Okej slažem se sa većinom što je napisano, ali niko nije etiketiran pogrdnim nazivom i uvređen na taj način. Mislim možda je Ćaci postao pogrdan naziv, ali je to tanka linija kao što npr nekome reč četnik nije uvredljiv naziv, ali ako ga Hrvati izgovore u većini slučajeva je uvreda. No, Ćaci je postao socijalni fenomen koji se koristi za osobe koje izražavaju mišljenje koje se poklapa sa retorikom vladajućeg režima i njihove ideologije, ili prosto pripadaju njihovom taboru. Da li je uvredljivo nazvati nekoga komunistom, socijalistom, levičarem, desničarem? Pa i nije.
A odnos prema određenom članu foruma je takav jer je pokušao da relativizuje tragični događaj, koji je zločin a ne nesrećni slučaj pa čak i da niko nije poginuo. Ovako je i tragedija i zločin u isto vreme. Posle toga teško je nekoga uvažavati.
Na kraju dana ovde se obe strane prepucavaju a nijedna ne nudi konkretne činjenice, brojke ili analize koje potkrepljuju to mišljenje. Evo meni odgovara lokacija jer celi život tom rutom idem na Adu leti bajsom, i super bi bilo da ne moram da plaćam kartu. Objektivno ne mogu da kažem da li tu pripada, jer nisam pročitao ništa konkretno što pokazuje da je to pravo mesto za most. Zašto npr nije u bloku 45, gde bi onda oba kraja Bežanijskih blokova imala mogućnost da pređu na Adu biciklom, jedni preko mosta na Adi drugi preko ovog novog? Ili preko Ade Međice pa da se i ta Ada sredi i bude dostupna za korišćenje.
Pokušaću što preciznije da ti odgovorim...
Može da pokuša da uvredi, neko može da bude uvređen, neko ne može. Ja sam od onih koje ovde niko ne može da uvredi, zato što me u vezi mene lično ničije mišljenje odavde ne zanima, nebitno da li je pozitivno ili negativno. Mogu samo određenima da zavidim na slobodnom vremenu koje odvajaju da se bave psihoanalizom nekoga kome oči nisu videli nikada. Neko je pročitao neki tvoj stav i odmah je krenuo da analizira da ti imaš 40+ i ziviš sa roditeljima u jednoj sobi, mentalno si zaostao, rastao u saksiji, bla, bla, bla, truć, truć. truć....Ali dokon pop krsti i jariće, šta da radiš. I šta je još fascinatnije, sa kojim žarom on to radi...Kao da je njegovo mišljenje ne znam koliko važno, a nebitan je kao sneg od pre 5 godina.
Ok, uhvatio si malo vremena da radi relaksacije razmeniš stav sa nekim ljudima koji su kao i ti došli na ovaj forum, zato što ih tematika zanima, kao i tebe i na tome treba da se zavrsi, a ne da se rasprava spušta na lični nivo, kada su stavovi različiti. Nečije mišljenje ne mora da bude tačno, svi smo mi grešni, ali to nije razlog da se neko ,,razapinje". Na drugom forumu, nije važno kom, gde sam član, pravilo je strihtno, da se dobija višednevni ban za spustanje polemike na lični nivo, nebitno je da li si Pantograf, Vinograđanin, Blade ili neki peti. Što potpuno poštujem. Tamo gde se pravila ne primenjuju, nastaje anarhija. Svašta je za nekoga negde uvredljivo, a za nekoga nije. Ali je veoma bitno gde je i ko to izgovorio/napisao. Ja znam ko sam ja, a ko sam - ne mogu da mi nametnu mnogo veća čuda i m.da od nekog ovde ,,Žike", ,,Đure" ili nekog osmog. To što oni u svojoj glavi zamisljaju da su mnogo pametni i bitni je njihova stvar i problem. Što se tiče večine članova ovog foruma, Ćaci je svako ko u vezi blokadera kaže bilo šta negativno. A nedao Bog da kaže za aktuelnu vlast bilo šta pozitivno - to je super-napredna verzija Ćacija.
Taj (blago rečeno) tragičan događaj se desilo zbog nemara i bahatosti zarad ostvarivanja lične koristi određenih ljudi - to je moj stav. A drugi nekada imaju kakav hoće, ja im ne branim, niti me njihov stav interesuje. Nekada ga predstavljaju kako hoće do mile volje. Niti ću da spuštam polemiku na lični nivo zbog toga.
Što se mosta tiče, nemam potrebu da ga koristim često, ali tada kada budem imao, voleo bi da ga ima. Ljudi-lokalci iz blokova koji kao ti voze bajs ili vole da šetaji, voze rolere i slično, mislim da su kompatibilniji da kažu gde treba da bude. I naravno da njima treba da bude najzgodnija lokacije, nego meni koji ću da koristim 1-2 puta godisnje.