Videh i planove i peticije i rasprave...
Jedno nije uporedivo sa drugim. Podzemne garaže duž neke ulice ne daju nikakav smislen povrat uloženog. Naivno bi bilo verovati da je tako nešto moguće. Tako da SVAKAKO mislim da je most manje zahtevan projekat.
Za mene su koristi mosta očigledne, ali slažem se da interesne grupe u vlasti sigurno imaju još neke (brojne) dodatne. I pored toga, kada se sve sabere i sve što se raspravljalo na ovih 26 strana - i dalje sam mišljenja da most donosi znatno više pozitivnog celoj široj okolini.
Ljudi gledaju usko (samo svoje dvorište) i kratkovido (ne uzimaju u obzir šta će se dešavati).
Dakle, već su izgrađeni A Blok i Savada, kao i Belvil naravno. Sakura odmiče, IMT će postati mini grad... Čitav taj kej će trpeti ogroman pritisak (i vlasti će to pustiti jer naravno donosi podjednako veliku zaradu, što zvaničnu, što ispod žita od kombinacija). Iz ovoga proizilaci da je smešno pričati "postoje čamci". Ako postoje čamci uvek i svuda, šta će bilo kome most bilo gde? Takođe, smešno je pričati da je most preko Ade ikakva realna alternativa (biciklistička i možda, nekad), ali pešačka svakako nikako.
Da se promeni čitava uprava, sistem, da ne postoji korupcija i sl., (na primer da grad krenu da vode profesionalni menadžeri koji su vodili najveće evropske prestonice) - duboko verujem da bi svi došli do zaključka da je pešačko-biiklistički most apsolutno logična stvar, koja povezuje već hiper-naseljenu stambeno-poslovnu košnicu sa najvećim i najuređenijim rekreativnim prostorom koji Beograd ima.
Da li je to top prioritet? Naravno da ne. Ima sigurno bar 50 prioritetnijih stvari sličnih gabarita u ovom gradu. ALI ovo je nešto što je "lako prodati" i popularno na duže staze. Gradiš "atrakciju", pokazuješ kako "razvijaš međusobno odsečene delove grada". Ako budu pametni (koji god došli sledeće godine) POKAZUJEŠ KAKO REŠAVAŠ PROBLEM SA PARKINGOM NA NOVOM BEOGRADU.