Šta je novo?

Muuusic

uf sad si me dosljak iscimo da opet pustim celu diskografiju

btw meni boban bubnjar predavao fizicko u osnovnoj 😎

Мени је Шумадијски панк трио ТК - КБО! - ЗБ најјачи домаћи панк по текстовима и музици, штета што су увек у другом плану.

Мени је Шумадијски панк трио ТК - КБО! - ЗБ најјачи домаћи панк по текстовима и музици, штета што су увек у другом плану.

jbg provincija
doduse kbo mi je tu najtanji, vuja kao pevac mi je iritantan jako
uvek me nervirao kako je pesmu sarajevo od trule sje*******o na kraju

Тачно нажалост, још и самиздат, за разлику од звучнијих бендова из НС и БГ претежно.
Вуја јесте безвезе вокал, мада добра је музика нпр. Мајмуне или Пада ноћ.

А садааааа, оно што сте сви нестрпљиво чекали - мој ривју свих ЕСЦ 2025 песама!!!!!!!!!

Знам, рећи ћете, ко још то гледа, фестивал неукуса и педерлука, последња песма да ваља била је седамдесетпете... али ето ја гледам, већ сам објашњавао и зашто. Потрудио сам се да вам обезбедим и линкове, а овај проценат је заправо тренутна шанса за победу на есц кладионицама, након тога моја оцена и коментар:

1Sweden KAJ - Bara bada bastu23%3Просечна зезанција, греота што није прошао Монс (Револушн) који би одувао све живо. Дајем тројку само зато што обожавам сауну. Не могу да укапирам како им се дају оволике шансе за победу, од жирија неће добити ништа, а публика има далеко бољу зезенцију у виду Естоније. Предвиђам им крах што се пласмана тиче.
2Austria JJ - Wasted Love21%5Није моја шоља чаја, не прија ми превише за слушање, али и песма и извођење су више него квалитетни. Ипак, код гласања ће се прилично канибализовати ових неколико балада на врху, тако да ко зна...
3France Louane - Maman12%6Веома емотивно и лепо извођење, није класична досадна балада.

4
Israel Yuval Raphael - New Day Will Rise8%4Ни ово није лоше, мада нема ништа потпуно аутентично.
5Netherlands Claude - C'est La Vie6%2Ова песма има велики хајп, али рефрене је такав антиклимакс, сто пута жвакан и прежвакан.
6Finland Erika Vikman - Ich komme4%5А сад, нешто сасвим другачије, жена покидала реално.
7Estonia Tommy Cash - Espresso macchiato3%4Изнадпросечна зезанција, добар први спот, добар наступ, али за већу оцену мора да буде и озбиљнија музика, текст, вокал…
8Belgium Red Sebastian - Strobe Lights2%3Просечна песма, и разметање гласовним могућностима, довољно за 3.
9Albania Shkodra Elektronike - Zjerm2%8Спектакл, одували су ме већ на прво слушање, а од тада је прошло 4 месеца.
10Ukraine Ziferblat - Bird of Pray2%4Дух цепелина, квалитетно и фино замешано са локалним мелосом, није баш типичан есц.
11Malta Miriana Conte - Serving1%1Безвезе, генерално овакву музику не могу да сварим.
12Italy Lucio Corsi - Volevo essere un duro1%1Ово не могу ни после 5 слушања да укапирам. Како је човек на Сан Рему био други не иде ми у главу. Ко је за ово гласао?
13United Kingdom Remember Monday - What The Hell Just Happened?1%4Коначно из Ју Кеј нешто занимљиво и другачије. Свеже и лепо упаковано.
14Czechia Adonxs - Kiss Kiss Goodbye1%2Опет врста музике коју никако не волим, а ове године је најзаступљенија.
15Lithuania Katarsis - Tavo akys1%4Ух, ово не виђамо често, па је тврђи звук добродошао. Волео бих да је и песма нешто боља, ипак имају енергију и верујем му све што каже. :)
16San Marino Gabry Ponte - Tutta l'Italia1%2Још један представник безвезе жанра, ништа нарочито.
17Cyprus Theo Evan - Shh1%2И још један…
18Australia Go-Jo - Milkshake Man1%1Исподпросечна зезанција. Хаха, смешан је, има бркове, и јефтине ниске форе.
19Greece Klavdia - Asteromáta1%6Одлично. Балкански мелос у префињеном и емотивном паковању. Пун погодак.
20Germany Abor & Tynna - Baller1%5Одушевљен сам, не могу да престанем да их слушам. Толико је слатка песма, и од мене добија максимум максимума обзиром на ниске уметничке квалитете, да тако кажем.
21Ireland Emmy - Laika Party1%1Срање.
22Switzerland Zoë Më - Voyage1%4Културно, фино, баш лепо.
23Norway Kyle Alessandro - Lighter1%1И још један напаљенко.
24Poland Justyna Steczkowska - Gaja1%1И још.
25Slovenia Klemen - How Much Time Do We Have Left1%1Ово је толико антипатично, једва сам се суздржао да не дам нулу.
26Georgia Mariam Shengelia - Freedom1%2Балада, без икакве идеје да је поново послушам.
27Portugal Napa - Deslocado1%2Деловало је да могу да их слушам дуже, али нешто ми се не да.
28Azerbaijan Mamagama - Run With U1%3Интересантно и врцаво.
29Denmark Sissal - Hallucination1%3У низу техно нумера, ово је једна од оних која има некакву енергију и квалитет.
30Spain Melody - Esa diva1%0Ја стварно не знам шта је са Шпанцима. Ово је испод сваког нивоа.
31Luxembourg L.Thorn - La poupée monte…-2Симпатично, омаж победи Луксембурга пре више од 50 година, и ништа више од тога.
32Armenia Parg - Survivor-1Ложана.
33Latvia Tautumeitas - Bur man laimi-3Веома лепо етно певање, пријатно и за погледати и за послушати.
34Serbia Princ - Mila-1Ложана.
35Croatia Marko Bošnjak - Poison Cake-1Ложана.
36Iceland Væb - Róa-1Ложане.
37Montenegro Nina Žižić - Dobrodošli-2Лепо отпевано, интересантан текст, али песма баш тешка некако. Не води нигде, и одбија од даљег слушања.

Otkad je uključen dinstaj mod, ne mogu da izbacim ovu pesmu iz glave

Схватио сам да сам на овој теми много више коментарисао музику коју приватно слабо слушам, али нисам постављао ништа што бих стварно препоручио. Ево, да почнем од Билија Кобама (једног од пионира фјужн-џез-рок жанра) и његовог слабо познатог албума са три феноменална норвешка џез музичара.

Vrh