Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Kod nas koliko znam nema vraćanja nazad nego inkasant dolazi do te trake.
Da ako bi to prvo vozilo imalo tag koji nije očitan pa ga uzme i odnese nazad do ispod antene.

Ako u ENP traku udje vozilo bez taga,narodski rečeno 'omašio traku" onda ga takodje vraćaju unazad kao i u CG da bi ga usmerili na pravu traku da uzme svoju putnu karticu.

Jedan od razloga je i taj što bi vremenom ljudi provalili foru i umesto da čekaju kao svi u koloni oni ušli u ENP s onda tražili ručnu kartu jer su se eto zbunili.Inače svaki dan se pojavi po neki sa istom forom.

Jednom davno smo ovde raspravljali o tome i o vrsćanju u rikverc na autoputevima,ali pošto inkasanti nisu službena lica ne mogu tražiti vozaču saobraćajnu kao zalog da bi ga pustili napred kroz rampu pa da posle dodje po kartu ( opet i to je prekrsaj,pesak na autoputu) ili pak da mu je donesu a i to bi te inkasante dodatno opteretilo jer ih ima sve manje pošto niko neče da radi taj posao za platu znatno ispod rep. proseka.

Poslednja izmena:
Da li ovo znači da sam povezao karticu za korišćenje u Hr jer kad otvorim tab 'sve' ne prikazuje mi Hr?
Da li se tag može koristiti na deonici od Šida do Zagreba i od Zagreba ka Ljubljani?
1000126394.jpg

Da li ovo znači da sam povezao karticu za korišćenje u Hr jer kad otvorim tab 'sve' ne prikazuje mi Hr?
Da li se tag može koristiti na deonici od Šida do Zagreba i od Zagreba ka Ljubljani?
Pogledajte prilog 248398
Jeste aktivan, ali za Hrvatsku najbolje je da pratiš tag na njihovom HAC portalu. Što se mogućnosti korišćenja taga od ZG prema LJ, da možeš. U principu može na svim HR auto-putevima osim na Istarskom "Y" auto-putu i od Zagreba prema Mariboru.

kvare se vremenom, uglavnom na 2 3 godine koliko su mi govorili ovi koji ih koriste...
Слажем се са већином осим да се тагови кваре на 2-3 године. То су пре изузеци него правила. Има примера овде на форуму да су људима трајали доста дуже. Мој је код мене већ четири и батерија му је и даље преко 3 волта. Можда зато што ређе идем аутопутем, рецимо десетак пута годишње?

Moj tag od 2016 još radi, a koristi se bar 6 ulazaka i isto toliko izlazaka mesečno, kažem to jer tada je aktivan. Očekujem mu kraj ali ne da se

Sent from my V2247 using Tapatalk

Ne treba ni kesica, biraš rampu gde ideš (enp ili obična tj ručna naplata)
Шта ћемо са искључењима/укључењима где има само једна комбинована рампа?

Што се управо десило мени, тј. пријатељу коме сам позајмио таг. Да не препричавам, прекопираћу рекламацију коју сам послао Путевима:

Пријатељу са аутомобилом марке Шкода, рег. ознака *******, сам позајмио таг за пут на летовање јер није стигао да купи себи таг. Вратио се са летовања у петак, 25.7.2025. и последњи пролазак кроз наплатну станицу је био код Обреновца. До тог момента је све регуларно наплаћено. Али јуче, 29.7.2025. је прошао деоницом од Новог Сада до Змајева. Пошто на том путовању није желео да користи мој таг који му је случајно остао у аутомобилу, ушао је на аутопут код Новог Сада и узео картицу за "ручну" наплату, али на излазу код Змајева му је таг био очитан јер има само једна трака која је и за "ручну" наплату и за таг. Платио је 90 динара за тај пролазак, али му је и очитан таг, па ми је данас то додатно наплаћено 1231,40 динара.

Рекламација је прихваћена после недељу дана, али ево више од недељу дана ми се није вратио новац на рачун.

dobro si prosao jer oni znaju da kazu da smo duzni tag drzati u onoj kutijici koju smo dobili uz tag da ga senzor ne moze ocitati

Vrh