Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Meni zanimljiv podatak je da će ova petlja ljudima koji idu kroz GM a to su ljudi iz Topole,Mladenovca Gornjeg Milanovca itd udaljiti uključenje na autoput Miloš Veliki sa 2 km koliko imaju sada od kružnog toka u Preljini na 6,5 km idući preko nove petlje za Čačak.

Upravo oni i dalje velikom većinom idu pored ili preko Preljine. ...........

A2 GORNJI MILANOVAC JUG VIA SEMEDRAŽ - PREDLOG ZA RAZMIŠLJANJE
A2 Petlja Gornji Milanovac jug.jpg

Za građane Gornjeg Milanovca i svih severnijih naselja koja u pravcu Preljine koriste, inače na tom potezu, jako frekventnu ibarsku magistralu, u novoočekivanim uslovima pomeranja istočnije izlazne petlje Preljina na A5, prihvatljiva varijanta skraćenja pristupa od/do 'Miloša Velikog', u nekoj izvesnoj budućnosti, mogla bi da bude nova petlja 'Gornji Milanovac jug', koja bi bila povezana, građevinski zahtevnijim, pristupnim putem (nekih 1,5km vazdušnom linijom) sa magistralom kod potencijalne kružne raskrsnice Semedraž, nekih 5-6km južno od Gornjeg Milanovca.

I ja sam davno jos pri izgradnji tog dela autoputa razmišlja o tome da GM bude bliže povezan južnije.
Pogotovu što je bio direktno na Ibarskoj sa solidnom obilaznicom pa tranzit nije išao kroz grad. I sad odjednom bum, tako udaljen od autoputa.
Ali problem je teren. Morao bi tunel da se kopa pošto su okolo strma brda.
Ovaj deo je još i soidan koji si obeležio. Deo bi i mogao da bude na ok nagibu, ali pri vrhu bi ili morao tunel, ili malo veće serpenine.
Tako da sam shvatio da je ovo kod Takova ok rešenje.
Em autoput prolazi uz to mesto, em je tu ukrštanje lokalnog puta 177, em sa ovim novim delom je povezan ka Kragujevcu, Rudniku...
Samo su to trebali odmah po izgradnji autoputa da odrade, a ne X godina posle.

Хвала Радету за снимак али ово је превише. Ови људи монтирају мост као да рајбују бавалит на приземној кући, овај чика скаче из корпе на стуб моста као да прескаче барицу...Шлема нигде, појаса нигде, још пиво да отворе и да гледамо филм.

Хвала Радету за снимак али ово је превише. Ови људи монтирају мост као да рајбују бавалит на приземној кући, овај чика скаче из корпе на стуб моста као да прескаче барицу...Шлема нигде, појаса нигде, још пиво да отворе и да гледамо филм.
Zaštita na radu i standardi su nam na zavidnom nivou.

Ali zato cigara se ne vadi iz usta. Jedna ruka na gredi, a u drugoj cigara.

Dva utiska Glosokovog snimka:
1. Zar nisu mogli odmah da urade i stubove za petlju Katrga?
2. Da li se i drugima čini da su betonske ploče za stabilizaciju kosina mnogo više korišćene na deonici Pojate-Kruševac nego ovde?

Свака част за снимак(y)....Мени и даље није јасо како ово не могу завршити током ове године већ се најављује за следећу.....
Hvala, ni meni nije jasno. Inače, friška vest je da su Miločajci odustali od blokade, pristali su na ponuđene uslove. Ostala samo Obrva.

Tranzitni saobraćaj kroz grad odvijaće se još dugo vremena jer se završetkom ovog dela obilaznice ne dobija ništa u tom smislu. Smanjiće se saobraćaj na potezu Makrešane - Ćićevac i to je to. Inače, jako čudno za mene je što je ograničenje brzine na izgrađenom delu obilaznice samo 50 km/h.
Prošao sam sinoć na novom kružnom toku u Koševima i mislim da su rušili još nešto u tom delu. Ako neko ima više informacija, neka podeli.

Tranzitni saobraćaj kroz grad odvijaće se još dugo vremena jer se završetkom ovog dela obilaznice ne dobija ništa u tom smislu. Smanjiće se saobraćaj na potezu Makrešane - Ćićevac i to je to. Inače, jako čudno za mene je što je ograničenje brzine na izgrađenom delu obilaznice samo 50 km/h.
Prošao sam sinoć na novom kružnom toku u Koševima i mislim da su rušili još nešto u tom delu. Ako neko ima više informacija, neka podeli.
U potpunosti se slazem...zaobilaznica ce rastetiti krusevac tek kada se uradi skroz do bruskog puta...sve ovo je samo malo rasterecenje na pr trenutno Jasickog puta...to je dobro...i dela oko autobuske stanice Krusevac itd...inace kako carapani kazu,autoput nam se samo doneo guzve u gradu...videcemo nekada,za jedno 5,6god ako zavrse celu zaobilaznicu na sta ce to liciti u smislu guzvi jer sada kada ovo zavrse...imamo do bruskog puta 5 raskrsnica od tih 5 4 su kruzni tokovi...brzo se to prodje ali lepse i bolje da je normalna zaobilaznica...

Naravno, da me neko ne shvati pogrešno, obilaznica je preko potrebna, ali ovo što novinar RTK priča, priča kao da će se kompletna obilaznica otvoriti za nekih mesec, dva, što je daleko od istine. Ko ne proveri iz više izvora, lako dođe u zabludu. Inače pretpostavljam da su ovo prve dve faze, a nadam se da će ostale tri krenuti da se grade odjedom, jer ako se nastavi ovim tempom, kompletna obilaznica će biti gotova za jedno 50, 100 godina (ukupno 300 godine 🤣)

А где би требала обилазница да се споји са Бруским путем, има ли неког пројекта?

Vrh