Šta je novo?

Muuusic

Bio bi ogroman bes da su pobedili Jevreji. Ne bismo živeli od teorija zavere. Drago mi zbog Estonije, super plasman.

Išao sam na Kebru, nisam video ko je pobedio 😁

Ova 0 za Švajcarsku mi je interesantna.

Malo mi je čudno da nije bilo glasova za nju, možda da se izbegne potencijalno još jedna pobeda.

Glasaju Jevreji, Srbi, Albanci itd... Za dobru pesmu i neki skeč, hit, takođe. Ostalo nema šanse. Švajcarci nemaju dijasporu. 😂

Ovde imate nekoliko tabela kako je ko glasao. Objašnjenje dobijate ako kuzor postavite na zastavu zemlje u zaglavlju prve tabele "Eurovision 2025 Scoreboard". Iznad su tri tastera za selekciju šta se u tabeli prikazuje: Ukupno / Publika / Žiri

Organizatori su se izvukli za dlaku. Mogu samo da zamislim šta bi bilo da je Izrael pobedio, pa treba da organizuje sledeće takmičenje. Verovatno kraj svakog preostalog poverenja u proces glasnja i u čitavu Evroviziju. Masovni bojkot. Možda i tužbe o prevari. Pa i ovako je vrlo sumnjivo. Iz tabele se vidi da se odnos glasova publike i žirija za Izrael neverovatnih 83% od publike i samo 17% od žirija. To je drastično veći odnos, tj veća nesrazmera u tobožnjim "muzičkim ukusima" publike i žirija, nego kod svih ostalih. Pa onda ima čak 297 glasova telefonom za Izrael, najviše od svih. Čak je i mnogobrojna Albanska dijaspora na zapadu, i to za zaista dobru Albansku pesmu, uspela da skupi samo 173 telefonska glasa. A za Izrael je ipak glasalo 297 !? Jedino je po broju glasova publike, ali ne i po odnosu publika/žiri, blizu Estonija, ali oni takođe imaju puno radnika u inostranstvu. Sve to malo previše liči na organizovano slanje glasova telefonom. Ne mogu da zamislim i da pri ovakvim vestima o događajima u Gazi Izrael dobije baš ovoliko glasova od publike na bilo koji spontan i pošten način. To bi bio ovaj niz broja glasova publike za Izraelsku pesmu. Samo izbrojte koliko se puta pojavljuje 12 glasova :

7 12 7 12 12 10 10 8 2 10 12 7 12 7 4 10 8 7 3 12 5 7 12 10 12 10 2 6 12 12 12 1 12 12

Poslednja izmena:
Ovde imate nekoliko tabela kako je ko glasao. Objašnjenje dobijate ako kuzor postavite na zastavu zemlje u zaglavlju prve tabele "Eurovision 2025 Scoreboard". Iznad su tri tastera za selekciju šta se u tabeli prikazuje: Ukupno / Publika / Žiri

Organizatori su se izvukli za dlaku. Mogu samo da zamislim šta bi bilo da je Izrael pobedio, pa treba da organizuje sledeće takmičenje. Verovatno kraj svakog preostalog poverenja u proces glasnja i u čitavu Evroviziju. Masovni bojkot. Možda i tužbe o prevari. Pa i ovako je vrlo sumnjivo. Iz tabele se vidi da se odnos glasova publike i žirija za Izrael neverovatnih 83% od publike i samo 17% od žirija. To je drastično veći odnos, tj veća nesrazmera u tobožnjim "muzičkim ukusima" publike i žirija, nego kod svih ostalih. Pa onda ima čak 297 glasova telefonom za Izrael, najviše od svih. Čak je i mnogobrojna Albanska dijaspora na zapadu, i to za zaista dobru Albansku pesmu, uspela da skupi samo 173 telefonska glasa. A za Izrael je ipak glasalo 297 !? Jedino je po broju glasova publike, ali ne i po odnosu publika/žiri, blizu Estonija, ali oni takođe imaju puno radnika u inostranstvu. Sve to malo previše liči na organizovano slanje glasova telefonom. Ne mogu da zamislim i da pri ovakvim vestima o događajima u Gazi Izrael dobije baš ovoliko glasova od publike na bilo koji spontan i pošten način. To bi bio ovaj niz broja glasova publike za Izraelsku pesmu. Samo izbrojte koliko se puta pojavljuje 12 glasova :

7 12 7 12 12 10 10 8 2 10 12 7 12 7 4 10 8 7 3 12 5 7 12 10 12 10 2 6 12 12 12 1 12 12
Estonija ima odličnu pesmu, tj. zabavnu. Ono, možeš da je pustiš u kolima kod voziš, baš dobar skeč. Estonci nemaju dijasporu kao Srbi ili Albanci, ni blizu. Jednostavno, ljudi glasali za muziku. Što se tiče Izaela, nije prvi put da su ovakvi rezultati od strane publike. Aktivirali su sve tastere u Evropi kako bi širili svoj uticaj.

