U potrazi za odgovorom na moje pitanje gore, o sudbini Humske i Marakane, prošetao sam po Guglu i naleteo na ovaj članak Telegrafa iz 2018:
---------------
Nacionalni stadion je dobra stvar i za klubove čiji stadioni ne ispunjavaju evrospke standarde, a igraju u evro-kupovima. Čukarički je, na primer, mogao da igra prva dva kola LE kod kuće, a za naredne je morao da prijavljuje Marakanu i JNA kao ''svoje''.
Radnički iz Niša i Spartak ove godine igraju Evropu, a nemaju uslove za to i moraće da idu ''van svog sela.'' Ne bi bilo iznenađenje da i Zvezda i partizan zaigraju na njemu. Vreme polako gazi stadione večitih, a UEFA i FIFA iz dana u dan pooštravaju kriterijume...
E, tu dolazimo i do potencijalnog problema za Zvezdu i Partizan koji će se istovremeno roditi sa izgradnjom Nacionalnog stadiona!
Problem zvani - nema više para od FSS! Jer, večiti su godinama unazad konstantno dobijali određena novčana sredstva kako bi se stadioni ''našminkali'' za potrebe nacionalnog tima.
Setite se nove trave u Humskoj, reflektora na Marakani, ali i svih onih najava koje su stizale od strane FSS i koje su bile vezane za renoviranje dva najveća srpska stadiona.
Ideja Saveza je bila i ta da se novac uloži u Marakanu i stadion u Humskoj i da se ta dva stadiona u potpunosti ''opreme'' po UEFA standardima. To je podrazumevalo nove: teren, rasvetu, svlačionice, parking, tribine, VIP i ulaze na stadione.
Večiti će moći da se ''ovajde'' za koji dinar još samo do 2020. godine kada je na programu Evropsko prvenstvo. Zatim će se, ako sve bude po planu, reprezentacija Srbije preseliti u svoj novi dom.
https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/29 ... i-partizan
Ne znam za vas, ali meni ovo deluje kao tiha najava da će Marakana i Humska takođe da se ''sele'' kad se izgradi ovo čudo. Prevedeno sa političarskog na normalan jezik - da se rasprodaju, ruše i zamene precenjenim stanovima i poslovnim prostorima.