stf":mkl4381c je napisao(la):
Bivis i Dragče
Искрено, и није им сад не знам каква промоција, потпис је мали и само је један, не доминира и није нападан. Међутим, нешто морам приметити иако не подржавам десничарске организације ... будући да сте вас двојица (као уосталом и остали противници деснице) лево "европски" оријентисани питам вас да ли би се иједна организација ваше оријентације икада сетила неког страдалог у бомбардованју, или је циљ свих организација тог типа да се на ту несрећу заборави, да се она забашури а ова погинула девојчица до те мере скрајне, као да никада није ни постојала?
Можда је дегутантно да се ових жртава сете десничарске организације ... али их се нико други никада неће ни сетити ... и на томе им велико ХВАЛА. (Српској омладини)
@i ostali
Nigde se ja nisam izjasnio o svojoj politickoj orijetaciji (kad vec moram svoj odgovor da zapocnem negacijom :roll: ), vidim ono sto mislim da je naopako u drustvu, a to je jedna vrlo kompleksna stvar za razumeti.
Zasto se levicari ne sete male Milice? Pa ne znam, otkud znas da se ne sete? Mozda su preokupirani drugim problemima pa ne znaju od koga pre da pocnu? Mozda ne zele da koriste ime poginulog deteta u svrhu svoje promocije, nekog jeftinog patriotizma i populizma? Mozda su usled sveopsteg nepodnosljivog patriJotskog ludila i sami totalno mentalno skrenuli (bice da je to). Nemam pojma. Ja i ne znam ko je uopste levica u Srbiji, ni da li ona postoji, za onu koju znam prilicno je radikalna i nalazi se jos uvek duboko u podzemlju.
Da se razuememo, ja sam apsolutno protiv svake cenzure, nikada ne bih prekrecio murale "sBrske omladine", neka stoje pa neka im istorija sudi, ali ako zelimo da analiziramo murale, onda evo vam ga moja analiza.
Mala Milica je nastradala nesretnim slucajem dok je boravila u toaletu, ogavno je reci da je ona pala za slobodu drzave ili slicno, jer je ta drzava velikim delom kriva za njenu smrt, ona nije niti zelela, niti birala svoju smrt, pritom je bila samo jedno malo dete koje nije ni bilo svesno dogadjaja oko sebe. No, ne bi tu morali da stavljamo mak na konac naslikanoj trobojki da iza svega ne stoji jos jedna od ultra-desnicarskih organizacija koja koristi milicino ime i trobojku kao vid jeftine promocije svojih politickih stavova.
Da se tu nalazi nekakav anti-NATO slogan ili simbol, jos bi rekao da je prikladno. Ovako, ako kazes da je zloupotreba, vrlo spremno ce ti reci da si izadjnik, da imas nesto protiv zastave, da ne zalis za malom Milicom, da si protiv "porodicnih vrednosti" itd. Demagogija je svima dobro poznata, mozemo samo da se pravimo ludi.
Ne shvatam zbog cega je ovde, uopste, toliko tesko progutati jedan drugaciji stav koji pritom nije ni narocito radikalan niti narocito levicarski? Pa sve i da jeste... Vec se na jedan krajnje degutantan nacin poziva na ban ili autocenzuru, a to je ono sto je radikalno, nedemokratski, pa ako hocete i nesrpski, strano.
Evo predloga. Kome se ne dopada sta ja pisem neka me stavi na ignore spisak ili na spisak nepodobnih neprijatelja drzave za odstrel, pa nek' je svima lepo. Cheers!