Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Prolazio danas magistralom kroz Vrbu, semafor kriminalan. Polovina kružnog toka čeka da se uradi rizla tek, baš se razvlače a saobraćaj nije baš mali...
U Donjoj Ratini zatvoren put (mada, ja sam prošao) jer su iskopali kanal uz put na krivini kod Fabrike stočne hrane. Ozbiljan problem za kamione koji idu ka Kruševcu 😏

^^^
Sta se radi u Ratini kod fabrike , zasto je tu zatvoren put, kakve ima to veze sa autoputem ?

Још увек могу стићи до краја новембра, мада на петљи Врба очигледно има неких проблема , греде на надпутњаку још увек нису завршене, што одлаже завршетак бетонских радова а самим тим и свих осталих радова. Видећемо...

Ако омане крај новембра, ту је 31. децембар 😅
Сви једва чекамо да се аутопут продужи и 30 дана тако-овамо није ништа пошто аутопут чекамо 5 година.
Примећујем да су делови, тј деоница где Западна Морава скреће улево под правим углом (ту је, био проблем гасовод, ако се не варам 😉) и реон петље Врба у највећем заостатку. Не кажем да на осталим асфалтираним деловима нема додатних радова, али мени су ти делови визуелно у највећем заостатку. Искрено се надам да ће испоштовати рок до Нове године и да ће све дозволе бити спремне, да се не деси импровизација као на петљи Кошеви...

Ако омане крај новембра, ту је 31. децембар 😅
Сви једва чекамо да се аутопут продужи и 30 дана тако-овамо није ништа пошто аутопут чекамо 5 година.
Примећујем да су делови, тј деоница где Западна Морава скреће улево под правим углом (ту је, био проблем гасовод, ако се не варам 😉) и реон петље Врба у највећем заостатку. Не кажем да на осталим асфалтираним деловима нема додатних радова, али мени су ти делови визуелно у највећем заостатку. Искрено се надам да ће испоштовати рок до Нове године и да ће све дозволе бити спремне, да се не деси импровизација као на петљи Кошеви...
Zaboravio si Nikoljdan :)

Koji li je ralani razlog za "rupu" na nadvoznjaku na petlji Vrba, bas da mi je znati ?

Још увек могу стићи до краја новембра, мада на петљи Врба очигледно има неких проблема , греде на надпутњаку још увек нису завршене, што одлаже завршетак бетонских радова а самим тим и свих осталих радова. Видећемо...
Ništa ih ne sprečava da naprave devijaciju preko službenog prolaza i sve prebace na krak Naplatna rampa - Kruševac. Samo urade rampu veće širine i nadvožnjak može i kasnije da se završi. Slično kako je sad kod Požege posle naplatne rampe.

A zašto bi to radili? Nigde im se ne žuri, ovo nije obilaznica oko nekog većeg grada. To je 14 km autoputa, a magistrale koja se zaobilazi još manje. Razumeo bih da hoće da spoje Adrane i Preljinu pa da tu prave neka privremena rešenja zbog ogromnog saobraćaja, ali ovde im se ne žuri. Na to dodajtei problem sa dozvolama gde Istok i Koševi stoje zabarikadirani, hoću reći veliko pitanje je da li bi to privremeno rešenje dobilo neku privremenu dozvolu

AERODROM MORAVA, STRATEŠKA RAZVOJNA TAČKA NA MORAVSKOM KORIDORU

Aerodrom MORAVA na autoputu A5.jpg

Jel ima neko najnoviju okvirnu procenu kada mogu da budu gotove preostale deonice.
Preljina - Adrani
VB - Vrba
I Vrba - Adrani

Jel ima neko najnoviju okvirnu procenu kada mogu da budu gotove preostale deonice.
Preljina - Adrani
VB - Vrba
I Vrba - Adrani

Preljina - Adrani Vidovdan 2026.
Vb - Vrba Decembar 2025.
Vrba - Adrani Novembar 2026., a možda budu čekali da odjednom otvore od Preljine do Vrbe, ne bih bio iznenađen

Ako bude prolece ili Uskrs 2027. da pevamo...previse dugo za malo jace od 100km...odgovara samo ovim radnicima koji skoro duplo duze primaju platu nego sto su planirali..tako da me i ne cudi poskupljenje celog projekta.

A zašto bi to radili? Nigde im se ne žuri, ovo nije obilaznica oko nekog većeg grada. To je 14 km autoputa, a magistrale koja se zaobilazi još manje. Razumeo bih da hoće da spoje Adrane i Preljinu pa da tu prave neka privremena rešenja zbog ogromnog saobraćaja, ali ovde im se ne žuri. Na to dodajtei problem sa dozvolama gde Istok i Koševi stoje zabarikadirani, hoću reći veliko pitanje je da li bi to privremeno rešenje dobilo neku privremenu dozvolu
Očigledno se nismo razumeli. Postoji mogućnost da se pusti i bez nadvožnjaka, i napisao sam kako, a da li se to tebi sviđa ili ne to je tvoj lični stav. Nekom možda i znači tih 14km, ne mislim na političare, kojim se obilaze sela na tom potezu. Pritom je i pristup mnogo lakši nego kod VB, plus ako se na to poveže i deo prema Vitanovcu, uticaj je i veći, jer možeš da praviš alternativu da obiđeš Kraljevo preko Sirče, ovo se odnosi samo na automobile.

Vrh