Šta je novo?

Murali Beograda

20230726_120257.jpg
 
Inače pogledajte Zvezdinu utakmicu sa Fiorentinom i biće vam jasno da je DB iza ovih "patriotskih" grafita, onaj mural na Banjici je primer kako izgleda primeren patriotski mural. Ne znam ko bi zdravoj pameti želeo učešće u bilo kakvom ratu niti je patriotski želeti reprizu 90ih, ovoj istoj ekipi Delija koja ovo švrlja ne smeta vlast koja prekida sve veze Srba sa KiM sa Srbijom ali bi da ih "brane" uvlačenjem u novi rat i progon. Verujem da bi se ovi moleri prvi odazvali vojnom pozivu, ali malo morgen.
 
Овај молерај је као онај воз што нису дали да уђе на Косово. Мада ако ништа, овај зид сада делује уредније него када су ту били хипхоп графити.
 
Dabogda ostali prefarbani do kraja sveta. :)

Uostalom, sve grafite i murale kao i zgrade uopste treba redovno prati i kreciti, ionako grad a i zemlja u celini lice sve vise na favelu nego na civilizaciju.
 
Koliko su samo retardirani i ružni oni grafiti ''Kad se vojska na Kosovo vrati''. A sve više ih je po Brlogradu.

Ne shvatam ni kako bilo ko odrastao i iole zreo može uopšte da se loži na takve deluzije i fantazije. Imajući to u vidu, čak mi grafit odnosno stav ''Nema predaje'' deluje racionalnije (jer ''nema predaje'' može da znači i pravno se boriti do kraja) nego ''e, kad se naša vojska vrati na Kosovo...'' Aha, hoće, hoće.
 
Лако је Србовати по БГ. Нек оду и напишу такве графите на прилазу Косову за почетак по потпорним зидовима.
 
Ma, i da pise nesto drugo, ovo nije za temu murali jer je obicna vandalska skrabotina.

Moze isti tekst sa srpskom zastavom kao pozadinom da se uradi da bar lepo izgleda, nevezano od toga sta pise.

Neverovatno da ih ima toliko, a da ne mogu da nadju jednog da zna da obavi posao kako treba, narocito u 21.veku gde se cela priprema uradi na kompu.

Mada, i nije toliko neverovatno.
 
Па кад то раде аматери. Цео тај националистички визуелни наступ је благо очајан пошто произилази из уличарског навијачког.
 
Нема потребе то да се финансира, сад се клинци хулигани ложе на тај фазон. Пре 35 година је фора била Zulu Warriors а данас Z и Кад се војска на Косово врати.
 
Ne bi bilo logicnije, jer bi to bilo pitanje koje otvara nova pitanja, a sluzba to ne voli, takodje pojedinac ne sme da pita, vec da vrsi naredjenja.
 
Logicniji grafit bi bio: Zašto je vojska sa Kosova otišla?
Zato što je SRJ izgubila rat?

U svakom slučaju, ne vidim kako ovaj propagandni potez vlasti ima ikakve veze sa muralima. Što je najtragičnije, prefarbali su jako lep mural kod Brankovog mosta, koji mislim da je uradila ekipa iz Beogradizacije.
 
Тај Бњоградизацијин занимљиви мурал је још раније био начет навијачким паролама па таговима и го веган гола веганка градфитима... Био је и неки занимљиви графит као скелет баја и плавуша са натписом у фазону БГ лето. Онда су омладинци ударили тробојку, па другови петокраку на њу, па је омладинци опет преуредили.
 
Vrh