Šta je novo?

Most 'Ada Ciganlija - Blok 70'

limeni-trener.gif

Već sam nudio referendum stanovnika na Sremskoj strani Beograda, pa da vidimo koliko ljudi želi ovaj most. Rezultat se već zna, ali to sada i nije toliko važno, već da se pokrene izgradnja mosta.
"Nudio si ..." Kome, kada, gde, šta je bilo na kraju?

Ništa.

Još jedna ćaćijevska naivna prevara, u nizu.
Stanovnici Fruške gore su u mojoj anketi 100% rekli da hoće da se poseče sva šuma i da se momentalno krene sa rudarenjem na tom potezu. :D

Poslednja izmena:
Izmislio si brojku od preko 90 posto
Ti je moja procena podrške za most na Sremskoj strani Beograda. Kao što sam već napisao.
Inače, razgovarao sam i sa nadležnim Sekretarijatom u gradu u vezi urgiranja kod ministarstva da se izjasne u vezi Urbanističkog projekta.

Poslednja izmena:
Што измислио? У њееговим круговима 90% људи мисли тако. Да, чак ни тамо нема 100%.
Е сад, колико је то у апсолутном проценту, друга је прича.

Fino te papire i sve u neku ladicu da odcekira neku novu vlast svesni odgovorniju koja mece bacati pare na stubove bez potrebe umesto da bude most kao u m. mitrovici ili umanjeni omaž aleksandrovom mostu

Ti je moja procena podrške za most na Sremskoj strani Beograda. Kao što sam već napisao.
Inače, razgovarao sam i sa nadležnim Sekretarijatom u gradu u vezi urgiranja kod ministarstva da se izjasne u vezi Urbanističkog projekta.
To nije procena, to je klasična radikalska laž i spin da bi se proturilo na silu svoje.

Da si bio skoro u Beogradu, znao bi kako grad diše, mada i ovako vrlo dobro znaš.

Ne kažem da je normalno, ali vi ste doveli do toga i ljudi bi glasali većinski protiv ovoga samo jer je iz kuhinje onih koji ovakvim projektima peru pare i ubijaju ljude.

Naravno da bi u nekim normalnim vremenima svakom projektu trebalo pristupiti individualno i podržati ga ako valja, čak iako gradi neko protiv koga si politički.

Ipak, sad je kasno za to, sve i da je ovo dobar projekat, a nije, većina ljudi bi glasala protiv jer bi glasali protiv Gangule i SNS-a.

Mada, nikad se ne bih usudio da poturam priče oko 90 posto, iako je objektivno bliže da 90 posto glasa protiv nego za. Mnogo bliže.

Зашто ово није добар пројекат?
Meni lično nije racionalno iz sledećih razloga
Ne ulazeći u poziciju mosta
Projektujes most iznova sa dosta stubova bez potrebe
Ako već ukanjas zaricev most i neznas sta ces sa njim.
Onda bar spoji ugodno i korisno pa na tu gomilu stubova poslozi delove zaricevog mosta

Зашто ово није добар пројекат?
Nije više u pitanju samo projekat.

Sadašnjoj vlasti više ne bih dozvolio ni da zamene asfalt ili okreče neki zid jer bi to odradili kao što su rekonstruisali nadstrešnicu (sa mnogo preuveličanih troškova, bez ozbiljne kontrole i što je najvažnije bez pokušaja saniranja problema na koje bi naišli tokom radova što bi moglo da prouzrokuje novu tragediju).

Tvoja procena je "objektivna", a moja je "laž"?! Tebi se javilo da si nepogrešiv i da samo ti znaš Istinu.
Naravno da nemam pojma o tačnim brojevima, ali te priče preko 90 posto, u gradu gde stotine hiljada marširaju protiv bagre, možeš da okačiš mačku o rep.

Nema šanse ni da je obrnuto. Da neko bubne da bi preko 90 posto glasalo protiv mosta, rekao bih mu da laže i spinuje.