Nije lako mozgu ljudi koji prate teorije zavere. Mora stalno da si budan, da pratiš tragove na nebu, kako ljudi glasaju, da li se malo promenio kontinum prostor-vreme, da li se povećalo ili smanjilo zračenje, itd
Moram da priznam da bi mene to izludelo, počeo bih da pričam gluposti. Bolje da se onda manem toga.

Paaa mislim oni sami ne kriju da imaju jak lobi u svemu...
Bze ikakve sumnje je da je lobi veoma jak i da deluje.

Ali ima još jedna pojava koja na prvi pogled može da deluje i malo čudno. Kao posledica migracija u EU pretežno muslimanskog stanovništva, ekstremna desnica kao i ona neekstremna napuštaju poziciju antisemitizma (ili ga ne napušta ali više nije tako bitno) i odobravaju postupke izraela u gazi, na zapadnoj obali i šire. Pre nekoliko nedelja Natanijahu je došao kod Orbana, koji je trebao da ga uhapsi, ali umesto toga napustili su Međunarodni krivični sud. Na snazi je savez desnice i cijanista.

Ne bih baš rekao.

To je kao kada bi neko rekao da je primetna jaka veze Srbije i Kine i jaka sinofilija u Srbiji zato što Nelečeni i SNS ljube noge kineskim političarima i kompanijama. U realnosti naravno znamo da je to dosta drukčije od onoga što se servira. Odnosno da Srbi uglavnom ni ne misle o Kini i kinezima.

Kada obilazim delove interneta iz Evrope pa i Amerike, uočavam skoro pa podjednaku netrpeljivost kako prema onima koji vrše invaziju na Evropu, tako i prema onima koji je organizuju i finansiraju.

Nekada to ode malo dalje jer Evropljani više vide i osećaju posledice navale muslimana nego što vide delovanja ove druge strane. Takođe, postoje desnice u Evropi koje se jesu kompromitovale ili prodale. Ništa novo, kao što se kod nas neki deklarišu protiv SNSa a onda mu se prodaju. Ali u slučaju EU, sami ljudi, obični ljudi, su sve više besni i na jedne i na druge.

Kad je bilo njesra u Gazi viđao sam mnogo komentara u fazonu "nadam se da će obe strane imati lepu zabavu" i "navijam za obe strane". 😁

Ne znam kako je kod običnih ljudi, retko pričam sa njima o ovakvih temama.

Ali je činjenica da su se populisti priklonili izraelcima.

- Потрефио сам, у потпуности, исход. Швеђани, који су сматрани главним фаворитима, нису били ни близу победе. Више балада се међусобно канибализовало, па је Францускиња остала празних шака, а најквалитетнија изведба је победила. Ко добро познаје механизме гласања публике и жирија не може бити изненађен исходом.
- Политика је имала утицај, као и увек до сада. А и у жиријима све сердари и војводе. Њихова срамота. Сва срећа, па то није имало пресудне улоге.
- Још једно велико браво за Албанију, покидали су, и срамота за већину жирија (нарочито наш), који су их изигнорисали.
- Аутор победничке песме је Теодора Шпирић. Велико браво.
- Принц од Врање је успео да освоји најгори пласман Србије од када учествујемо (2008). Анахрона песма, утопљена у мору бољих.

Da se vratim pesmi (što mi je bilo i namera, ali lako čovek zastrani u politiku)

Ženski deo porodice je navijao za Estoniju, meni se najviše dopala Litvanija. Pesma je zalutala na Evropvoziju, ali to je najbliže onom što ja inače slušam, malo me iznenadilo što su poslali nešto takvo. Za hrabrost svaka čast.

Nabrzinu sam prelistao deo pesama, ima tu i dobrih. Pobenička Austrija mi se ne sviša, ali nikad ne pobedi numera koja se meni svidi, Švedska je OK, Nemačka isto tako, FRA i ITA meni dosadno, nisam impresioniran Albancima, mada nije loše, itd. Ko što rekoh bilo je dobrih pesama

Ono što je meni bitno (meni koji inače ne gleda odavno evropviziju) je da nije bilo čudaka, žena sa bradom, muškaraca u haljinama, otvorenih gejeva itd. Bilo je par teta malo previše oskudno obučenih, ali to ne zameram. Izgleda da su shvatili da se preteralo, ja razumem i odobravam umetnički izraz, ali neke linije ne treba da se prelaze.

