Šta je novo?

Muuusic

Беки је прилично конвергирао ка мојим запажањима, и детаљној табели од раније. Можда је прилика да поновим сада - када сте сви углавном све видели:

1Sweden KAJ - Bara bada bastu3Просечна зезанција, греота што на Молодифестивалену није прошао Монс (Револушн) који би одувао све живо. Дајем тројку само зато што обожавам сауну. Не могу да укапирам како им се дају оволике шансе за победу, од жирија неће добити ништа, а публика има далеко бољу зезенцију у виду Естоније. Предвиђам им крах што се пласмана тиче.
2Austria JJ - Wasted Love5Није моја шоља чаја, не прија ми превише за слушање, али и песма и извођење су више него квалитетни. Ипак, код гласања ће се прилично канибализовати ових неколико балада на врху, тако да ко зна...
3France Louane - Maman6Веома емотивно и лепо извођење, није класична досадна балада.

4
Israel Yuval Raphael - New Day Will Rise4Ни ово није лоше, мада нема ништа потпуно аутентично.
5Netherlands Claude - C'est La Vie2Ова песма има велики хајп, али рефрен је такав антиклимакс, сто пута жвакан и прежвакан.
6Finland Erika Vikman - Ich komme5А сад, нешто сасвим другачије, жена покидала реално.
7Estonia Tommy Cash - Espresso macchiato4Изнадпросечна зезанција, добар први спот, добар наступ, али за већу оцену мора да буде и озбиљнија музика, текст, вокал…
8Belgium Red Sebastian - Strobe Lights3Просечна песма, и разметање гласовним могућностима, довољно за 3.
9Albania Shkodra Elektronike - Zjerm8Спектакл, одували су ме већ на прво слушање, а од тада је прошло 4 месеца.
10Ukraine Ziferblat - Bird of Pray4Дух цепелина, квалитетно и фино замешано са локалним мелосом, није баш типичан есц.
11Malta Miriana Conte - Serving1Безвезе, генерално овакву музику не могу да сварим.
12Italy Lucio Corsi - Volevo essere un duro1Ово не могу ни после 5 слушања да укапирам. Како је човек на Сан Рему био други не иде ми у главу. Ко је за ово гласао?
13United Kingdom Remember Monday - What The Hell Just Happened?4Коначно из Ју Кеј нешто занимљиво и другачије. Свеже и лепо упаковано.
14Czechia Adonxs - Kiss Kiss Goodbye2Опет врста музике коју никако не волим, а ове године је најзаступљенија.
15Lithuania Katarsis - Tavo akys4Ух, ово не виђамо често, па је тврђи звук добродошао. Волео бих да је и песма нешто боља, ипак имају енергију и верујем му све што каже. :)
16San Marino Gabry Ponte - Tutta l'Italia2Још један представник безвезе жанра, ништа нарочито.
17Cyprus Theo Evan - Shh2И још један…
18Australia Go-Jo - Milkshake Man1Исподпросечна зезанција. Хаха, смешан је, има бркове и трико, и јефтине ниске форе.
19Greece Klavdia - Asteromáta6Одлично. Балкански мелос у префињеном и емотивном паковању. Пун погодак.
20Germany Abor & Tynna - Baller5Одушевљен сам, не могу да престанем да их слушам. Толико је слатка песма, и од мене добија максимум максимума, с обзиром на ниске уметничке квалитете, да тако кажем.
21Ireland Emmy - Laika Party1Срање.
22Switzerland Zoë Më - Voyage4Културно, фино, баш лепо.
23Norway Kyle Alessandro - Lighter1И још један напаљенко.
24Poland Justyna Steczkowska - Gaja1И још.
25Slovenia Klemen - How Much Time Do We Have Left1Ово је толико антипатично, једва сам се суздржао да не дам нулу.
26Georgia Mariam Shengelia - Freedom2Балада, без икакве идеје да је поново послушам. Али, прелепа жена.
27Portugal Napa - Deslocado2Деловало је да могу да их слушам дуже, али нешто ми се не да.
28Azerbaijan Mamagama - Run With U3Интересантно и врцаво.
29Denmark Sissal - Hallucination3У низу техно нумера, ово је једна од оних која има некакву енергију и квалитет.
30Spain Melody - Esa diva0Ја стварно не знам шта је са Шпанцима. Ово је испод сваког нивоа.
31Luxembourg L.Thorn - La poupée monte…2Симпатично, омаж победи Луксембурга пре више од 50 година, и ништа више од тога.
32Armenia Parg - Survivor1Ложана.
33Latvia Tautumeitas - Bur man laimi3Веома лепо етно певање, пријатно и за погледати и за послушати.
34Serbia Princ - Mila1Ложана.
35Croatia Marko Bošnjak - Poison Cake1Ложана.
36Iceland Væb - Róa1Ложане.
37Montenegro Nina Žižić - Dobrodošli2Лепо отпевано, интересантан текст, али песма баш тешка некако. Не води нигде, и одбија од даљег слушања.
@GOJE Znaš da ne pratim ES, ali za predanost i pedantnost pohvalila bih te za još 1 000! (iako ne izgleda tako, računaj 35.342 -to ti je još 1 000 za pr.put).

Ne znam zašto me ova pesma podseća na "From Dusk Till Dawn"? Da, u ritmu se razlikuju ali vibe tako tanano, senzualno sličan (iako se na prvi pogled možda ne bi reklo jer vrv nijedan hetero muškarac ne može videti sličnost između erot.plesa Salme Hayek i country stila ove dvojice još je tu i ovo magarence 😂, ali ako se gleda out of the box...).

@Avgi

Велика хвала. Управо морам да приметим да си постала други форумаш коме прво лупим лајк, па онда натенане читам пост.

Едит: Зажмуривши, могу да замислим дотичну, а апстрахујем дотичне.

Едит2: Дођи на тему форумског квиза, коју нам је подарио Ноки. Ево примера: (Без гугла) како се зове лик који је тумачила Селма Хајек?

Poslednja izmena:
Ja sam tebi lupio lajk na post zbog pravilno napisanog "velika hvala". 😁

@Avgi

Велика хвала. Управо морам да приметим да си постала други форумаш коме прво лупим лајк, па онда натенане читам пост.

Едит: Зажмуривши, могу да замислим дотичну, а апстрахујем дотичне.

Едит2: Дођи на тему форумског квиза, коју нам је подарио Ноки. Ево примера: (Без гугла) како се зове лик који је тумачила Селма Хајек?
😘 Hvala na ljubaznosti!

Ako već mora bez googla, da li može pomoć YT (piše u naslovu)? 😉

Hvala na pozivu, ali forumski kviz je nekako više vaše, muško igralište na kom vam neću smetati; malo li je što sam k'o nestašno dete uletela među vas na muški forum a vi ste (većina) me lepo primili kao da sam jedan od vas.
Poz.

Не може YT - мора из вугла. Ко је једном видео Сатанико Пандемонијум, не заборавља. Велика хвала за подсетник. :)

forumski kviz je nekako više vaše, muško igralište na kom vam neću smetati; malo li je što sam k'o nestašno dete uletela među vas na muški forum a vi ste (većina) me lepo primili kao da sam jedan od vas.
Poz.

Šališ se? 😁 musko igralište, Noki otvorio 😁 Dođi slobodno, ne sprovodimo polnu segregaciju... ;)

To je Bekijevo igralište uglavnom. Kad niko ne zna odgovor naiđe Beki. 😁

Vrh