Svakako da vi možete platiti i uceniti preko 10 posto ljudi da glasa za. Ne bi nikada preko 90 posto glasalo protiv mosta.

Zna se šta je mišljenje, a šta je spin radikalski.

Da neko dođe i kaže: Radikali bi sigurno ovo podržali jer bi im rekli na Informeru, a mislim i da među ljudima koji su protiv radikala ima onih kojima se sviđa ideja o mostu, pa bi možda i 50% +1 glasalo za most - to bih mogao da prihvatim kao mišljenje.

To tvoje nije mišljenje.

Prvo, moja procena se odnosila samo na Sremsku stranu BG. A, tih 90% je značilo ubedljiva većina.
Drugo, vlast samo obezbedjuje novac, a izvodjač radova će biti odabran na tenderu.

Meni lično nije racionalno iz sledećih razloga
Ne ulazeći u poziciju mosta
Projektujes most iznova sa dosta stubova bez potrebe
Ako već ukanjas zaricev most i neznas sta ces sa njim.
Onda bar spoji ugodno i korisno pa na tu gomilu stubova poslozi delove zaricevog mosta
Упитно је да ли је рационално буџити за пешачко-бици саобраћај ненаменски мост. Овако на прву, мост би због "предимензонисане" конструкције за ту нову намену морао бити на пар метара вишој коти а то је и те како битно за пешачке и бици приступне рампе. Број стубова је неважан јер је пловни пут испоштован а тиме је и пројекат рационализован па му је цена изненађујуће мала. Чак је и дизајн добар.

Nije više u pitanju samo projekat.

Sadašnjoj vlasti više ne bih dozvolio ni da zamene asfalt ili okreče neki zid jer bi to odradili kao što su rekonstruisali nadstrešnicu (sa mnogo preuveličanih troškova, bez ozbiljne kontrole i što je najvažnije bez pokušaja saniranja problema na koje bi naišli tokom radova što bi moglo da prouzrokuje novu tragediju).
Ок то али ја питам баш за пројекат. Зашто сте против првог пешачко-бициклистичког моста у милионском граду на две реке? Срамота је што их већ немамо 3+.

Још ни један смислен аргумент нисам чуо.

Цена минимална, намена оправдана и хумана, дизајн добар, позицију неки споре али и то ми је гротескна и пренадувана прича. Да је овај град писмено планиран из сваког другог блока би се могло прећи на другу страну, поготово за пешаке и бициклисте.

Poslednja izmena:
Не могу да смисле секту (што ми је разумљиво), па су онда категорички против њихових пројеката чак и ако су ок. Живео сам на пушкомет одатле 30 година, јесам за мост!

Свакако ништа од тога више година, прича моста се 2x потезала пред изборе (дакле мост је био плус у њиховој кампањи као) и ево запамтите речи, биће поново пред следеће градске, а кад ће се урадити, ко зна...

А писао сам и раније о економској страни, изненађујуће ок цена (уз сву корупцију секте) за нешто што ооозбиљно подиже квалитет живота у граду који не може неком лепотом да се похвали (ружан на лепом месту). Треба да грунеш све снаге у оно што је предност за мали маргинални трошак!

Ок то али ја питам баш за пројекат. Зашто сте против првог пешачко-бициклистичког моста у милионском граду на две реке? Срамота је што их већ немамо 3+.​
Zato što to nije pešačko - biciklistički most, iako se tako zove. Dokle god stoji u dokumentaciji, bez obzira na to šta renderi prikazuju, da je most namenjen i za vozila (u vanrednim i specijalnim okolnostima i situacijama), i dokle god projektovana širina mosta to podržava, on je i kolski (drumski) most. Dakle, pešačko - biciklističko - drumski most.​

Није друмски мост. То су шпекулације.

Да није пројектован да може да се прође са возилима хитне службе не би било добро обзиром на изолован положај Аде у саобраћајном смислу.

Vrh