Antić: Moravski koridor od Vrnjačke Banje do Vrbe biće završen u novembru, deonica Preljina-Adrani u maju
Antić: Moravski koridor od Vrnjačke Banje do Vrbe biće završen u novembru, deonica Preljina-Adrani u maju

Ali stvarno steta. Sta se to desilo da su svuda otkupili zemljište a da je samo u ovom delu problem. Dali neko moze da mi to pojasni. Dali je tu manja cena ili sta se desava. Da po meni najvažniji deo AP ostane da se radi na kraju.Baš ga prže!
Šteta za Adrani-Preljina tek u maju 2026 - Antić se pokazao kao najmanje loš prognozer, možemo ga držati za reč, tu i tamo...
Kakva je situacija sa Mojsinjem? Je li i dalje blokada?
Desilo se da je neko okupio vlasnike parcela i objasnio im da ih država vara. I tražili su i dobili na sudu ali ne i u stvarnosti. Rešili su da isteraju svoja prava blokadama.Ali stvarno steta. Sta se to desilo da su svuda otkupili zemljište a da je samo u ovom delu problem. Dali neko moze da mi to pojasni. Dali je tu manja cena ili sta se desava. Da po meni najvažniji deo AP ostane da se radi na kraju.
Ma odlično a sever države dobija dršku od metle.![]()
DO SEPTEMBRA 2026. BIĆE KOMPLETIRAN MORAVSKI KORIDOR "Novosti" na gradilištu prvog digitalnog auto-puta: Ostvaruje se višedecenijski san
OD ukupno 112,3 do sada u saobraćaj pušteno 57,8 kilometara, završetak preostalih 54,5 planiran je do septembra 2026. godine. Višedecenijski san stanovnika centralne Srbije - Moravičkog, Raškog i Rasinskog okruga, o povezivanju sedam gradova i opština modernom saobraćajnicom i njihovom konačnom...www.novosti.rs
- od Vrnjačke banje do Vrbe u Novembru 2025
- od Preljine do Adrana u Maju 2026
- kompletan Moravski u Septembru 2026
Tako kažu…
Od ostalih zanimljivosti:
- pominju se izmeštanje dalekovoda i izmene prostornog plana kao izgovori za poslednju deonicu Adrani-Vrba
- kad završe Moravski, ista mehanizacija i ljudstvo odmah počinju brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Novi pazar
- proširivaće se i rekonstruisati petlja Preljina da bi lepo spojili Moravski i Miloša
Sever države je imao autoput kada se u zapadnu Srbiju išlo na magarcu!Ma odlično a sever države dobija dršku od metle.
Evo stiže i brza pruga, tj stigla bi da su je gradili kako treba, K10 je izgrađen negde 2013te godine, Moravski je tada bio samo kao daleka želja. Da me ne shvatite pogrešno, tako i treba da bude, tj takvi projekti se prave manje više prema potrebi. Da nije tako, brza pruga bi se gradila od BG do Stalaća npr... Smajli je potreban kao brza saobraćajnica, posebno levi krak, to je sigurno, jer da nije tako, on ne bi ni bio u planu.Sever države je imao autoput kada se u zapadnu Srbiju išlo na magarcu!