Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Validatori ne daju informacije o položaju vozila, već paneli kod vozača
kao što napisah:
"mogu da se prate samo vozila iz kojih nisu povađeni validatori, dakle i ti centralni računari ili kako se već zovu, koji preko GPS daju relativnu poziciju vozila.."
 
Šta će sad biti sa glasovnom najavom stajališta kad se poskidaju svi validatori... Hoće li se uvesti nešto kao u CAF tramvajima, da se ugrade zvučnici i gps sistem. Bilo bi lepo da im se predloži tako nešto. Tada se više ne bi čuo eho kao kod validatora jer bi se sinhronizovala najava na svim zvučnicima u isto vreme.
 
Šapić upravo gostovao u BG hronici i rekao da nisu naivni i da su se dobro pripremili i da svaka karta ima svoj jedinstveni broj koji će moći da se kontroliše. takođe, rekao je da onaj koga uhvate bez karte, da mu sledi 3 godine zatvora.​
 
Постоји ли неки рок до кад треба да се пребаце средства са неперсонализоване картице на нови систем?
 
Nama danas na poslu rečeno ko je predao za novu legitimaciju da je do juna neće dobiti kao ni mesečnu kartu.
Do tada ko koristi prevoz da se "vozi besplatno i da ne brine" :ROFLMAO:
 
Čujem da i dalje ima Kentkart kontrole po prevozu.

Iskreno, živo me zanima u čiji džep sada ide ova lova od SMS karata, dok traje ovaj paralelni (anti)sistem naplate. I zanima me iskreno sa pravne strane kako je moguće da dve firme u isto vreme vrše naplatu - Kentkart koji to radi na osnovu ranije potpisanog ugovora i otkaznog roka i Javno-stranačko-uhlje********ko preduzeće.
 
Nije baš tako rekao. Istakao je razliku između toga da neko bude uhvaćen bez karte i da bude uhvaćen sa lažnom/falsifikovanom kartom (porukom). U prvom slučaju teretiće se za prekršaj, u drugom za krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora tri godine. Verovatno je tako bilo propisano i do sada. Mislim da je to neko napisao pre neki dan na forumu.

Kaže da će način provere valjanosti poruka biti slanje kontrolne poruke od strane belog na broj telefona sa kojeg je poslata poruka sa datim kodom. Ako ona ne stigne na telefon koji je kod putnika, smatra se da je karta falsifikat.

Još jedno pitanje je kako će se sada tretirati linija 860E.
 
Iz današnje "Politike".

20230518_205120.jpg

I za one koji imaju živaca da čitaju...
20230518_205146.jpg
 

Ko nas je kleo nije dangubio

Koji je ovo clusterfuck postao 🤣
 
Vrh