Żiri je besmislen i treba ga ukinuti. Kad vidimo naš žiri, ne treba su zavaravati da su drugi nešto bolji. Sad tu neka Jelena Tomašević i neki krimos menadžer su nešto merodavni.

Možda jedan žiri za celu Evropu, ali da nađu pet velikih i poznatih imena.

Evo Teodore kao izvođača u duhovitoj pesmi sa Evrovizije 2023.

Pesma Who The Hell Is Edgar?, kojom je 2023. predstavljala Austriju kao deo dueta sa Salenom, imala je neobičan i duhovit koncept – Edgar Alan Po, američki pisac i pionir horora, u pesmi „opseda“ pevačicu i piše stihove umesto nje. Iza duhovitog pristupa krila se snažna satira na račun muzičke industrije – pesma kritikuje mizernu zaradu tekstopisaca po jednom strimovanju, kao i rodnu diskriminaciju žena u muzičkom biznisu. Upravo ta hrabrost i kreativnost doneli su Teodori veliku pažnju medija i publike širom Evrope.

Non stop hitovi Pesme Evrovizije, LIVE 24/7

Kad se odbaci đubre, i gleda kroz čitav niz godina, ono što ostaje je neočekivano dobro za jedan festival bez naročitih umetničkih ambicija.

Poslednja izmena:

Kao što sam pretpostavljao, brojevi glasova za Izrael u Evroviziji su sumnjivi, pa su sada mnogi počeli da se bune i istražuju šta se desilo.

Detaljna analiza

Dovoljno je pogledati zvanične objave belgijske televizije (VRT) koja je izbacila brojeve glasova njihove publike u prethodnih par godina, kao i brojeve gledaoca. Ove godine su zabeležili najnižu gledanost finala od 2014., a najviše poslatih glasova (sms+online). Isto veliko povećanje glasova je bilo i prošle godine, kada opet nisu bili u finalu. A onda pre dve godine daleko niži broj glasova, a bili su u finalu i imali veću gledanost.

Takođe sve države, gde u javnosti vlada jaka osuda Izraela, su istom Izraelu dale puno poena. Izrael, kao navodni pobednik publike, se ne nalazi ni na jednoj top listi u državama od kojih su dobili visoke poene. Pritisak raste, Izrael će morati da bude izbačen. A i politička situacija se odjednom menja, nekako mi se čini značajno već od subote. Dosta država je objavilo klasičnu "zabrinutost i osudu" prema Izraelu, a pritisak u javnosti je sve jači. Da ne okrećem sad na političku temu, ali:
1) tužno je što Srbija ćuti i još prodaje naoružanje Izraelu
2) što se tek sada javljaju druge, velike države, nakon što je narod u Gazi doživeo izgladnjivanje.

Ili u tvojoj obradi - g***o dorćolsko 🤣

Ja sam dorcolsko g***o jer nisam u stanju da odbranim Dorcol od investitora.

Estonija ima odličnu pesmu, tj. zabavnu. Ono, možeš da je pustiš u kolima kod voziš, baš dobar skeč.

Ne mogu. 😄

1) tužno je što Srbija ćuti i još prodaje naoružanje Izraelu

Još tužnije za Ameriku. Mada se slažem sa tobom, svet tako funkcioniše, zarad interesa prećutkuju se i umanjuju razmere zlodela, doprema oružje, odgovrni se ne hapse i ne procesuiraju kao ratni zločinci, a privilegovane države ne podležu sankcijama... I ti ne možeš ništa protiv toga 🫤

I evo da završim u temi...

Mada mi se više sviđa pesma Paula Hardcastle-a 19 ...ali ko vas j... šta ćete uopšte u Vijetnamu?

Ipak činjenica je kao i u onoj suludoj bici na Košarama da je najgore kad žrtvuju najmlađu populaciju, koji ništa od života još nisu videli, zarad... Pa ničeg bukvalno i onda se radi falsifikat istorije na tome da je to bila najvažnija odlučujuća bitka, inače bi Albanci stigli do Beograda...

A zapravo su žrtvovani u besmislenom ratu koji je mogao biti izbegnut da vladajućoj garnituri nije bilo jako stalo da suvereno vlada u nedogled i bude suvereno neodgovorna za sve svoje dotadašnje zločine...

Ko može nek se iseli, mada nema garancije, sve to zlo se ponavlja u ciklusima... Negde samo treba više vremena da se obrne ciklus, a negde manje...

Vrh