Da li može da sa na ovaj OB tag veže platna kartica koja nije izdata u srbiji (mastercard, usd je valuta). Imam prepaid tag i prekonfigurisao bih ga, ali ne znam da li je uopšte izvodljivo sa ovom karticom.
Inače karticu mogu da koristim za plaćanje u radnjama i na bankomatima.
Oko 2% je provizija koju uzima banka i kartice.Ali, ENPay ne daje taj popust, jer oni imaju popust od 8% kad bi ti dali tih 6% popusta oni bi na tvoju voznju imali 2% zarade.
Neće više biti potrebe za prekonfiguracijom...Tag je samom konfigracijom za OB automatski otvoren za roming i sada može raditi u bilo kojoj zemlji sa kojom Srbija potpiše ugovor i razmeni informacije ali u softveru.Oko 2% je provizija koju uzima banka i kartice.
Ja mislim da treba sačekati sa prekofinguracijom, ako ne putuje mnogo pošto ce verovatno za par meseci opet trebati da se rekonfiguriše . Tj kada dodaju druge zemlje u Open Balkan verovatno ce trebati dodati i njihove naloge na tag.
Ne znam za njihove zarade ali znam da iz ovog sto su putevi poslali da oni moraju da uracunaju popust od 6%,isplatilo se ili ne...takodje, valjda, znaju da ako ne budu imali taj popust,svi ce im otici...mozda ne bas svi ali firmu ce morati da prodaju osim ako nije cilj da je i sami ugase...iz ovoga sto mi je zena rekla,ne deluje mi da zele da zatvore firmu nego naprotiv,da ce to srediti sistemski. To nije neki veliki posao,prilikom obracuna ukuca se popust i toliko skine ili zaduzi kartica...sredice to ok,ja nesto verujem u pozitivan ishod.@dane bezanija ima tu jedna caka, ti popust od 6% dobijas kad hoces da uplatis na tag novac, na primer hoces da uplatis 1000 dinara, oni ce ti naplatiti 940 dinara, putarina ti ostaje ista da li imao tag ili nemao tag, znaci ako te je neka deonica kostala 500 dinara i sad ce kostati 500 dinara. E sad OB ti daje popust na racun od 6%, znaci ako si se danas vozio za 1000 dinara autoputem, na tagu ili ti na naplatnoj rampi pisace ti da je usluga kostala 1000 dinara, al kad ti budu naplacivali taj racun od 1000 dinara oni ti daju popust od tih 6%, sto znaci naplatice ti 940 dinara.
Ali, ENPay ne daje taj popust, jer oni imaju popust od 8% kad bi ti dali tih 6% popusta oni bi na tvoju voznju imali 2% zarade.
Sve ovo moze da se tumaci drugacije, oni su pricali da ko ima tag platice jeftinije sto jeste slucaj, al na naplatnoj rampi tebi je cena ista sa tagom ili bez taga.
Znam da ce Bosni biti odvojeni nalolozi RS FBIH, a na tom poslu radi IMP pa sam pretpostavio da ce i kod nas biti odvojeni.Neće više biti potrebe za prekonfiguracijom...Tag je samom konfigracijom za OB automatski otvoren za roming i sada može raditi u bilo kojoj zemlji sa kojom Srbija potpiše ugovor i razmeni informacije ali u softveru.
Znači više nije do taga nego do softvera na svakoj stranoj stanici ili portalu ili šta god budu dogovorili.
Da, al oni mogu da ti na primer naplate usluge koriscenja njihovog sistema, i onda uracuna ti popust od 6% na cenu voznje autoputem al ti naplati fazon fiksno ili isto u procentima, lupam sad 6% koriscenje njihovog sistema naplate. Sto ti opet dodje na isto, bice drugaciji racun, imaces spisak prolazaka i cenu i na kraju poslednja stavka koriscenje enpay usluge cena ta i ta.Ne znam za njihove zarade ali znam da iz ovog sto su putevi poslali da oni moraju da uracunaju popust od 6%,isplatilo se ili ne...takodje, valjda, znaju da ako ne budu imali taj popust,svi ce im otici...mozda ne bas svi ali firmu ce morati da prodaju osim ako nije cilj da je i sami ugase...iz ovoga sto mi je zena rekla,ne deluje mi da zele da zatvore firmu nego naprotiv,da ce to srediti sistemski. To nije neki veliki posao,prilikom obracuna ukuca se popust i toliko skine ili zaduzi kartica...sredice to ok,ja nesto verujem u pozitivan ishod.
Pa ako ideš jednom godišnje je 60 dinara. A ako ideš 100 puta onda je 6000. Kako kome.Ja imam 2 taga EnPay. Ne nameravam da se cimam i prebacujem u OB zbog uštede od 6%. Na deonici ča-bg u oba smera, ušteda je 60 dinara a to je smešno u odnosu na cene goriva i svega ostalog... Kifla u pekari je 60 dinara, čaša jogurta isto.
Ne mogu da ti naplate nesto sto ugovorima nije predvidjeno. Sve sto urade a da to nije popust,svi ce ili velika vecina ce preci na OB. Oni to znaju...doduse meni je hit da su JP Putevi Srbije uopste bilo kome dozvolili da im otima zaradu kao sto ne na pr Allyes...ili izvacenje para iz JP, nista me ne bi u Srbiji zacudilo...Da, al oni mogu da ti na primer naplate usluge koriscenja njihovog sistema, i onda uracuna ti popust od 6% na cenu voznje autoputem al ti naplati fazon fiksno ili isto u procentima, lupam sad 6% koriscenje njihovog sistema naplate. Sto ti opet dodje na isto, bice drugaciji racun, imaces spisak prolazaka i cenu i na kraju poslednja stavka koriscenje enpay usluge cena ta i ta.
Svakako javi sta su ti odgovorili, ja sam pre neki dan izasao iz enpay-a i za sad sam prepaid pa cu videti da predjem na OB, a mozda i kupim novi tag, ovaj sad sto imam je od Novembra 2016te godine znaci 6 godina i par meseci, ne znam sta ce biti kad baterija rikne
A sto se tiche ustede sve zavisi koliko vozis autoputem, meni je godisnje usteda oko 2k, dovoljno za tecnost za soferku
A jesi dobio pdf racun posto su meni skinuli bez da su ista poslali.U medjuvremenu, dobio sam Enpay fakturu... Definitivno trenutno nema popusta.