Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Očigledno se nismo razumeli. Postoji mogućnost da se pusti i bez nadvožnjaka, i napisao sam kako, a da li se to tebi sviđa ili ne to je tvoj lični stav. Nekom možda i znači tih 14km, ne mislim na političare, kojim se obilaze sela na tom potezu. Pritom je i pristup mnogo lakši nego kod VB, plus ako se na to poveže i deo prema Vitanovcu, uticaj je i veći, jer možeš da praviš alternativu da obiđeš Kraljevo preko Sirče, ovo se odnosi samo na automobile.
Da, ali idem sa pretpostavkom da će do Nove godine biti otvaranje, pa sam zato napisao, nadam se da se sad razumemo 😀 Nadam se da će do Nove godine biti sve gotovo

Onda bi Kamidžora trebalo da bude KV centar?
Trebalo bi, bilo bi mnogo jasnije i logičnije. Mada, ja kada sam ovde na forumu pisao da Kruševac zapad treba da se nazove Kruševac centar, nekoliko njih me je iskritikovalo da to nema logike i da takvih naziva (centar) nigde nema.

Da, ali idem sa pretpostavkom da će do Nove godine biti otvaranje, pa sam zato napisao, nadam se da se sad razumemo 😀 Nadam se da će do Nove godine biti sve gotovo
Tako je, nismo se razumeli, ja sam mislio da ako ne stignu do nove godine da završe nadvožnjak da postoji način da se pusti i bez njega u tom roku ;)
Ali bi bilo dobro i da malo srede lokalne puteve na ovom delu preko Sirče i Popovića, da bi sve profunkcionisalo super, jer u nedelju kada sam prošao tuda, na par mesta je put u raspadu.

Trebalo bi, bilo bi mnogo jasnije i logičnije. Mada, ja kada sam ovde na forumu pisao da Kruševac zapad treba da se nazove Kruševac centar, nekoliko njih me je iskritikovalo da to nema logike i da takvih naziva (centar) nigde nema.
Po meni može da bude ovakav raspored:
Koševi - KŠ Zapad
Jasika - KŠ Sever (umesto zapad)
Bivolje - KŠ Istok

To bi bilo logičnije, mada meni su ti nazivi sa stranama sveta previše konfuzni naročito kada se pogrešno dodele, tj. kao npr. kod nas Kruševac zapad, a u stvari niti se nalazi zapadno niti vodi u zapadni deo grada.
Često idem za Niš ali se i dalje nisam u potpunosti navikao i naučio gde je koja naplatna stanica, sem Niš juga. Sada, kada su promenili Niš sever u Niš centar veoma mi je lakše da se objasnim sa ljudima.

Da se ja pitam, ja bih zadržao Kruševac istok jer vodi u istočni deo grada, Čitluk bih nazvao Kruševac zapad jer vodi u zapadni deo grada, a trenutni Kruševac zapad bih nazvao Kruševac centar jer vodi direktno u centar grada iliti u sredinu grada.

Prica se da mozda 14. Oktobra otvore i naplatnu stanicu Kosevi kada budu otvarali i Krusevac istok.Da li neko zna nesto vise o tome ili su to samo price rekla kazala 😆
Iskren da budem, ta misao mi se mota po glavi već dve nedelje, kad već otvaraju Istok da "o istom trošku" otvore i Koševe. To bi bilo lepo, da se Kruševac oslobodi od tranzitnog saobraćaja 2025, kao što se oslobađao 1945 :ROFLMAO:. Mada, znajući situaciju, nešto se ne priča o tome u medijima, tj o otvaranju KŠ Istok i Koševa u paketu

Iskren da budem, ta misao mi se mota po glavi već dve nedelje, kad već otvaraju Istok da "o istom trošku" otvore i Koševe. To bi bilo lepo, da se Kruševac oslobodi od tranzitnog saobraćaja 2025, kao što se oslobađao 1945 :ROFLMAO:. Mada, znajući situaciju, nešto se ne priča o tome u medijima, tj o otvaranju KŠ Istok i Koševa u paketu

Pa kako da otvore kad nisu proširili kružni tok

otvoren je kružni tok u zaklopači i sklonili su semafor, ali danas naizmenično propuštanje jer rade na nadvožnjaku

1 (2).jpg

2 (2).jpg

3.jpg

4.jpg

Поштовани,
Већ неко време немамо снимке од Адрана до Прељине (односно до петље Чачак-Исток). Замолио бих оне који знају, а претпостављам да Глисок то најбоље зна јер је често на терену, какво је стање тамо. Колико је на тој деоници асфалтирано (први, други, трећи слој, евентуално хор. сигнализација)? На последњим доступним снимцима (од Глисока, наравно), деловало је да је добар део посла на тој деоници урађен. И још једно питање (мада не искључујем да је то већ неко објаснио, али ми је промакло): Хоће ли Аеродром "Морава" имати приступ ауто-путу преко петље-надвожњака?

Поштовани,
Већ неко време немамо снимке од Адрана до Прељине (односно до петље Чачак-Исток). Замолио бих оне који знају, а претпостављам да Глисок то најбоље зна јер је често на терену, какво је стање тамо. Колико је на тој деоници асфалтирано (први, други, трећи слој, евентуално хор. сигнализација)? На последњим доступним снимцима (од Глисока, наравно), деловало је да је добар део посла на тој деоници урађен. И још једно питање (мада не искључујем да је то већ неко објаснио, али ми је промакло): Хоће ли Аеродром "Морава" имати приступ ауто-путу преко петље-надвожњака?
Od Adrana do Obrve je uradjen treci, završni sloj asfalta u jednoj traci. U Obrvi pa nekih 3.5 km ka Katrgi je trenutno obustava radova, tu su krenuli da rade asfalt i rizlu i na par mesta je postavljen prvi sloj asfalta ali nažalost čeka se sudski ishod. Dalje od Katrge do Baluge je uradjen asfalt u dva sloja u obe trake a trebalo bi da su krenuli i sa trećim slojem od Katrge ka Preljini, al vreme nije dozvolilo da se snimi. Inače celom trasom je odradjena zaštitna ograda, postavljene su bankine, zastita od buke, odvodi itd.
Što se tiče aerodroma, tek kada budu radili brzu saobraćajnicu Kragujevac- Mrčajevci i petlju u Katrgi, tada će napraviti i prikljucak.
To je što znam 😄

Problem je što dronovi ne mogu da lete zbog aerodroma pa onda treba proći kolima što je problematično ili kao Vlad motorom.Morava nema direktan izlaz na autoput,bar ne u ovoj fazi izgradnje Moravskog koridora.
Može dron, snimao sam ja. Ranije su postojala ograničenja, softverska u samom dronu gde nije bilo dozvoljeno letenje u nekim zonama, zona aerdroma pokriva nekih 3km u krug. Sa ažuriranjem softvera DJI je izbacio ograničenja u tim zonama, što ne znači da može da se leti već je sada odgovornost za let na "pilotima " dronova .
Aerodrom je u najbližoj poziciji udaljen nekih 1,7 km od trase autoputa, to je izmedju Obrve i Katrge i sasavim je na bezbednoj udaljenosti ako se naravno vodi računa o visini leta kao i kada se leti tj kojim danima Najbolje za snimanje je vikendom.

Jedno pitanj ne vezano za temu ali mozda interesantno, jel se ti dronovi koji se koriste za snimanja vide na radarima, mislim na civilne radare, prtpostavljam da vojni ne vide nista ispod 50m ?

Vrh