Šta je novo?

Murali Beograda

Супер изгледа,
Та екипа би могла и да "муралише" :D ижврљане БГ возове, тако би њихова дела била и покретна.

Сад причамо... то сам хтео да објасним у теми паркови, па и овде. Да не будемо слепци код очију, као и за многе друге ствари, морамо више да знамо и да будемо отворенији.
Има тога доста још, нисам хтео да убацујем оне са тематиком која је одмах по наслову не прихватљива многима.
Много ме нервира што свако има неке категорије суграђана које су унапред одбачене по њему. Па да ли су то графитери, навијачи, мањине, политичари, новинари, народњаци, штребери... а заједно, доста другачије би то све било.

Могу да замислим многе пролазе, зидове, паркове, степеништа... пре оваквим, него просто ижврљаним или оронулим.

Moja neka želja je da se neki veliki kalkan, slično kao što je rađeno 1980-tih (prethodna strana), pokrije muralom koji predstavlja predratni avion IK-3 u letu, ali u art-deko stilu :)

Svaka čast na muralima, bila bi šteta da se nadje neki magarac STU ili ORF i prežvrlja sa nekim svojim tagom.

Борчанац
Bojim se da te ne prehvalim pa da se ne uobraziš ,
ali dovoljno je reci da mnogi novinari bi mogli da ti pozavide na postovima :kk: :) :kk: + 1 :D

Е Рељо...

АВИОН У ЛЕТУ, зар то није мало отрцано

Можда нека позерска, овако...

@Моравац
Колико се сећам из приче, ако је истина, овај у Борчи рађен је посебним материјалом. Ако се префарба ауто лаком, није проблем, може да се уклања само тај нови слој, наводно.

Ova "Bunt" ekipa ima dobre crtače i većina grafita im OK izgleda, ali ovaj mi već duže vreme bode oči samo zbog krajnje glupog teksta :(

Борчанац":1389gyig je napisao(la):
Остали су чист БГД а не ови ( градови ) на његовој периферији :p

Борчанац":213k8gk7 je napisao(la):
Е Рељо...

АВИОН У ЛЕТУ, зар то није мало отрцано

Можда нека позерска, овако...

Pa sigurno ne tako nešto (a i šema bojenja je izmišljena), a za ovu grupnu na stajanci bi ti pevačica Ivana Banfić bila zahvalna, pošto joj je deda na fotografiji (posle Arilskog rata u NDH i u Luftvafe na Istočnom frontu, a posle ponovo u novom JRV...)
a i napisao sam u art deko fazonu, nešto slično stilizovanim i propagandnim posterima iz 1930-tih, položaj u penjalju, pogled na donje krilo i sl...

bmoi.jpg

(ovaj fazon, ali u boji i u drugačijem položaju)

9ly2.jpg

ede3.jpg

04xb.jpg

oov8.jpg

khmm.jpg

5e0t.jpg

Ako se neko seća mini serije "A Perfect Hero", o pilotu RAFa koji se opravlja o opekotina... špica je bila animirana u tom stilu...

Како ископа то за НДХ дедицу :lol:

Мотив, као што си дао примере, не би требао да је превише компликован за цртање. Сјајно би се уклопио на зиду од 2-3 спрата. Чак можда најбоље на зидовима које је постављао Непоправљиви оптимиста, Таш, страницу раније.

Хомере за текст графита си скроз у праву, трећи разред у заносу! Чини ми се да је аутор само хтео да пренесе гађење према окупаторима. Па није добро испекао, лично текст бих додавао оваквим радовима, никад.

Pa, pošto je spomenik pilotima braniocima Beograda 1941 postavljen na mestu železničke stanice u Zemunu (sam spomenik je tema za sebe)... mogli su da ga postave i u Ripnju :roll: - i to je danas zvanično Beograd.
Red bi bio sa se u širem centru grada na neki način postavi neko obeležje, a murali su mi baš nekako "beogradski fazon".

marko77":2twu4j5p je napisao(la):

Сјајно! А да упоредимо са зидом који је ту постојао... моја слика са теме Бранков мост

Зато ово може бити веома важна тема, јасно се виси како мурали и лепи цртежи, графити који нису обични тагови и поруке без маште, могу да покажу лепше лице града и да му сам карактер обнављају.

ksx50kv.jpg
img20130717181527.jpg

Ево мало и навијачких оживљавања зидова, кад већ волите :)
По мени свакако боље од навијачких тагова, који су најгора сорта у свим категоријама...

Napokon i nove vesele vesti na ovoj temi :D
......Фондација за таленте општине Врачар и Градски секретаријат за спорт и омладину организују по први пут радионицу осликавања мурала од 19. до 31. августа. Радионицу ће водити професорка Нада Крстајић....
izvor
http://www.vracar.org.rs/arhiva-vesti/i ... 13-08/1069

Gago +1
Uzivajmo u muralima buduce genracije ce ih videti samo u elektronskoj formi na nekim staklenim zidovima

Vrh