, ако ништа, јасно је да се овде не зарађује, те је ово јуначки подухват за опште добро, сам по себи.
Као предизборни говор, непотребно, патетично... а морао сам да кажем. Хвала свима! Кренуо би редом по листи свима да забодем по плус...