Šta je novo?

Muuusic

Red Sebastian je katastrofa, meni barem. Na slušanje mi se ne dopada njegovo pevanje ni ovaj vrišteći kraj, koji talenti mogu izvesti, ali on mi zvuči više da vrišti i da uništava glasne žice.

Što se tiče PZE, i ja sam razočaran, ali opet je to kao prethodnih godina, da tek par pesama se zaista izdvoji. Na kraju ipak konačni sud o mom favoritu i realnom pobedniku donosim nakon nastupa, jer je on vitalan i bez dobrog nastupa dobra pesma neće nikad pobediti. Dosta izvođača poznajem i slušam, kao na primer tam, koju sam već ovde postavljao čini mi se. Ima odličnu pesmu i nešto što nedostaje Evroviziji - Turska. Mimi mi je simpatična, ali nešto fali i iskreno ne verujem da rep može dobro proći na PZE, pogotovo ženski (meni ne smeta, ali ja nisam Srbija). Vukayla je je jedan od favorita kod stranaca, meni je isto dobra pesma, ali mi se ne sviđa mešanje sa engleskim i oni autotjun delovi, to mi baš smeta. Mila mi ima onako atmosferičnu pesmu i definitivno mi se dopada - ali na nekom albumu gde je neki filler ili slično. Mislim da joj ipak fali nešto da bude prava pesma. Ali ona ima odlične druge pesme iz kataloga, rep, trep, pa čak i neki pop-jazz.
Iskaz takođe može imati jako interesantan nastup jer je jako energična pesma, a ona legendarna Grizu Gazi je veliki brat ove - ova je samo prilagođena malo za PZE.
Interesuje me nastup Harem Girls, ne pratim dreg scenu, ali kada mi zapadne kroz tviter ili Instagram, bude mi presmešno i zabavno, tako da očekujem nešto ekstra(vagantno). Pesma je onako.

I moram iskritikovati RTS, što ne omogućava da se odabrane pesme ne snime na boljoj opremi sa pravim audio inženjerima, jer dok slušam pesme na Tidal, dosta njih imaju jako nizak kvalitet, kako u samom bitrate tako i u audio inženjeringu, gde su neki tonovi i instrumenti prenaglašeni ili pretihi, itd. To kod Tam, Mimi i nekih drugih ne postoji, vidi se kvalitet, ali kod manjih izvođača se to dosta primeti.

I tu moram opet da kritikuje RTS, jer ne razumem taj fazon konkursa, ako na kraju u izbor uđe bar pola izvođača koji su bili prethodnih godina - a imaju opet loše pesme. Tu ubrajam i ove neke bendove i generalno žanr muzike koji očigledno ni na PZE ne prolazi, a ne na Evroviziji.

Ja Goje tek kad izaberu predstavnika... gde ću još i pojedinačna nacionalna takmičenja da ispratim 🙂

Pitam se koliko će ove godine biti nebinarnih predstavnika. Prošle godine su bila dva, od kojih je jedno pobedilo i to sasvim zasluženo.

Ми последње две деценије имамо озбиљну кризу стваралаштва. Отуд и очајна понуда на ПЗЕ.

Znao sam da će i ove godine da krene evrovizijska forumska ujdurma kao prošle godine, čim pesme budu objavljene.. ali nisam očekivao da će Došljak da je započne 😆 Vox da replicira, tu već sve ide po redu... 😌

Tačno će ponovo da bude polarizacija, polovina će biti da se eurosong vrati korenima kao događaj koji okuplja porodicu, protiv satanizma, izopačenjaštva, narkomana i izmešanih polova i rodova, za narodni melos, gnezdo orlovo/srpsko Kosovo i druga polovina nas normalnih. 😁 Beki će da se zgražava na sve.

Ja pesme još nisam preslušao pa ne mogu da se stručno priključim razgovoru i dam svoj sud. 🙂
Evo glasova plenuma:

Bojana i David - 0,1/10
Igor Simić - 1,2/10
Vampiri - 2,3/10
Nataša Kojić Keba - 1,7/10
Tropico - 0,2/10
Jelena Aleen - 1,9/10
Filarri - 0,3/10
Kruz Roudi - 2,7/10
Milan Nikolić feat Caka 2/10
Ana & The Changes 2,4/10
Iskaz - 5,1/10
Harem Girls - 0,2/10
Biber - 0,3/10
Mila - 3/10
Anton - 0,4/10
Ivana Štrbac - 2,7/10
Jett Vega - 3,4/10
Princ - 0,1/10
Maršali - 0,8/10
Dušan Krstić - 0,1/10
Tanja Banjanin - 1,1/10
tam - 5,3/10
GIFTS & ROSES - 0,1/10
Lensy - 0,5/10
Sedlar - 4,9/10
Maja Nikolić DB - 0,1/10
Mimi Mercedes - 2,3/10 (ova pesma pobeđuje, a smor je, ume to Mimi bolje).
Oxajo - 5,1/10
Vukayla - 2,6/10
AltCtrl - 2,2/10

