Šta je novo?

MSU-Muzej savremene umetnosti

Studenti druge godine Master akademskih studija Arhitektura, usmerenja Arhitektonsko konstrukterstvo, u okviru predmeta MASA-AK23021 STUDIO M03AK – Projekat 2017/18, sa mentorom Nenadom Šekularcem i asistentkinjom Nedom Džombić, su prvi posetili rekonstruisani Muzej savremene umetnosti u Beogradu, pre svečanog otvaranja muzeja zakazanog za 20. oktobar 2017. godine.
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

izvor.University of Belgrade - Faculty of Architecture

Videh ga i ja danas sa zadnje (dunavske) strane i baš dobro izgleda.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Da, mnogo su mi lepša ova nova stakla od starih, Muzej sija. Inače, zgrada i sada izgleda tako moderno, ne mogu da zamislim kako je tek ljudima izgledala 1965.

Navodi na razmisljanje kako bi druge gradjevine iz istog perioda izgledale kad bi prosle kroz slicnu rekonstrukciju.

Mogli su da ponove formu i da ga malo povecaju,steta sto sada nije iskoristena ta sansa tokom rekonstrukcije.Sezdesetpete kada je otvoren je bio ok tako manji al u poredjenju s drugim gradovima ne deluje kao neki u kojem bi se izgubio.

Au.... zinuh danas kad čuh i videh slike ... 20.000 e , samo za svemirski javni WC ispred MSUa... a sve na dugmence :shock:
a slike ne uzeh , da ne bih odao izvor :sesir:

ZvezdaracMare, jedva su posle deset godina uspeli da izdvoje novac i za renoviranje zgrade, a dogradnju možda dočekamo za koju deceniju. Inače zgrada nije mala-izložbeni prostor je na oko 5.000 kvadrata, slično kao i u Narodnom muzeju. Po veličini kolekcije odavno bi mu trebalo proširenje, zgrada je i projektovana tako da se lako mogu dogradjivati novi kubusi. Mada mislim da je novi dugoročni plan da se naspram postojeće zgrade podigne nova u kojoj bi bila samo dela 21. veka.

Eво мало фотографија радова око музеја. :)

Super slike, je l' me to oči varaju, ili su posadili palmu iza Muzeja, tačno na sredini?

Хвала :) Мислим да ипак није палма већ неки жбун који се тако разгранао да му гране имају облик палме, а колико видим и свака грана се додатно грана на мање са ситнијим лискама попут папрати.

Moraće da pripaze na to drvce tokom zime. Inače, izgleda da je Muzej dobio terasu pored zgrade-možda će to biti letnja bašta kafea koji je unutar Muzeja. Baš mi lepo izgleda ceo taj prostor okolo, još da srede kej i uklone one sklepotine od splavova i biće pun pogodak! :pob:

Evo čime raspolažu glavni gradovi u okruženju:Pogledajte prilog 4Muzej savremene umetnosti BukureštPogledajte prilog 3MSU SofijaPogledajte prilog 2MSU Zagreb, izgradjen 2009.godinePogledajte prilog 1Ludvig muzej u Budimpešti, koji inače nema stalnu postavkuI za kraj naš lepotan, za kog je Ivo Andrić 1965. godine rekao: "Muzej izvanredan-neverovatna dela u neverovatnoj zgradi. Ali..ovo nismo mi. Ovo je suviše svetski napravljeno, suviše čisto, suviše blistavo". Prvom direktoru Muzeja, Miodragu Protiću, sažaljivo je rekao da mu ne bi bio u koži, jer treba izdržati teret takve gradjevine, za koju je rekao da je izuzetna i da će baš zbog toga morati da se unizi, ne bi li se uklopila u naš prosek i okruženje. S obzirom šta se sve desilo u proteklom periodu, Ivo Andrić je izgleda bio u pravu :wink:

Naš muzej je stvarno najlepši u regionu. :shok: Simetrija zgrade je čini veoma harmoničnom, i na prvi pogled ne bih poverovao da je sagradjena 1965. godine.
Muzej u Bukurešti inače nema svoju zgradu već se nalazi u Palati Parlamenta. Ovo u Budimpešti više liči na kongresni centar, a muzej u Zagrebu bolje i da ne komentarišem...

Jos malo lepih slika ovog fantasticnog prostora i muzeja :) Pogotovu se lepe kada se uskoro otvara :)

muzej-savremene-umetnosti-1-.jpg

muzej-savremene-umetnosti-2-.jpg

muzej-savremene-umetnosti-22.jpg

muzej-savremene-umetnosti-4-.jpg

muzej-savremene-umetnosti-5-.jpg

muzej-savremene-umetnosti-3-.jpg

muzej-savremene-umetnosti-21.jpg

izvor Mondo

Izgleda mi da su nešto menjali kod plafona u Muzeju-ranije su bili ravni, a sada kao da su taj stakleni deo nekako podigli, pa do izražaja dolaze te prizme i unutra, a ne samo napolju: NekadPogledajte prilog 2I sadaPogledajte prilog 1

Au ljudi, sad sam pogledao snimak današnje Beogradske hronike-bili su u Muzeju i stvarno izgleda fantastično. Tačno su sklonili nekadašnje ravne staklene plafone, tako da se sada i u unutrašnjosti vide ti prizmatični oblici krovova. Sve se sija, belina, blještavilo! :sesir:

http://www.politika.rs/scc/clanak/39085 ... om-formatu

Био је то изазов, одговара готово инстинктивно архитекта Дејан Тодоровић на питање зашто је пожелео да ради баш реконструкцију здања Музеја савремене уметности на Ушћу. Потом на његовом лицу заигра осмех, онај искрени, готово дечачки. Тако почиње наш разговор који водимо испијајући кафу уз буку тешке механизације иза које се помаља препознатљива фасада архитектонског драгуља из 1965. који су визионарски пројектовали Иван Антић и Иванка Распоповић.

Nova senzacija je vec tu, treba napraviti jos veci BUM u medijima, da bi probudilo radoznalost sto vise ljudi.
Nema veze da li se razumeju u umetnost ili ne.
Na sajmu knjiga se nakupi sveta koji u godini mozda jedino tada kupe neku knjigu, ali i to je jedno malo cudo, s obzirom na stepen pismenosti i knjige kao medija koji izumire.

Vrh