stari Beograd
Novice
- Učlanjen(a)
- 14.12.2012.
- Pohvaljen
- 0
i moram jos ovo...Spatitecte je otvorio jos jednu pod temu koju moram da dokacim...nisam za njegovu ideju nikako, pogotovo sto vec postoji takav sa tom namenom ( pesacki ) pod istim nazivom u Zvorniku ( gde se inace 2009 god. mostu vraca staro ime, ime kralja Aleksandra ( pre toga od 1946 posle obnove nosio naziv Filip Kljajic Fica, ex YU narodni heroj, a kod lokalnog stanovništva poznatiji je još i prosto pod imenom Stari most u Zvorniku ), i gde izaziva salvu negodovanja i podela u javnosti, tacnije lokalnog stanovnistva, gde se ide cak do toga da se menja celo opstinsko rukovodstvo u Zvorniku...sto je ono sto sam bas hteo da napomenem u mom prvom postu na ovoj temi oko naseg naroda i potencijalnog davanja imena u slucaju restauracije, dakle nikako originalno i prvo ime, ili Stari Beograd, ili Zemunski most, ili nesto trece ). Ali Beton hala, i sve to oko spajanja pesacke zone od hotela Moskve da kazemo do dole do reke preko Knez Mihajlove, Kalemegdana i Beton Hale, ja vam tvrdim da cemo i tu da use..mo motku, izabracemo najgori projekat....a to je cini mi se onaj japanskog arhitekte koji za sad navodno ima najvise glasova, ne znamo samo cijih, tu valjda gradjani najvise odlucuju, treba povodom toga raspisati nesto poput mini referenduma, bar za Beograd da se razumemo. To je onaj beli kompleks sto se zavija u klupko do beskonacnosti....sto je ultra moderno i "spejs", sto nikako ne ide uz Kalemgdan...treba ublaziti to malo...