U svakom slučaju, još jedan dokaz da RTS treba spaliti 😄 Pogledati samo ove fotke ove izvođača, neko uzima naše pare za to 🤦‍♂️

Zamišljam te kao profesora kod tebe bi bio očajan prolaz, svi bi te izbegavali 😁

Sećam se prošle godine je neki visoki batica bio sa pesmom "Dno" pa si napisao tipa jedina pesma gde naslov odgovara samoj numeri, tako nešto 😆 umro sam od smeha tada, evo i sad se smejem...

Kako lako ocrniš ljude, zalepiš etiketu... Sklon si tome 🙂 činjenica je da su ove godine svi podbacili, ne sviđa mi se ta pesma Mimi Mercedes uopšte iako ima najveće izglede da pobedi...

1000024378.jpg

Došljak, preneću utiske kad budem odslušao... 🙂

Ja sam kod nje voleo par stvari...

Prvo što je u rijalitijima bila sama protiv svih koji su umislili u onakvom okruženju da su neke veličine. Čim si dozvolio sebi farmu, nisi veličina.

2. Dopadao mi se njen vragolasti osmeh kad je bila mlađa. Takođe je i prirodno prsata žena, što smatram zgodnim.

3. Ima iritantantnu boju glasa za mnoge, ali sebi svojstvenu i nesumnjivo ume da peva. U kombinaciji sa niskim rastom i visokim potpeticama, prosto je jedna komična pojava koju ne možeš da izignorišeš. Moraš da imaš neki odnos prema tome što gledaš i čuješ 🙂

4. Imala je neke homofobične izjave al sam joj u sebi oprostio baš jer je luda i zabavlja narod. 😄

E sad ne znam, možda joj je s godinama ta njena neuzemljena energija opala, al to je kako se ja nje prisećam. 🙂
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Hvala ti @Noki -lence što me od srca nasmeja: pa za nju je bila fora da je pričala kako je oslabila pa joj porasle grudi 😁 Pa ko iole poznaje anatomiju zna da je najdominantnija raz.muš.i žen.grudi mast/salo usled delovanja hormona (kod anoreksičarki nema prsatih žena ukoliko nemaju silikone), čak se reklamirao svojevremeno neki margarin "Rastimo" pa su je ljudi zezali da se mazala time pa joj porasle grudi.
Moram da priznam da je ovde impresivno muško poznavanje muzike za PZE. Imala sam predrasudu da to sluša samo/većinski određena populacija ili ona koja je primorana od strane svog lepšeg pola ali očigledno nisam bila u pravu. Kao klinka sam to takmičenje pratila ali kao odrasla sam u svom muzičkom "bubble-u". Možda uz vaše predloge poslušam nešto od predloženog. Mada imam priličnu bojazan da ne naletim na neki hit čije reči iako su na srpskom ne razumem jer su praćene nekom melodijom kao sa radio Teherana-ne znam kako se zove taj muzički pravac dominantnan kod naše omladine od pre par godina.

Албанци број 1.

Шпанкиња, која је била мој фаворит, је уживо тешким фалшевима упропастила емотивно набијену баладу, па су послали неку тралала рибетину.

Грци су имали неколико запажених наступа, а ко воли етно звук, Клавдија је одличан избор. На треће-четврто слушање Астеромата кида.

Ко воли техно-тренс, Летонци ће имати доброг кандидата.

Заразни Еспресо Макијато (Естонија) је виђен у топ 5 фаворита, чак и без икакве виртуозности.

Остаје вечита жал што се Молдавија повукла у последњи час, али то им је карма што никада нису послали Тудора Бумбаца.

Не пратим Евровизију али сам заинтересован за летонског кандидата.
Линк пожељан.
Док не чујем о чему се ради у част преко потребне рехабилитације тренса један лагани ел класико.

Moram da priznam da je ovde impresivno muško poznavanje muzike za PZE. Imala sam predrasudu da to sluša samo/većinski određena populacija ili ona koja je primorana od strane svog lepšeg pola ali očigledno nisam bila u pravu.

I ja sam bio sličnih predrasuda ali ovdašnji momci me prijatno iznenađuju svakim danom. Svestranost je njihovo srednje ime... a dobro poznavanje muzuke je samo jedna od oblasti u kojoj su briljirali i na forumskom kvizu i ostvarivali zapažene rezultate...

