Šta je novo?

MPC Navigator 2 - [Poslovni objekat Blok 43 | 49 000 m²]

Primetiio sam puno trotineta po Novom Beogradu u posldnje vreme :violina:
 
Po Beogradu*
Ako me bar 1 dnevno za malo ne pogazi, nisam bio do centra grada
 
Moram da priznam da mi guranje stambenog bloka u nešto što je zaličilo na "biznis distrikt" malo čudno i smeta. Mogli su ovde jedan akcenat da naprave višim poslovnim objektom, oko stanice će biti drugi i u daljini west 65 i airport treći akcenat visokih poslovnih objekata i ćao.
 
Kako bi legla tu jedna kulica osnove ušće kule 2 od oko 200 metara, skoro identične površine bi bile, čak možda ne samo jedna već jedna od recimo 70 metara i druga od 100, mnogo humanije iskorišćen prostor a i pritom bez ovih prasica od zgrada...
 
Dzondzula":3vb61rqk je napisao(la):
Kako bi legla tu jedna kulica osnove ušće kule 2 od oko 200 metara, skoro identične površine bi bile, čak možda ne samo jedna već jedna od recimo 70 metara i druga od 100, mnogo humanije iskorišćen prostor a i pritom bez ovih prasica od zgrada...

Legla bi, ali bolje je oblakodere i nebodere grupisati u jedno podrucje (kad je BG u pitanju onda oko Usca 1 i 2), a okolo poslovne krmace do 9 spratova pa stambene do 6 i okolo puno zelenila. Bolje je grupisati nego razbacati visoke zgrade svuda po gradu. Onda grad lici na rusevinu iz koje strce samo dimnjaci.
 
U zavisnosti da li će Zepter na mestu brodogradilišta da ide sa visokim poslovnim zgradama (ili barem jednom), i ovde bi legla jedna lepa visoka zgrada. Nedaleko odatle pored buvljaka Kopernikus planira kulu. Na čitavom tom potezu bi lepo “čučnuo” klaster visokih zgrada.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663578#p663578:2j0ioadu je napisao(la):
srdjan » Uto Sep 24, 2019 10:13 pm[/url]":2j0ioadu]U zavisnosti da li će Zepter na mestu brodogradilišta da ide sa visokim poslovnim zgradama (ili barem jednom), i ovde bi legla jedna lepa visoka zgrada. Nedaleko odatle pored buvljaka Kopernikus planira kulu. Na čitavom tom potezu bi lepo “čučnuo” klaster visokih zgrada.
Slažem se u potpunosti, makar negde da budu grupisane ako je to moguće, jer su već razbacane po celom gradu.
 
Sta li ce da bude sa onim preostalim placem levo prema raskrsnici. Tu bi mozda mogla da nikne jedna kula od jedno 15 - 20 spratova?
 
koliko se secam taj plac ima veze sa vodovodom i kanalizacijom i tu nema gradnje. ako je tu dole neka bitna infrastruktura onda bi ako nista mogao da se napravi lep park, nije da ih ima u blizini. mada pre verujem da ce na kraju i tu nici neki objekat, kao sto kazes dobro mesto za neku kulu..
 
U svakom slucaju ako nema gradnje onda mora da se uredi ili bar pretvori u jedan veliki parking itd.
 
Da, veliki parking okružen zelenilom bi bio sjajna stvar. Međutim ni ja ne verujem da će se to ikada desiti, ovo je veoma vredna lokacija. Pre će biti da je neko već bezecovao taj deo za „stambeno-poslovni objekat”, ali trenutno nema dovoljno kapitala da odmah počne da gradi.

Slike koje slede nisu Navigator 2, već stambeni objekat odmah do njega, Square 43 (nemamo posebnu temu za njega).

Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
 
На том плацу се налази канлизациона црпна станица Газела. Препумпавају говна у Саву ако је висок водостај. Могло би ту да се гради, ако продају земљиште.
 
Ovo je ako se ne varam jedina stambena zgrada sa te strane bulevara. Nekako mi se ne uklapa. Zašto bi neko kupio stan tu, nije mi baš najjasnije.
 
08.02.
IMG-3817.JPG
 
Jel se zna ko ce biti zakupci i kada se ocekuje useljenje?
 
Danas sam video da se Oracle posle desetogodisnjeg prisustva u Srbiji seli sredinom aprila u ovu zgradu.
 
Vrh