Ипак ништа, повлачим написано 😄
Хвала за линк у сваком случају.

@Avgi

U jednoj rečenici, da ovi momci ne vrede, ne bih se ja ovde zadžavao toliko 😁😆

Nego, koju ti muziku inače slušaš?

Mene je uputilo veceras pisanje ovde o Evroviziji i film The Trip ka ABBA-i i pesmi The Winner Takes It All.

Znam, nije ta pesma bila na Evroviziji, ali jeste bend.

Zanimljiva je prica Stiva Kugana da je kompozitor pesme raskinuo sa pevacicom pa napisao pesmu o raskidu iz njene perspektive i dao njoj da peva 😁 Kakav potez 😂

Iako nisam fan produkcije kod ABBA-e i to me cesto odvlaci od nje, uzeo sam gitaru i shvatio da je bas dobra pesma.

Potrazih obradu na jutjubu jednako dobru mojoj i posto nisam nasao, kacim original😀 🤣
hvalite me usta moja hahaha

U određenom uzrastu sam svirala, pa bliskost klasici se valjda podrazumeva.
Svojevremeno sam trebala da pevam back vokale u muzičkom žanru koji mi uopšte nije bio blizak (naravno da nisu narodnjaci), spletom okolnosti uopšte nisam ušla u te vode.
Svašta nešto slušam, u zavisnosti od raspoloženja:
ako sam u relax fazonu: instrumentale, filmsku muziku, oko NG volim da slušam radio sa Classic Christmas Songs (dok obavljam neke adm.poslove ili se pripremam za iste) ,
u vožnji (a i van nje): Chris Rea-u, Joe Cocker-a . . .
inostrane tradicionale određenih zemalja, ritam tanga kojim me je mama zarazila, klasičnu muziku dok nešto manuelno radim (da ne napišem stvaram),
dok sam aktivno trčala ili suviše brz ritam (u ritmu mog trčanja) ili muziku za relaksaciju,
ali već duže vreme Teddy Swims-a (live posebno).
Generalno volim kvalitetne vokale i autentičan, kvalitetan zvuk, muziku koja je mnogo starija od mene (da se videti po navedenom).
Nisu mi strani i neki vanvremenski narodnjaci (of course) kao i nekih (par pesama) kojim te progone određena lica pod (blažim) dejstvom alkohola (a ustvari jedva su dočekala da bi ti se pesmom osvetila, što je najgore nisu neka rđa od muzike).

Ovo je samo deo, u prošlosti se dosta toga aktuelnijeg slušalo, ali ovo je trenutno.
Znaš, kad si sa nekim blizak prilepi ti se neka muzika, instrument koji ta osoba svira, i posle ti ostane zauvek (gitarska muzika ali nije baš preterani hard) čak i kad više nisi blizak sa tom osobom, izuzev ako ti ne izazove težak animozitet pa ti bude muka i od nekih pesama i izvođača i od muzike. Tad dolazi u obzir samo tišina...msm ako nije glasna;).

@Noki Veštac ti li si?😃 Taman sam počela da kuckam kako sam svirala instrument kad iskače tvoje pitanje (zato sam te pitala/tako oslovila).

Kakvo je tvoje trenutno muzičko raspoloženje?

Poslednja izmena:
@Avgi Heheheheee.. da, hoće to na pun mesec 😈 hehehe...

Trenutno, s obzirom da sam već u krevetu i da nikako da zaspim, možda... all I have to do is dream, od Everly Brothers... eto jedan klasik za laku noć 🙂

A stavi i ti svoje trenutno muzičko raspoloženje, pa slušam ujutru 🙂

@Avgi Heheheheee.. da, hoće to na pun mesec 😈 hehehe...

Trenutno, s obzirom da sam već u krevetu i da nikako da zaspim, možda... all I have to do is dream, od Everly Brothers... eto jedan klasik za laku noć 🙂

A stavi i ti svoje trenutno muzičko raspoloženje, pa slušam ujutru 🙂
Nisam trenutno u ovom raspoloženju ali za tebe SAD:

Ovu ženu prvi put čujem i ne mogu da verujem kako ružan glas ima, plus je pesma krš teški.. 🤦

Боља је Мајина песма од Мими, али је Мими сад у хајпу па ће је прогурати.

Mimi ubacila dve recenice koje pumpaju i zbog te budalstine ce pobediti.

ova mimi, al je propala strasno

a kada beki pomenu the winner takes it all

kako je dobro leglo u better call saul

Vrh